UP Rozbité stahování okýnka- Opravil na 3/4 prosím o radu

vše ohledně modelové řady MR2
Odpovědět
M.a.R.i
Řidič

UP Rozbité stahování okýnka- Opravil na 3/4 prosím o radu

Příspěvek od M.a.R.i »

Ahoj,
Od tý doby co auto mám, tak vždycky jakoby při stahování a vytahování okynka trošku prasklo ve dveřích a sklo se trošku vychýlilo ze svojí osy, ale v zápětí se znovu srovnalo.
Ale minulý týden se mi stala nemilá věc, ráno (-20 C) jsem chtěl stáhnout okýnko, něco ruplo ve dveřích a okýnko už nejde vytáhnout el. nahoru. Musím ho vytáhnout rukama. Dolů sjede,ale nahoru už ne.
Nikdy jsem mechanismus okna nerozebíral a mám strach abych něco nezkonil. Mám se do toho pustit nebo raději zajet k mechanikovi? Případně máte někdo náhradní díly na opravu?

EDIT:
Tak jsem dveře rozebral, a zjistil jsem,že byly vytočený všechny 3 šroubky (červené kolečko na fotce), které drží motůrek okýnka. Tak jsem je znovu natočil a TADÁ okýnko funguje. Akorát mám takový větší-menší problém. Když okýnko zatáhnu až nahoru, tak se jakoby vychýlí směrem do interiéru (červená šipka na fotce) a dveře jdou trošku hůř zavřít, sice to má +, že okýnko teď bude perfektně těsnit :),ale stejně bych byl raději aby okýnko zůstalo tak jak má být. Neboť když zabouchnu dveře a stáhnu a znovu zatáhnu okýnko, tak se okýnko plně nedotáhne (zbývá zhruba 0,5mm). Okýnko těsní, do kabiny neteče, neboť se okýnko opře o těsnení, ale stejně bych to chtěl mít tak jako dřív. Když otevřu dveře, tak už dotáhnout jde.
Poradíte co s tím? Jde tam někde nastavit odklon okýnka? Zkoumal jsem,ale nic jsem nenašel, možná jsem nenašel nějaký šroub pod tlumením, kterým by se to mohlo nastavit.
Ještě mě napadlo, že jsem našel ve spodku dveří takovej ten gumovej tlumič, co bývá pod haupnama,aby tlumil náraz při zavírání, ale ten asi nikam do dveří nepatří...

P.S: Čuměl jsem jak péro z gauče, že na šroubech jsou vyražený čísla, velice praktický :)

Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) M.a.R.i dne pát 18.03.2011, 18:44, celkem upraveno 4 x.
Toyota MR2 SW20, rv91, rev.2, 2.0 16V 115kW - SOLD
Lexus LS400, rv98, UCF20, 4.0 V8 223kW
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

vetsinou to rozebrat je jednoduche , jen si dat pozor na sklo ale cim by to mohlo byt - jsou tam takove vodici listy tak to mohlo vyjet nebo nevim , chce to rozebrat no
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Invader
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Invader »

mam kdyztak jiný cely mechanismus stačí napsat a ja ho vyndam než přijedeš.
Auto je dar od boha ale buh urcite nepocital s tim ze bude mit clovek lepsi karu nez mel on

MR2 MKII rev 1 (Crash)
MR2 MKII rev 1 + klima (Crash)
MR2 MKII rev 2 + invader kit (in used)

Audi 80 1,8 B3 1990 (car for works)
mazda mx5 1.8NA 96kw
M.a.R.i
Řidič

Příspěvek od M.a.R.i »

OK, díky za info. Ještě jsem na to nekoukal.
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

mě taky blbne okýnko řidiče, při stahování mi skřípe ale fakt nechutně ale divný je že to nejvíc dělá když svítí slunce a auto je vyhřátý, když jsou nízký teploty tak to zaskřípe jen minimálně asi to bude taky mechanismus na výměnu ale nechce se mi do toho rýpat :evil:
M.a.R.i
Řidič

Příspěvek od M.a.R.i »

up
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

stelovat to jde , ale musis si s tim pohrat , je to takova loterie to nastavovani , je to tema sroubama co drzi ty vodici listy - jsou ty kryte presroubovane plechem aby se dal nepovolovaly myslim , blbe se to popisuje , chce to vyzkouset
M.a.R.i
Řidič

Příspěvek od M.a.R.i »

díky za ifno, tak budu muset celý tlumení odlepit a hledat, toho jsem se bál :/. Pak znovu lepit...
Co jsem koukal tak okno v liště nejezdí. Lišty tam jsou ale v nich jezdí nějaké plastové kolečka a úplně nahoře je takový kolečko o které se okýnko opírá, kolečko je na pružince,takže je furt přitlačováno k oknu, tak jsem myslel, nějak to kolečko nastavit,aby se to okno jakoby odlepilo od vnitřní strany dveří,ale nejspíš to nejde. Nic jsem tam nenašel.
Třeba ten šroub na fotce dole na levo měl kolem sebe vymačkanou díru,tak jsem pod něj musel dát podložku. Asi to bylo způsobeno tím, že se povolil nějaký se šroubů a celý se to pohlo a mačkalo to na dveře.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

no ja vim ze na skle jsou kolecka ktery jezdi v listach , a pak jsou tam dva dorazy pokud je to jako u celdy - tema limitujes vysku ( vedle cervene sipky je videt) a sroubama na vodicich listach seridis odklon , s tou pruzinkou nevim co presne myslis
M.a.R.i
Řidič

Příspěvek od M.a.R.i »

Je to tak jak popisuješ. Tím kolečkem myslím to samé jako ty ty dorazy.
M.a.R.i
Řidič

Příspěvek od M.a.R.i »

Tak už jsem to opravil :). Jsem kluk šikovná 8) . Prolejzal jsem alba Invadera a všimnul jsem si na jedné ftoce, že mechanismus stahování drží 4 šrouby. Tak jsem znovu rozebral dveře, našrouboval šroub a okýnko už nevyjíždělo skoro vůbec :). Tak jsem chvilku pátra a zjistil jsem,že okýnko vyjelo z levý kolejnice, tak jsem kolejnici odšrouboval, nasadil na gumový kolečko a už vše funguje jak má :shock: .
Rovnou jsem vybrakoval kompletní hudbu z auta a interiér dal do původního stavu, doladil nějaké nedostatky a estetické vady. Velké díky paří Invaderovi, který mi poskytnul díly a navíc mi uvedl přední a zadní kufr do seriového stavu, velmi šikovný klučina :twisted: .
Invader
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Invader »

bylo mi potěšenim skoda jen že sme neudelali nejakou fotku
Auto je dar od boha ale buh urcite nepocital s tim ze bude mit clovek lepsi karu nez mel on

MR2 MKII rev 1 (Crash)
MR2 MKII rev 1 + klima (Crash)
MR2 MKII rev 2 + invader kit (in used)

Audi 80 1,8 B3 1990 (car for works)
mazda mx5 1.8NA 96kw
Odpovědět

Zpět na „MR2“