Syčení a pískot z motoru 1.0

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
marekg
Člen Týmu

Syčení a pískot z motoru 1.0

Příspěvek od marekg »

Mám následující problém:Před třemi dny začalo po jízdě po dálnici slyšitelný pískání z motoru.Projevuje se nejčastěji mezi 2500-4500 ot.Lze jej zaregistrovat i při 140 km/h,kdy už je hladina aerodynamickýho hluku vyšší.Dělá to i při vyočení k těmhle otáčkám při stání na místě. Do toho se ještě přidalo podivný syčení , který se začíná projevovat právě od těch 2500 ot a s otáčkama mění intenzitu + ten pískot je slyšet i když otáčky pozvolna padají,tak prostě v okamžku kdy ruččka otáčkoměru míjí 2500 tak to lze slyšet,po pokltesu pod tuto hodnotu je klid.Na volnoběh je taky klid.Tenhle motor má specifickej zvuk,takže nějaký syčení a pískot dost zásadně změnilo jeho projev.Prostě při zvyšování otáček ten klasickej tříválcovej zvuk doplňuje sykot.Divný je,že to začalo až teď,jak se skokově oteplilo.Servisní technik tvrdí,že píská klapka sání.Ale to by se snad projevovalo pořád,protože ten pohon je řešenej servomotorem,kterej pohybuje klapkou nezávisle na poloze pedálu ne? Nemúže to být klínovej řemen,kterej tou docela velkou změnou teplot dostal zabrat,nebo nějaký ložisko-altík atd? Díky za názory a zkušenosti.
Yaris Dream 1.0 VVT-i Modrá ostrovní metaliza + 15" ráfky ORANA
Grobe
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grobe »

mrknul bych se jak na klíňák, tak na vzduchový filtr...ale jsem amatér, možná jsem uplně vedle.
marekg
Člen Týmu

Příspěvek od marekg »

Divný je,že to začalo dělat až po té změně teplot.
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Skrtici klapka se pohybuje prave podle plynoveho pedalu a ja tipuju na netesnost v sani - proste nekdo si to saje falesny vzduch. Ale muze to byt i ten klinak.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
marekg
Člen Týmu

Příspěvek od marekg »

Na spotřebě se to zatím nijak neprojevuje,momentálně 5.3 ,a to jezdím většinou město a okresky kolem.To pískání je slyšet jen zevnitř,ze středu palubovky-tam kde je na druhé straně umístěný celý sání.Při otevřené kapotě a roztočeným motoru to nejde zvenku rozpoznat.A to syčení při akceleraci mi připomíná zvuk ucpanýho sportovního filtru.

S technikem jsem se domluvil,že ještě počkám,jestli to nepřestane.Pokud ne,nechám to vyměnit.
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

protože to tak přesně závisí na otáčkách, a ne na zátěži motoru, tak osobně tipuju plochý řemen, případně nějaké ložisko
závislé na zátěži motoru by mohlo být to sání, klapka, nebo pak výfuková část (těsnění pod svody atd.)
platí ale jako obvykle, se zvuky po netu se těžko radí, začal bych důkladnou vizuální kontrolou a sledováním stavu provozních kapalin
Odpovědět

Zpět na „Yaris“