Stierace corolla E15
ciastocne vyriesenie problemu
Takže sa opäť vraciam k tejto teme, to nastavenie ostrekovačov sa dalo vykonať len v servise a nie manualne. Su tri druhy nastavenia výšky, dali mi tam to najvyššie, no aj tak mi to pri 100 km/h strieka nejako nízko. No ale je to stále lepšie ako pred tým. Teraz si chcem vymeniť strierače, chcel by som bosch aerotwin, ale akosi nemam rozmery pre E15. Neviem si dať rady, tie valeo stierače sú proste otrasne. Dali by sa zohnať ale sú kratšie rozmery. Aké používate vy?

Moje osobni zkusenost s bezraminkovymi steraci neni moc dobra, asi proto ze se me nikdy nechtelo davat za sterace okolo tisicky. Prvni zimu co jsem je mel, jsem ztratil na kazdym steraci po jedny ty bocni krytce, druhou zimu zacali tyto sterace spatne stirat z duvodu toho ze ta gumicka ktera je navlikla mezi tema dvema  slabymi profily zatuhla z duvodu zreznuti techto dvou "plechu" a tim padem se prestala volne hybat(jezdit mezi tema profily) coz melo za nasledek  neprilnavosti sterace po cele jeho delce a tim to vynechavalo na skle plochy - nebyly setrene.(vycisteni a promazani drazky nema cenu - po case se situace opakuje - tohle se stat raminkovym steracum nemuze nebot maji ty pruzny listicky mezi ktery se vklada nova guma bud nerezovou upravu nebo jsou primo z nerezu nevim ale nereznou a to je hlavni).Tak jsem se vratil k raminkovym steracum a je po problemech, Dve vyhody ale bezraminkove sterace maji a to ze jsou tichy a u starsich vozu je i lepsi vyhled, nebot nemaji jeste schovany sterace ve vodnim kanale. Jinak raminkove sterace Valeo jsou fakt strasny, s tema jsem taky nebyl zpokojen a bratr na svem novem aurisu taky ne, po 2 rokach se zacali trhat konce gumicek. Snad to maji Boschaci s tema svyma aerotwinama vymysleny lepe a nebudou reznout - preji dobry kup.    http://www.cruservis.cz/aktualita.php?id=29

EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm