Přední světlo a STK problém
- Ing_Mazi
 - Věčnej rejpal
 - Kontaktovat uživatele:

Znamená to že příští týden bys mi to světlo mohl dovézt?OndraPce píše:hele klidne i jo..ale do pce jedu az na vikend..ale studuju v brne, takze bonus body pro tebe
To by bylo super, už se mi to krátí tak abych tu STK neprošvihl
Corolla E10 TSe Total Social edition r.v.96 
1.3XLi 55kW / 75hp
Kola ENZO 175/65/R14 Mischel
Meine rudé eFko
      "Jsem rozenej tuner" 
www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli

1.3XLi 55kW / 75hp
Meine rudé eFko
www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli
Jenže to není o roku instalace, ale o tom, že vepředu musí mít jasný certifikát a tuším 70% propustnost.OndraPce píše: ...třeba mýho dědu s jeho rollkou donutili aby strhal folie co mel vepredu taky nekdy od roku 2002...
Jinak pokovení tuším nikdy dovolené nebylo, jenom to bylo tak řídké, že si toho nikdo nevšímal.
- telleke
 - Věčnej rejpal
 - Kontaktovat uživatele:

Pokovení povolené je. Správně udělané se chová jako fólie, akorát má na oko efekt zrcadla. Světlo se od toto neodráží, takže neoslňuje a přitom přes něj nejde vidět právě kvůli zrcadlovému efektu. 
Na předních sklech smí být zatmavení maximálně 30%, tedy 70% propustnost. Před rokem 2006 na to neexistovala norma, tak se lepily fólie a pokovy jako na běžícím pásu. Po roce 2006 vstoupila v platnost nějaká novela a tam už jsou přesně vymezené "hranice". A na STK je s tím problém, protože dříve nainstalované pokovy/fólie sice byly dělány podle jakéhosi atestu, jenže právě v době, kdy to bylo každému u prd... a tak nikdo neměl nálepky ani doklady ke konkrétní instalaci.
Já mám na autě pokovy z roku 2001, dost tmavé, na STK byl problém a vyřešil jsem to tak, že jsem zavolal do firmy která je instalovala, oni mi za malou úplatu poslali kartičku a nálepky podle nových norem, já si to vyplnil a tadááá mám pokovy s ATESTEM a propustností v předu 70%
 A nikdo mi nemůže nic. Na STK nemají žádné měření na propustnost světla, policajti na silnici taky ne.

Na předních sklech smí být zatmavení maximálně 30%, tedy 70% propustnost. Před rokem 2006 na to neexistovala norma, tak se lepily fólie a pokovy jako na běžícím pásu. Po roce 2006 vstoupila v platnost nějaká novela a tam už jsou přesně vymezené "hranice". A na STK je s tím problém, protože dříve nainstalované pokovy/fólie sice byly dělány podle jakéhosi atestu, jenže právě v době, kdy to bylo každému u prd... a tak nikdo neměl nálepky ani doklady ke konkrétní instalaci.
Já mám na autě pokovy z roku 2001, dost tmavé, na STK byl problém a vyřešil jsem to tak, že jsem zavolal do firmy která je instalovala, oni mi za malou úplatu poslali kartičku a nálepky podle nových norem, já si to vyplnil a tadááá mám pokovy s ATESTEM a propustností v předu 70%
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001

- Ing_Mazi
 - Věčnej rejpal
 - Kontaktovat uživatele:

No STK mám zatím do 2.4.2011OndraPce píše: Mazi: hele tak nakonec do pce nejeduasi az pristi vikend..to by nestacilo??
1.3XLi 55kW / 75hp
Meine rudé eFko
      "Jsem rozenej tuner" 
www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli

1.3XLi 55kW / 75hp
Meine rudé eFko
www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli
- Ing_Mazi
 - Věčnej rejpal
 - Kontaktovat uživatele:

Tak páni řidiči, velké díky pane beaverovi za půjčení světla díky ktermu už opět mám na ferrari STK na 2 roky  

1.3XLi 55kW / 75hp
Meine rudé eFko
      "Jsem rozenej tuner" 
www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli

1.3XLi 55kW / 75hp
Meine rudé eFko
www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli
Mám v corolle světla bez elektrické regulace sklonu, i když tam původně byla a u ruční brzdy mám i to štelovátko. 2x jsem s tím na STK prošel, sklon světel kontrolovali, jednou mi dokonce o fous sklopili levé, ale že to nejde od řidiče nijak neřešili. Buď byli hodní a nechtěli zbytečně rýpat, nebo je nenapadlo, že by to měli na autě z roku 1990 kontrolovat.