Avensis kombi 2007 - šířka kufru, hluk od kol?

vše ohledně modelové řady Avensis
kuboun
Člen Týmu

Avensis kombi 2007 - šířka kufru, hluk od kol?

Příspěvek od kuboun »

Ahoj, Toyoťáci,

bohužel momentálně nemám přístup k žádnému Avensisu Combi minulé generace, tak se zeptám zde vás zkušených, protože mě zajímají vaše postředhy. Uvažuju totiž o pořízení Avensisu kombi 2003-2008 v benzínu 1.8 nebo 2.0. Jel jsem nedávno na zkoušku ve verzi sedan 1.8 a bylo to velmi dobré svezení, jízda mi přišla komfortní co se týče odpružení a tlumení veškerých druhů nerovností a zároveň velmi jistá ve vedení stopy.

Překvapil mě ale celkem zřetelný hluk od kol - bylo to na Rozvadovské spojce v Praze mezi sjezdy Stodůlky a Zličín, a to ve směru na Zličín v levém pruhu. Je tam sice malinko hrubější asfalt, ale ne zas tak extrémně. Máte podobné, nebo naopak jiné zkušenosti? Přijde mi, že stará Laguna I, kterou už nemám, měla podvozek odhlučněn o něco líp - hučelo to i na těch nejhorších površích jen jakoby "z dálky"; pneu jsem na Laguně měl 15" profil 60, jako letní Nokian "all seasons" a jako zimní Barum Polaris. Značky pneu na Avensisu jsem si bohužel nevšiml, profil měly odhadem cca 60.

Co mě zajímá dál, je šířka kufru ve verzi kombi, jelikož tu ložnou plochu plánuju docela využívat.

V článku o Avensisu kombi na http://www.auto.cz/toyota-avensis-kombi ... ovace-1406 píše autor: "Výztuhy v oblasti podběhů kol omezují využitelnou šířku zavazadlového prostoru, která u dna měří jen 820 mm, ale výše pak dosahuje obvyklejších 970 mm."

Mně se to nějak nezdá, 970 mm mi přijde dost málo - cca 95-96 cm má mezi podběhy i Fabia II combi. V tom Avensisu sedan jsem osobně šířku mezi podběhy, nepočítaje tedy tu výztuhu těsně za sedačkami u dna kufru, odhadl na určitě znatelně přes metr... Že bych měl tedy tak špatný odhad? Změří to někdo v kombíku a potvrdí nebo vyvrátí mé obavy, že je kufr moc úzký?

(Pro zajímavost porovnání - šířka kufru Focusu II combi je 115cm, zatímco Laguna III combi má jen 101 cm - a opticky to opravdu úzké vypadá - možná je to kvůli verzi 4control s řiditelnou zadní nápravou.)
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Mel jsem stejne obavy pred koupi jako ty, co se tyce sirky kufru, ale projevilo se to jako licha obava. Mnohem dulezitejsi je hloubka a ta je vice nez dostacujici a kdyz se sklopi sedacky, odveze avik i rost do postele. Opravdu se toho neboj, ja jsme mnohem radeji za misto vepredu a zvlaste na zadnich sedackach, proste celkove vnitrni prostor.
Co se tyce hluku je hodne o pneumatikach a povrchu. Pokud si tyhle dva aspekty nerozumi, umi udelat slusny kraval. Je pravda, ze trochu vice odhluceni by mohl byt, ale radit to do prumeru.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
kuboun
Člen Týmu

Příspěvek od kuboun »

Díky za odpověď.

Je pravda, že roli budou hrát i pneu a hluk od kol může vyniknout paradoxně asi i tím, že zbytek auta je tichý :). Já jen, že za peníze co ojetý Ave stojí, bych rád nejen prostor, kvalitu a rozumné náklady, ale i v rámci možností tiché svezení. Možná zkusit namátkou jiný kus, až budu mít příležitost.

A co ta šířka kufru, změřili byste někdo kolik cm to ve skutečnosti je? Já bohužel nevím o žádném kombíku tady v okolí (Praha Stodůlky), který bych mohl zkouknout...
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Ja kazdy den parkuju pod budejovickou (BBCentrum), tak si udelej vylet a muzes zmerit co potrebujes. Nicmene kufr neni jen o sirce, ale o celkove vyuzitelnosti a ta je treba lepsi nez v Passatu - nedavna zkusenost s nakupem ve scontu (2 detske postele + jeden rost).
Jeste co se tyce hluku, je rozdil i mezi zimnima a letnima, treba zimni jsou u me hlucnejsi nez letni. Jinak bych radil avensis fakt do prumeru hlucnosti a treba cesta do chorvatska po peknych dalnicich byla pohoda.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
awe_cz
Věčnej rejpal

Re: Avensis kombi 2007 - šířka kufru, hluk od kol?

Příspěvek od awe_cz »

Muzu potrvrdit, ze zimni Nokiany jsou vyrazne hlucnejsi nez letni Conti.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

sem debil, dneska sem mel v aute i metr ale zapomnel sem, zejtra to zmerim a vecer napisu, pokud me nekdo nepredbehne
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
Elcar
Navigátor

Příspěvek od Elcar »

Tiež sa mi zdá hluk od kolies nadmerný. Ale keď je dobrý asfalt, tak je to super. Kvôli tomu som teraz kúpil letné Pirelli P7 -cinturato, podľa testov najtichšie , tak uvidím. Pre porovnanie , viezol som sa v BMW 5 ,r.v.2005 a hluk od kolies prehlušil motor, podvozok nepríjemne tvrdý na nerovnostiach. Mám pocit že čím tvrdší podvozok tým väčší hluk. Okrem toho, svietivosť jeho xenonov bola mizerná-nič som nevidel.
Toyota Avensis Combi T25,2.0D4-d, 85kw
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

tak k hluku od kol, mam zimni nokiany a neprijde mi to nijak strasny...

a k rozmerum kufru, meril sem to ale je to tak trochu napriblizne, protoze mam v kufru perinu pod psa, bordel z chalupy, cvicnej metr a spatny voci :-)

hloubka kufru nejakejch 115 cm u podlahy

vyska tak nejak 80 cm

v nejsirsim miste 130+ cm

za sedadly cca 90 cm
kuboun
Člen Týmu

Příspěvek od kuboun »

Díky za info!

Tak jsem o víkendu ještě zběžně projel pro porovnání i Vectru C, Mondeo Mk3 a Lagunu III. Řeknu vám, hlučnost se posuzuje těžko - to bych si asi musel každé z těch aut půjčit a projet po stejné trase, kde je i nějaký "hlučnější" hrubší asfalt, a to na stejných pneu a za stejných povětrnostních podmínek. Přesto pár postřehů: Laguna III byla v odhlučnění vyvážená (kola, motor, aerodynamický hluk). Hluk od kol byl cca stejný jako u Avensise z roku 2006. Nejtišší mi přišla Vectra C a svist od zrcátek jsem nejvíc slyšel v Mondeu, které ale jinak taky OK.
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

k tomu tvymu vyberu aut sem si vzpomnel na nekolik porekadel

auto s pi.ou ve znaku si koupi jenom cu.ak

a vis proc se vyrabi ford? aby opel nebyl nejhorsi na trhu :-D

teda nic ve zlym 8)
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

KarlosCZ píše:k tomu tvymu vyberu aut sem si vzpomnel na nekolik porekadel

auto s pi.ou ve znaku si koupi jenom cu.ak
Tos posr.l!!!
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

tos nikdy neslysel? to se tak rika mezi lidma :-D

edit:

a co treba

Fiat - Fehler Im Alle Teil (chyba v každém dílu)

FORD - Fix Or Repair Daily

KTM - Každý Týden montuješ

Yuki - Kdo má Yuki, šuká kluky

BMW - Break My Wallet (zlomí mi peněženku)

a to víte že všechny špatný auta začínají na F?
Fiat, Ford, Fšichni francouzi :-)

HDi - Hodně Do mě investuj

Yamaha - námaha

Alfa Romeo - Nemyslíš, zaplatíš!
kuboun
Člen Týmu

Příspěvek od kuboun »

Našel jsem i další:

FIAT - Fix It All the Time