Nejde dobouchnutí přední kapoty E11

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
JardaS
Člen Týmu

Nejde dobouchnutí přední kapoty E11

Příspěvek od JardaS »

Mám problém: nemůžu dobouchnout přední kapotu.
Už jsem to zpozoroval před 2 týdny, když mi nešla zabouchnout po výměně oleje. Ale použil jsem takovej ten čisticí prevít v modrým spreji, prostříknul tam ty západky, a dobrý.

Dneska kontroluju stav oleje po najetí skoro 1000 km od výměny. Olej bezva, ale kapotu jsem ani po všech možnejch pokusech, čištění západky mechanismu hadrem atd. nezabouchl. Musel jsem ji pro jistotu zajistit očkem z drátu, té páčce s ozubem nevěřím, kór v tom větru co tu dneska fouká.

Jako kdyby se v tom zámku vůbec nepřeklopil ten otáčivej segment, kterej by měl zapadnout do oka na kapotě. Jako by to oko bylo moc nahoře a nemohlo ten segment vlastním tlakem překlopit.
Na obvodu kapoty nic nepřekáží, nic tam nespadlo.

Co s tím?
Nemůžete se mi podívat na vašuch vozech, jak to tam funguje? Díky za každou radu.
Corolla E11, 4E-FE, 1,3-63 kW, 3D hatchback, 1998, Social edition
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Vpredu po bokoch by mali byt take gumene dorazy a u nich otacanim menis vysku, tak skus ich znizit.
Inak je mozne, ze si zle pamatam a zrovna na e11 nie su, ale na inych modeloch toyoty to byva a tym vlastne urcujes ako moc sa ma kapota tlacit hore.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
Petan
Řidič

Příspěvek od Petan »

Dělalo mi to taky, stačilo pořádně vyčistit a promazat ten mechanizmus s tou západkou a všechno se spravilo
Toyota Corolla G6 1.4 1998 EX
Toyota Corolla G6R 1.6 1999
Lexus IS250 2005
Kubbasss
Člen Týmu

Příspěvek od Kubbasss »

Cus.....mel sme ten samej problem .... vzal sem ubrousek nebo nakej hadr poradne vycistil ty drazky do kterejch do zapada a uz to beha jak ma :)
Toyota Corolla E11 FL - 1,4 16V VVT-i
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Nenacouval Ti do toho někdo? Ono stačí občas málo....
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Corsair
Člen Týmu

Příspěvek od Corsair »

Čau,mě to dělalo taky, ale ani vyčištění nebo namazání nepomohlo,do konce co jsem jí měl jsem vždy musel zašmátrat prstem uvnitř té západky a odjistit(vycvaknout),v místě konce toho lanka,vím že je to hondně blbě popsaný ,ale líp mě to nenapadá.C
:)
jedem
Člen Týmu

Příspěvek od jedem »

Ten zámek se mi zasekava taky. Řešil jsem to i s automechanikem a vyrešili jsme to tak, že lanko u toho zámku očistit jednou za čas a namazat. Protože se mi zdá, že po čase na tom lanku zustane prach a jak se při otvírání lanko zasune do toho bovdenu, tak potom drhne a nechce se vratit. Stalo se mi to před 14 dni, než jsem došel pro šroubovak, tak se lanko vratilo samo. Nevím ale tohle při konstukci asi nedomysleli.
Řešení je, jednou za čas asi poradně ten zámek vyčistit a promazat.
Corolla E11 1999 facelift, 1.4 VVT-i, 3dv
Odpovědět

Zpět na „Corolla“