1ZZ-FE 7g, nedočetl jsem se toho, potřebuju radu díky!

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
TORUS
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

1ZZ-FE 7g, nedočetl jsem se toho, potřebuju radu díky!

Příspěvek od TORUS »

Zdravím všechny čelikáře, mám jednu otázku, kamarád si před pár dny koupil v Brně 7g celicu v černé barvě (italiancar), motor 1ZZ-FE...ví o výrobní vadě ale neví jestli se to týká jen motorů 00-02..je to rok 2003, on je první majitel a stála 120 000 ,- opravdu top stav a to se mi zdá divné, budu rád za Vaše rady když poradíte díky!!! sám mám 6g :-)
stefancelicaT20
Manager Týmu

Příspěvek od stefancelicaT20 »

Myslim ze v tejto teme su rozoberane obe motory 1ZZ-FE aj 2ZZ-GE

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=14144
TORUS
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TORUS »

Díky
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

je na tu jsme se chteli jet zrovna zitra s kamosem podivat , doufam ze se majiteli nebudu muset zasmat az mu klekne motor , hodne stesti - ta cena byla podezrela ale predbehli jste nas :)
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
TORUS
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TORUS »

Heh no asi se moc unáhlil, jinak je opravdu v perfektním stavu, vše vypadá skvěle, jen nevím jestli má tuto vadu, první přihlášení duben 2003, myslíte že ji má? někde píše do roku 2002 někdo do roku 2003
jay-jay
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jay-jay »

já si myslím že tyhle motory vadu jeětě mají, ale taky si nejsem jistý. Ale řeknu ti to tak. Já mám najete 88tis. mil a vše v pohodě. Jen mi přijde ta cena trošku divná... no to pozná on sám až mu to začne papat plej, v horším případě klepat :)
TOYOTA CELICA GT
Kk
Manager Týmu

Příspěvek od Kk »

TORUS píše: ... první přihlášení duben 2003 ...
Jen poznámka: to kdy je první přihlášení není vůbec směrodatný, důležitý je datum výroby. To se dá zjistit tady: http://www.toyodiy.com/parts/q.html po vyplnění VIN to vyplivne specifikaci vč.měsíce a roku výroby.
Jestli šla na papíry v 04/2003, tak bych si tipl výrobu na podzim 2002, možná i dřív. (Chvíli trvalo, než se z Japonska dostala do Evropy, pak byla určitě chvíli u prodejce, ...)
Ať má kámoš štěstí a je OK!
Kk
Naposledy upravil(a) Kk dne pát 11.03.2011, 08:25, celkem upraveno 1 x.
Celica 7g TS
MungoR
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MungoR »

Kk píše:
Jen poznámka: to kdy je první přihlášení není vůbec směrodatný, důležitý je datum výroby. To se dá zjistit tady: http://www.toyodiy.com/parts/q.html po vyplnění VIN to vyplivne specifikaci vč.měsíce a roky výroby.
Jestli šla na papíry v 04/2003, tak bych si tipl výrobu na podzim 2002, možná i dřív. (Chvíli trvalo, než se z Japonska dostala do Evropy, pak byla určitě chvíli u prodejce, ...)
Kk
DÍKY, to je první web kterej moje vinko rozpozná, rok se ho snažim rozkódovat a furt nic. Dokonce už mi vrtalo hlavou jestli neni přeražený ale nevypadalo. Takže konečně vim rok výroby a ne jen přihlášení :)

Jinak abych nebyl úplně OT: výroba 03/2000, první přihlášení 03/2001, najeto asi 200k a po přetěsnění bere oleje mnohem míň. Teď po 3000km je pryč asi do 1/2 měrky, takže s trochou štěstí se ta vada projevit nemusí.
Celica VVT-I, 2001
Status: pomalu dojíždíme
zejdy
Manager Týmu

Příspěvek od zejdy »

MungoR píše:
Kk píše:
Jen poznámka: to kdy je první přihlášení není vůbec směrodatný, důležitý je datum výroby. To se dá zjistit tady: http://www.toyodiy.com/parts/q.html po vyplnění VIN to vyplivne specifikaci vč.měsíce a roky výroby.
Kk
DÍKY, to je první web kterej moje vinko rozpozná, rok se ho snažim rozkódovat a furt nic. Dokonce už mi vrtalo hlavou jestli neni přeražený ale nevypadalo. Takže konečně vim rok výroby a ne jen přihlášení :)

Jinak abych nebyl úplně OT: výroba 03/2000, první přihlášení 03/2001, najeto asi 200k a po přetěsnění bere oleje mnohem míň. Teď po 3000km je pryč asi do 1/2 měrky, takže s trochou štěstí se ta vada projevit nemusí.
No ale nedával jsem olej po horní rysku, mělo by to vyjít tak, že od výměny do výměny bys měl dolít max. 0,75 l. Mě vezme tak 0,5 l/10000 km.
Jinak 120k za 8 - 9 let starý auto zase není tak málo. když se podíváš po Evropě, tak se ceny celic 105 kW takhle pohybujou.
Odpovědět

Zpět na „Celica“