YARIS 1.0 r.v. 99 denní svícení led
YARIS 1.0 r.v. 99 denní svícení led
Zdravím všechny,potřebuji radu.Mám koupene denní svícení DL- X24.
Potřebuji radu kam konkretně zapojit vodič pro + pol park.světla a kam vodič + spínaný zapalováním.
Moc se v elektrice nevyznám,nerad bych něco odpálil.
Kdo má zkušenosti s montáží-kam přesně vodiče zapojil(pokud možno v mot.prostoru) prosím rád přivítám.
Mínusovy vodič kostry je mi jasny.
Děkuji.
Potřebuji radu kam konkretně zapojit vodič pro + pol park.světla a kam vodič + spínaný zapalováním.
Moc se v elektrice nevyznám,nerad bych něco odpálil.
Kdo má zkušenosti s montáží-kam přesně vodiče zapojil(pokud možno v mot.prostoru) prosím rád přivítám.
Mínusovy vodič kostry je mi jasny.
Děkuji.
Plus pól ku svetlám nájdeš jednoducho - keď nemáš multimeter, zober žiarovku, jeden pól ukostri a druhý skús pripojiť pri rozsvietených parkovacích svetlách na jeden z vodičov, ktoré vedú k žiarovke. Na NG tam vedú zelený (+ pól) a biely s čiernym prúžkom - kostra. Kde pripojiť u prvých Yarisov zapaľovanie neviem. Ak si trúfaš, skús pri zapnutom zapaľovaní najlepšie multimetrom pozisťovať, na ktorých vodičoch v poistkovej skrinke v motore je + 12V, potom vypni zapaľovanie a premeraj tie isté vodiče znovu. Na ktorých nebude napätie a pred tým bolo, tak tie sú správne. Alebo prevleč káblik do kabíny a zober plus pól priamo zo spínacej skrinky. Ale keď chceš mať istotu, tak to zver radšej nejakému šikovnému elektrikárovi.
Re: YARIS 1.0 r.v. 99 denní svícení led
hanzipv píše: Moc se v elektrice nevyznám,nerad bych něco odpálil.
Ako píše Peto - ak sa v elektrike nevyznáš,daj si to radšej zapojiť chlapákovi,ktorý sa autoelektrikou zaoberá!
Peto tu sice velmi pekne a verím tomu,že jasne opísal,ako to máš urobiť alebo teda zistiť kde je aký prúd a či vôbec je,ale najhoršie je na tom to,že aj tak som JA z toho všetkého jeleň,lebo som to v živote nevidel ani len rozobraté a preto osobne by som išiel radšej do servisu...
Elektrika v týchto moderných autách sú tak neskutočne komplikované,že ak niečo začne blbnúť,často je z toho "mimo" aj odborník,ktorý má čo robiť,aby na závadu prišiel...
Nehovorím o tom ,čo všetko dokáže neodborný zásah do elektriky urobiť za škody(ak nerátam vyhasnuté ľudské životy )vďaka nejakému skratu !

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Ta škatulka se prodává samostatně, náš kolega ji zřejmě nemá. Ta právě zajišťuje, že se světla rozsvítí po nastartování a nebudou svítit při hlavních světlech. Navrhuji obrátit se na odborníka! Neodborný zásah neznalého způsobí škodu v tisících( pokud ne požár vozidla) . Hlavně se předejde problémům na tech.kontrole a s ní spojeným dalším neplánovaným výdajům.
Ať všichni Yarísci spolehlivě slouží
Ivo
Ať všichni Yarísci spolehlivě slouží
Ivo
Re: YARIS 1.0 r.v. 99 denní svícení led
vždyt tady http://www.hamar.cz/attachment.php?id_attachment=7 je návod. Připojuješ tři věci - na kostru, + na baterku (je k tomu určitě dodaná i pojistka) a třetí drát na aktivní vodič u obrysovky (ten druhý bývá ukostřený a na něm to většinou nefunguje). To je vše.hanzipv píše: Potřebuji radu kam konkretně zapojit vodič pro + pol park.světla a kam vodič + spínaný zapalováním..
Ten tvuj typ má ty elektronické spínače v každém světle zvlášt, některé n to mají sólo krabičku. Nic složitého v tom nehledej! .

S tím že je elektronika aut složitá nehodlám polemizovat... V tomto případě je uplně jednoduchá!

Práve v tomto návode je písané, že treba pripojiť + 12V na zapaľovanie a nie na batériu priamo - potom by svietili stále a zhasli až po rozsvietení parkovačiek. Alebo dokúpiť spínací modul (ako už napísal Henry33), ktorý ich rozsvieti po zvýšení napájacieho napätia po naštartovaní - tento sa napája priamo na batériu .