Avensis 1.8 2006 nebo 2.2 D4-D 2006 ?

vše ohledně modelové řady Avensis
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

modus ponens píše: K Tvojej dileme: ak odhliadneme od problemov 1.8 VVT-i so spotrebou oleja, tak by mi tam vadila uz len absencia 6-ky. Na okreskach sa to da este vydrzat, ale na dialnici je to v porovnani so 6-rychlostnou D-4D velky handicap. Doteraz som nepochopil politiku Toyoty, ze do benzinovych T25 nedavala 6-stupnovu prevodovku.
No a este jedna vec. Sedan neber, ma neprakticky kufor. Idealny je liftback, oproti kombi:
- ma trosku nizsi posed (viac miesta na hlavu)
- menej sa naklana + ma mierne tvrdsie pruzenie -> pocitovo lepsie sedi na ceste
- nema dvojite dno v kufri
To si sam jazdil alebo si pocul ? Zalezi ako je ta 5ka tazka, nie ?!
A dnes neplati, ze otacky = spotreba, urcita zavislost tam je, ale nie priamociara.
Na to by mali odpovedat majitelia T25 1,8. Ci ta 5ka je taka otackova a co za to.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
CommonUser
Věčnej rejpal

kar202 píše:....300 tkm..??? Tak to by bylo dost málo. Při dobrém zacházení a kvalitním servise klidně více než 2x tolik.
No ja som myslel k tym stocenym 200 tkm :)
sector
Člen Týmu

Příspěvek od sector »

Tak po dnesnim dnu a diskusi s vami jsem vice nakloneny k tomu, ze mam koupit minimalne 1.8 benzin, od r.v. 2006 do 150tisic KM.

Nevim, mozna bych mel jit do te 2.0 93kW dieslove verze z roku 2006 ale nechci na druhou stranu nicit motor. Skutecne nevim jestli se najedz behem par let zvedne nebo naopak bude stejny tj. do 20tisic km, kde asi benzin jasne prevlada. :(
modus ponens
Řidič

Příspěvek od modus ponens »

CommonUser píše:To si sam jazdil alebo si pocul ? Zalezi ako je ta 5ka tazka, nie ?!
A dnes neplati, ze otacky = spotreba, urcita zavislost tam je, ale nie priamociara.
Na to by mali odpovedat majitelia T25 1,8. Ci ta 5ka je taka otackova a co za to.
Jazdil.
6-ka by velmi pomohla, nevidim velky zmysel drzat motor vo vyssich otackach pri monotonnej jazde po dialnici. Na 2.0 D-4D sa da na prazdnej okreske ist na 4-tom, 5-tom a aj na 6-tom stupni (aj ked to skor na zapad od nas). Pri monotonnej jazde bude jediny rozdiel v spotrebe a teoreticky v mensom opotrebovani motora. Mylim sa?
Toyota Avensis Wagon T25 2.0 D4D 93kW 2008
CommonUser
Věčnej rejpal

modus ponens píše:Jazdil.
6-ka by velmi pomohla, nevidim velky zmysel drzat motor vo vyssich otackach pri monotonnej jazde po dialnici. Na 2.0 D-4D sa da na prazdnej okreske ist na 4-tom, 5-tom a aj na 6-tom stupni (aj ked to skor na zapad od nas). Pri monotonnej jazde bude jediny rozdiel v spotrebe a teoreticky v mensom opotrebovani motora. Mylim sa?
No praveze na tej okreske (tam asi nebudes rubat 150 aj ked monotonne - myslis asi stalu rychlost) to az tak nepociti. Mna sipocky posielaju cim rychlejsie na 6ku, ale nie vzdy mam mensiu spotrebu - riesime to tu v inom threade. To zalezi od zatazenia, otacok, plynu.
Ale suhlasim, ze 6ka je PLUS a lepsie sa s tym jazdi na dialnici (hlavne pri 150+ )
cartmanxv
Člen Týmu

Příspěvek od cartmanxv »

CommonUser píše:
modus ponens píše: K Tvojej dileme: ak odhliadneme od problemov 1.8 VVT-i so spotrebou oleja, tak by mi tam vadila uz len absencia 6-ky. Na okreskach sa to da este vydrzat, ale na dialnici je to v porovnani so 6-rychlostnou D-4D velky handicap. Doteraz som nepochopil politiku Toyoty, ze do benzinovych T25 nedavala 6-stupnovu prevodovku.
No a este jedna vec. Sedan neber, ma neprakticky kufor. Idealny je liftback, oproti kombi:
- ma trosku nizsi posed (viac miesta na hlavu)
- menej sa naklana + ma mierne tvrdsie pruzenie -> pocitovo lepsie sedi na ceste
- nema dvojite dno v kufri
To si sam jazdil alebo si pocul ? Zalezi ako je ta 5ka tazka, nie ?!
Tak já mám T25 1.8VVTi, na dálnici do těch 130 km/hod se to dá, v Německu už by se mi ta šestka v převodovce taky hodila, škoda, že tam není :(
Ale jsem spíše řidič-pohodář, málokdy někam vyloženě spěchám, tak mi to zase tolik nevadí :)
Toyota Avensis 1.8 VVT-i,kombi,2007
Amper77
Člen Týmu

Příspěvek od Amper77 »

2.0 benzín je skvělý motor jen ta benzínová nádrž by neměla mít vespod díru:)
Ale vážně, spotřeba u 2 litru je asi o litr vyšší oproti 1,8 a taky případné náhradní díly jsou dražší ale rozdíl v tahu je cítit. Obecně se ale benzín shání hůře, dieslů je výrazně více a liftback v benzínu už abys pohledal. Obzvlášť , pokud nesnášíš současný hit - stříbrnou. Já ho chtěl taky ale co, sedan je tižší (zezadu) a bečky do pálenice vozím na na vozíku.
Toyota Avensis 2.0 VVT-i 1AZ-FSE 06 sedan
sector
Člen Týmu

Příspěvek od sector »

Amper77 píše:2.0 benzín je skvělý motor jen ta benzínová nádrž by neměla mít vespod díru:)
Ale vážně, spotřeba u 2 litru je asi o litr vyšší oproti 1,8 a taky případné náhradní díly jsou dražší ale rozdíl v tahu je cítit. Obecně se ale benzín shání hůře, dieslů je výrazně více a liftback v benzínu už abys pohledal. Obzvlášť , pokud nesnášíš současný hit - stříbrnou. Já ho chtěl taky ale co, sedan je tižší (zezadu) a bečky do pálenice vozím na na vozíku.
Vylozene stribrnou neshanim, ale nerad bych kupoval bilou nebo cervenou - neni to moje barva proste :)

Spise bych sel do kombi nez do sedanu, obcas se to hodi, zvlast pokud clovek jezdi na vylety nebo dovolenou, kdyz bude dite o tom ani nemluvim.

Stale se rozmyslim mezi 2.0 dieselem a 1.8 benzin - nicmene bojim se, ze ten diesel ponicim, i kdyz vim ze nemam turovat studeny motor a aobcas je ho treba protahnout alespon na 100km, ale co ty jizdy po meste...?

Jak tak koukam tak take 1.8 benzin ma v prumeru o 1-3 tisice levnejsi servisovani nez diesel - ne ze bych tech par tisic nevystrachal, ale vetsinou to je treba na mesic na PHM
Odpovědět

Zpět na „Avensis“