Tempomat a spotřeba
- CommonUser
- Věčnej rejpal
No ja som este dobre slovo na SK servis nepocul. Hlavne ako obtiahnut - vseobecne znackove servisy.
Mozno este v ZA (Ichiban).
Priamu skusenost mam len s TTT v BB pri hladani auta, tak som mal zaujem o testovaciu jazdu, ale "nedalo" sa. Zo saloneho Aurisu padali srouby. Potom som chcel rezervu - hmm disk za 200 Euracov bez pneu ...
Pricom mam pocit, ze tie orig. TTT disky, co mam stoja za hovno. "Piliny" z platniciek sa slusne zarezavaju do nich. Teraz ma znackove neorigo disky za polovicnu cenu a tam tento problem zatial nie je.
No a top pristup bol u nemenovaneho velkeho TTT DE handlera. Bol som tam asi 5x, ale testovacia jazda bol neskutocny problem (auto tam bolo).
Nechceli mi dat nazriet do uzivatelskej prirucky. Nastrek spodku 3x drahsi ako u profi (lack) servisu. Absolutne nedokazali adekvatne reagovat na trh (to je ale asi problem v BW vseobecny - preto som auto kupil 200 km od domova). Posledny krat ma normalne obchadzali ...
No proste des. Mozno som narocny, ale sorry ja som zakaznik Toyoty, nie Dacie. Dalsi s tym problem nemali.
Mozno este v ZA (Ichiban).
Priamu skusenost mam len s TTT v BB pri hladani auta, tak som mal zaujem o testovaciu jazdu, ale "nedalo" sa. Zo saloneho Aurisu padali srouby. Potom som chcel rezervu - hmm disk za 200 Euracov bez pneu ...
Pricom mam pocit, ze tie orig. TTT disky, co mam stoja za hovno. "Piliny" z platniciek sa slusne zarezavaju do nich. Teraz ma znackove neorigo disky za polovicnu cenu a tam tento problem zatial nie je.
No a top pristup bol u nemenovaneho velkeho TTT DE handlera. Bol som tam asi 5x, ale testovacia jazda bol neskutocny problem (auto tam bolo).
Nechceli mi dat nazriet do uzivatelskej prirucky. Nastrek spodku 3x drahsi ako u profi (lack) servisu. Absolutne nedokazali adekvatne reagovat na trh (to je ale asi problem v BW vseobecny - preto som auto kupil 200 km od domova). Posledny krat ma normalne obchadzali ...

T27 2ZR-FAE Rice on wheels
-
- Řidič
Na SK je dobry servis v Nitre, zajtra tam idem, tak potom napisem, co a ako. Vraj aj Horna Streda je fajn, nemam vsak vyskusane (mam to dalej ako NR). Do BA by som auto na servis nedal, nanajvys na nejaku tu 10 minutovu akcnu prehliadku, aj od tych som uz vsak upustil.
Zvazoval som vyskusat Vieden, len si nespominam, kto tu pisal o skusenosti s konkretnym servisom. A ci su vobec ochotni umoznit si doniest svoj olej. To je pre mna zakladny predpoklad spokojnosti.
Co sa tyka telefonickej ankety, tak parkrat mi (z NR) volali tiez, ale musim podotknut, ze ide iba o neskodnu anketu. Neuskodi, ale ani nijako nepomoze. Ovela viac mi zalezi na pristupe ludi priamo v servise a ochote vyjst v ustrety. Napriklad umoznenie pouzitia vlastneho oleja a nie prebaleneho a predrazeneho "cohosi" vo flasiach s napisom Toyota, pripadne umoznenie stat pocas prehliadky priamo pri aute a komunikovat so servisakom (velmi uzitocne).
Co sa predvadzacich jazd tyka, moje skusenosti v Bavorsku su nanajvys pozitivne. Ochota nadmieru velka, auto pripravene a podla moznosti aj na cely den. Bez predajcu. Je vsak pravda, ze ide o skusenosti par rokov stare.
Zvazoval som vyskusat Vieden, len si nespominam, kto tu pisal o skusenosti s konkretnym servisom. A ci su vobec ochotni umoznit si doniest svoj olej. To je pre mna zakladny predpoklad spokojnosti.

Co sa tyka telefonickej ankety, tak parkrat mi (z NR) volali tiez, ale musim podotknut, ze ide iba o neskodnu anketu. Neuskodi, ale ani nijako nepomoze. Ovela viac mi zalezi na pristupe ludi priamo v servise a ochote vyjst v ustrety. Napriklad umoznenie pouzitia vlastneho oleja a nie prebaleneho a predrazeneho "cohosi" vo flasiach s napisom Toyota, pripadne umoznenie stat pocas prehliadky priamo pri aute a komunikovat so servisakom (velmi uzitocne).
Co sa predvadzacich jazd tyka, moje skusenosti v Bavorsku su nanajvys pozitivne. Ochota nadmieru velka, auto pripravene a podla moznosti aj na cely den. Bez predajcu. Je vsak pravda, ze ide o skusenosti par rokov stare.
Toyota Avensis Wagon T25 2.0 D4D 93kW 2008
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Dobrý článek. V České republice nic takového nevyšlo? Neví někdo?CommonUser píše:Porovnanie servisov cca cenovo:
http://auto.pravda.sk/ceny-v-servisoch- ... oradna_P39
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
Pánové dnes moc nechybělo a měl jsem po Avikovi. Neuvěřitelná srážka s dementem... Přijel jsem k firmě, chtěl skládat zboží a klasika, zablokovaná má rampa dvěma ignoranty. Volám měšťáky s prosbou o vyklizení. Čekám a v tom přichází jeden z řidičů a nakládá si něco do osobáčku. Slušně jsem ho upozornil, že mi blokuje rampu..... Co následovalo je nepublikovatelné ....nadávky vynechám....vyhrůžky, že mě zabije, že to tu všechno podpálí, že mi to rozkope....vše v lokalitě, kde už takhle hořelo a před 14 dny i střílelo, bylo to v každých zprávách ... (Havířov, Hlavní třída!!! Žádná periferie)). Zavolal jsem poldy znovu, popsal situaci a raději z autem odcouval za roh, kde jsem na ně počkal. Přijeli celkem rychle, přístup nic moc - přestupek, dají to ke komisi magistrátu. Původně ani nechtěli, prý to tam mám oznámit sám. Namítal jsem, že to tak přece nejde.....no tak to tam prý dají oni. Tak nevím, je tohle ještě civilizovaná země...?
P.S. Abych zachoval věrnost tématu...
... couval jsem bez tempomatu a spotřebu v tu chvíli nesledoval... 
P.S. Abych zachoval věrnost tématu...

- CommonUser
- Věčnej rejpal
Obesit za gule do prievanu aj s poldama. Jeden si mysli, ze mu patri svet a druhy, ze berie prachy za "chran a pomahaj" sebe do vrecka.
Myslim, ze na SK to nie je ine (pritom vysluhovy dochodok po 15 rokoch je len na SK).
V Reichu ma uz nahanali POLIZEI, a to len za to, ze sa im zdalo, ze pacholek, co im zdrhol z krizovatky som bol ja (podobne auto v noci). Vtedy mi ale do smiechu nebolo ...
K teme (tak ako kar202): spotreba momentalne mizerna - jazdim max 3,8 km na "studeno", tempomat "always off".
Myslim, ze na SK to nie je ine (pritom vysluhovy dochodok po 15 rokoch je len na SK).
V Reichu ma uz nahanali POLIZEI, a to len za to, ze sa im zdalo, ze pacholek, co im zdrhol z krizovatky som bol ja (podobne auto v noci). Vtedy mi ale do smiechu nebolo ...

K teme (tak ako kar202): spotreba momentalne mizerna - jazdim max 3,8 km na "studeno", tempomat "always off".
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
....necelých 200 kiláků po dálnici, nešetřil jsem to a spotřeba na PP hnusných 8,1....to jsem ještě neměl. Ale stalo se opět to, co mi občas zahapruje - vynulovala se mi na palubáku průměrná spotřeba, najel jsem po okreskách nových 50 km a na palubáčku se mi skví nádherných 5,4....na to se už dívat můžu 

Vzhledem k tomu, že max. krouťák 400 N.m leží u tohoto vozu v rozpětí otáček 2000 až 2600, tak se odpověď nabízí sama. A ty jezdíš čím, že se tak ptáš?rastoo píše:mna nejako spotreba nesere len tak pre zaujimavosť by ma zaujimalo ake otáčky točiš pri akom zaradonom stupni a pri akej rýchlosti keď chodiš na takuto spotrebu?
-
- Řidič
Sice nemam D-CAT, ale pokial ide o okresky, tak na diesli nebude problem jazdit na 2000 ot. . Mne moj D-4D toci na 6-ke pri 110 km/h (GPS) tesne pod 2000 ot..rastoo píše:mna nejako spotreba nesere len tak pre zaujimavosť by ma zaujimalo ake otáčky točiš pri akom zaradonom stupni a pri akej rýchlosti keď chodiš na takuto spotrebu?
Ja mam na trasach 15% dialnica a 85% okresky (sem pocitam aj dialnicny obchvat) pri sviznej jazde (limit +10 podla GPS; predbiehanie tych, co tak nejdu) dlhodobu spotrebu 5,3 podla dotankovania. Pokojnou jazdou by to islo stlacit, ale za tych par dcl sa mi to vidi privelka dan.

Toyota Avensis Wagon T25 2.0 D4D 93kW 2008
modus ponens: Podobně je to u mne. Samozřejmě, jak už bylo mnohokrát řečeno, dá se jezdit s těmito vozy i za mnohem více. Záleží na stylu jízdy, pochopení všech souvislostí, umění využít kinetiky a to nemluvím o dobrém stavu vozu. Pokud někdo jede brzda/plyn, je to samozřejmě jinak.
Spotřeba se zvyšuje s přetáčeným i podtáčeným motorem. Když se dostaneš pod otáčky, tedy pod ideální krouťák, tak si vyzkoušej co ti bude dělat momentální spotřeba na palubáku a toto ti průměr určitě nesrazírastoo píše:s tým čo tytakže v podstate podtáčaš motor ak som to spravne pochopil.preto ta pýtam,že ake otáčky točiš pri akom zaradonom stupni a pri akej rýchlosti

Avensis T-25 1.8VVTi 95kW
ztnext: naprostý souhlas, v podstatě není co dodat. Navíc si asi nikdo z nás nedělá patent na rozum a nebude vnucovat svůj styl jízdy, nehledě k tomu, že každý může mít i jiné ambice (chce či nechce šetřit, chce či nechce v danou chvíli dinamiku, rychlost,). Vozidlo nás samo oznámkuje, jak jsme kdo pochopili a to samozřejmě ne jen aktuální spotřebou, ale také životností a to je pro mne stejně důležitý parametr.