ja myslel rozdil sirky na predku a na zadku.. podle me ten centimetr navic v zadu nic moc neudelazejdy píše:Ale šířku poznáš a to zcela zásadně - viz tady bylo téma "kradení volantu" - čím širší, tím víc namáhaná náprava.Hug0 píše:Nmax bych opravdu sel do 17".... jinak rozdil sirky podle me asi nepoznas ale profil (vysku) to chce stejnou, 225 pokud mas seriovy vykon je podle me taky hodne.. ale je to jen muj nazor vim ze na 18" bude vypadat uzasne, ale zrovna u tebe si myslim ze ti jde o jizdni vlastnosti...
Měl jsem R19, který měl sériově 175/15/50, já jsem tam měl 195/15/50 a měnil jsem čepy a ložiska na každou technickou. Kolega měl seriová kola a byl bez problémů. Nájezd km jsme měli zhruby stejný.
rozna sirka pneumatik
- Hug0
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Today:
KTM 625 SMC - for fun
BMW e46 coupe - daily fun
ex. Toyota Celica 2.0 GT st202 - sold
ex. Toyota Celica 2.0 GTi - burned
ex. Toyota Celica 1.6 STi - crashed
http://www.sportovnivozy.cz
KTM 625 SMC - for fun
BMW e46 coupe - daily fun
ex. Toyota Celica 2.0 GT st202 - sold
ex. Toyota Celica 2.0 GTi - burned
ex. Toyota Celica 1.6 STi - crashed
http://www.sportovnivozy.cz
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
rozna sirka pneumatik
O zrychlení a brzdách jsem nic nepsal,ale jak se cecilka chová v zatáčkách.To,že trpí čepy ap. je jasné,ale každý preferuje něco jiného.Mě vyhovuje jak to mám.Rozdíl mezi 16 a 18 ve zrychlení na mém autě nepoznám,ale na bývalých 18,které byly o 3.5 kg. na kole těžší,tak tam byl rozdíl znatelný.Hodně záleží jak je ta 18 vyrobena.
Rozdílu šířky se v Tvém případě vůbec neboj.Je to minimální.Ani ty rozměry nejsou nijak přehnané.Stejné(taky v 18kách)mám jak na Lexusu,tak na Skyline
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
- elviiis
- Manager Týmu
Tak par info:
Ano pokud jsou dva disky stejne hmotnosti ruzneho prumeru ten vetsiho prumeru bude mit vetsi setrvacnost je to proste jednoducha paka jako detska houpacka nejtezsi na celem kole je vzdy rafek elektronu nikoliv pneu ani paprsky...
Pokud mas nizky profil penumatiky mas samozrejmne horsi jizdni vlastnosti nez pokud mas vyssi profil pneumatiky... Ta pneumatiky tlumi bocni razy v zatacce cim je nizsi profil tim mene tlumi ale dodava ti pocit ze seti lepe jenze se rychleji dostanes na jeji limit kdezto kolo z vyssim profilem pneumatiky je schopno energi absrobovat...
rozdilna sire jako takova samozrejmne negatyvni vliv nema negatyvni vliv ma finalni zmena mechaniky ramene zvlaste kdyz mnenis offset kol siri disku atd... to vse ovlivnuje to jak se auto chova... rozhodne bych volil stejnou siri pneumatiky a snazil bych se aby pnu byla rovna a spise do V nez do A ale nejvice bych ti doporucil prodat 18ky a koupit 17ky... aby sis mohl dovlit malinko vyssi profil...
Ano pokud jsou dva disky stejne hmotnosti ruzneho prumeru ten vetsiho prumeru bude mit vetsi setrvacnost je to proste jednoducha paka jako detska houpacka nejtezsi na celem kole je vzdy rafek elektronu nikoliv pneu ani paprsky...
Pokud mas nizky profil penumatiky mas samozrejmne horsi jizdni vlastnosti nez pokud mas vyssi profil pneumatiky... Ta pneumatiky tlumi bocni razy v zatacce cim je nizsi profil tim mene tlumi ale dodava ti pocit ze seti lepe jenze se rychleji dostanes na jeji limit kdezto kolo z vyssim profilem pneumatiky je schopno energi absrobovat...
rozdilna sire jako takova samozrejmne negatyvni vliv nema negatyvni vliv ma finalni zmena mechaniky ramene zvlaste kdyz mnenis offset kol siri disku atd... to vse ovlivnuje to jak se auto chova... rozhodne bych volil stejnou siri pneumatiky a snazil bych se aby pnu byla rovna a spise do V nez do A ale nejvice bych ti doporucil prodat 18ky a koupit 17ky... aby sis mohl dovlit malinko vyssi profil...
Carlos Sainz limited 2468/5000
U obstojně kvalitního ráfku je vždy těžší pneumatika(No možná...to bude plichta) Guma dělá tu setrvačnost,jelikož je nejdál středu otáčení.Na GT4 jsem nepoznal 4kg rozdíl na kole.Mmj kámoš z Lbc má na Fouru na vrchy(ST185) 18ky(a taky Willwoody)a žádný problém.Ani co se týče jízdních vlastností,ani ohledně výkonu.
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
rozna sirka pneumatik
No právě, pokud mám tl. ráfku na 18 2mm a na 16 5mm při stejné šířce,tak se ten rozdíl vyrovnává.Jde to všechno vypočítat,hodně záleží také na váze pneu.Ve velikosti 225-35-18 je rozdíl až 2 kg na jedné pneu.Než nějakou koupím,tak mě zajímá také její hmotnost a jen málo který prodejce zná jejich váhu.No a máte vidět jejich výraz tváře jak vytáhnu závěsnou váhu a pneu si zvážím.Jenom rozdíl mezi novým a na min.toleranci opotřebovaným předním brzdovým kotoučem o průměru 275 mm je půl kg. a to by jste se divili jak je to na zrychlení znát.Jak píšeš je to zákon fyziky.Na nekvalitním povrchu je jepší pneu s vyšší bočnicí jak jsi psal. Nejezdím rallye na těch našich tankodromech,ale vychutnám si jízdu na kvalitním povrchu a na tom je lepší nízký profil.Každý máme nejaký způsob jěždění a to je na každém z nás.Věc,která mě,ale opravdu SERE je,že sponzorujeme ty naše zloděje ať jsou z jaké koli strany.Za chvíli budem mít strach vyjet abychom si něco na podvozku neutrhli a pokud vyjedem tak jenom aby se neřeklo a pro drahý benzín nezrujnovali rodinný rozpočet,no a pokud to rozjedem,tak na každém rohu budou stát nasraní policajti,kteří dostali pokyn aby nás jebali za každou maličkost a to né jenom kvůli tomu,že jim sebrali peníze,ale protože to dostali příkazem od jejich ředitele.Tak nevím,má cenu kupovat to turbo,pokud nás nic dobrého do budoucna nečeká?Omlouvám se za nevhodná slova.
Pořád se bavíme v teoretické rovině,ale na to zrychlení se stačí zeptat někoho,kdo jezdí sprinty relativně sériovým vozem.Nejdřív to zkusí v sérii,pak vyhodí interiér,klimu a zbytečné sedačky(to je ještě bez investic).Začne laborovat s plnícím tlakem,lepší spojkou,samosvorným diferenciálem,short shift,duralový(popřípadě uhlíkový)kardan,závodní palivo,makrolonová okna apod.. Posléze dojde na lehké lepivé pneu,ultra obrobené disky a miniaturní brzdy,které jen taktak projdou přejímkou aby na konci všeho dospěl k poznání,že se za třeba 250k+ na 1/4 míli zlepšil o dvě desetiny...
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
- martin.matess
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: rozna sirka pneumatik
Pavel Liška píše:No právě, pokud mám tl. ráfku na 18 2mm a na 16 5mm při stejné šířce,tak se ten rozdíl vyrovnává.Jde to všechno vypočítat,hodně záleží také na váze pneu.Ve velikosti 225-35-18 je rozdíl až 2 kg na jedné pneu.Než nějakou koupím,tak mě zajímá také její hmotnost a jen málo který prodejce zná jejich váhu.No a máte vidět jejich výraz tváře jak vytáhnu závěsnou váhu a pneu si zvážím.Jenom rozdíl mezi novým a na min.toleranci opotřebovaným předním brzdovým kotoučem o průměru 275 mm je půl kg. a to by jste se divili jak je to na zrychlení znát.Jak píšeš je to zákon fyziky.Na nekvalitním povrchu je jepší pneu s vyšší bočnicí jak jsi psal. Nejezdím rallye na těch našich tankodromech,ale vychutnám si jízdu na kvalitním povrchu a na tom je lepší nízký profil.Každý máme nejaký způsob jěždění a to je na každém z nás.Věc,která mě,ale opravdu SERE je,že sponzorujeme ty naše zloděje ať jsou z jaké koli strany.Za chvíli budem mít strach vyjet abychom si něco na podvozku neutrhli a pokud vyjedem tak jenom aby se neřeklo a pro drahý benzín nezrujnovali rodinný rozpočet,no a pokud to rozjedem,tak na každém rohu budou stát nasraní policajti,kteří dostali pokyn aby nás jebali za každou maličkost a to né jenom kvůli tomu,že jim sebrali peníze,ale protože to dostali příkazem od jejich ředitele.Tak nevím,má cenu kupovat to turbo,pokud nás nic dobrého do budoucna nečeká?Omlouvám se za nevhodná slova.
krásně řečeno absolutní souhlas ve všech bodech , ale 18" je na celicu moc... já uznávám maximální doraz r16 a extréme tunere neasi r17 kola a šlupky max 215.....
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Já mám na Fouru to co Elvis-225/45 17 a nemůžu si stěžovat.Takže na 6g by bez problémů mohly jít taky(kor na dvoulitr).Pokud jsou ty disky za zajímavou cenu,tak je zkus a sám uvidíš jak se s tím jezdí.Prodat a dát menší můžeš vždycky.Dnes se v základu montují 18ky na kdejakou korejskou ludru a silně pochybuji o vyspělejším podvozku...
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R