rozna sirka pneumatik
rozna sirka pneumatik
Ahojte, mate niekto skusenost s roznou sirkou pneu na Celice?
co sa stane, ked budem mat vpredu 225/40R18 a vzdau by som dal 235/35(40)R18? zmeni sa spravanie sa a charakteristika auta? alebo je to zanedbatelne?
islo by oboje na 8palcove disky... 235 nebude moc balon na 8palcovom rafiku?
co sa stane, ked budem mat vpredu 225/40R18 a vzdau by som dal 235/35(40)R18? zmeni sa spravanie sa a charakteristika auta? alebo je to zanedbatelne?
islo by oboje na 8palcove disky... 235 nebude moc balon na 8palcovom rafiku?
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS 300
IS 300
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
rozna sirka pneumatik
nestane se nic akorát ti bude lepší sedět zadek,několik podobných kombinací jsem už měl
- elviiis
- Manager Týmu
podle mne celkove nevhodne zvolene kola na celicu... CO jet o za zlozvik davat tak velke rafky a nizke pneu na sportovni auta? ze s tim jezdej negri v humeru pac je cool neznamena ze je to ok... Pripravuji celicu poslat na 400hp a mam 225/45 17 a to jen proto ze by se mi do mensich kol nevesli velke brzdy... celica nema vykon na takove kola ani brzdy ani na to nema konstruovane napravy... neni jednodusi zahodit ty 18ky a koupit nejake 16ky zlepsis jizdni vlastnosti vykon brzdeni proste vso Navic penu bys nemel kupovat ze jsi je dobre sehnal ale jsou dobre prece si nedam na auto nejake nakgang nebo linglong ci roadstar jen proto ze jsem je dobre sehnal...
Carlos Sainz limited 2468/5000
sesnastky mam a brzdy sa nezmestia.... a 18 su uz na ceste...keby mozu byt 17, tak nieje ocom, ale su to 18, tak stym uz nic nenarobim... opat som sa nepytal na velkost....
vzivote som jazdil len Dunlop, Pireli a Bridgestone... tolko o znackach.... teraz sa tiez jedna o Dunlop.
vzivote som jazdil len Dunlop, Pireli a Bridgestone... tolko o znackach.... teraz sa tiez jedna o Dunlop.
IS 300
IS 300
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
rozna sirka pneumatik
elviiis,kdo ti nakecal,že 16 mají lepší jízdní vlasnosti,než 18.Pokud mám stejnou hmotnost a obvod na obou,tak 16 s vyšší bočnicí" mají určitě lepší jízdní vlasnosti a to hlavně v zatáčkách",nebo,že bych se pletl?No a co se týká toho výkonu,tak 225 asi nebudou stačit,ale nerad bych to zařekl.A o tom,že velká kola si montují jenom............to nech si udělá názor každý sám.
Naposledy upravil(a) Pavel Liška dne ned 27.02.2011, 19:11, celkem upraveno 1 x.
elviiis píše:podle mne celkove nevhodne zvolene kola na celicu... CO jet o za zlozvik davat tak velke rafky a nizke pneu na sportovni auta? ze s tim jezdej negri v humeru pac je cool neznamena ze je to ok... Pripravuji celicu poslat na 400hp a mam 225/45 17 a to jen proto ze by se mi do mensich kol nevesli velke brzdy... celica nema vykon na takove kola ani brzdy ani na to nema konstruovane napravy... neni jednodusi zahodit ty 18ky a koupit nejake 16ky zlepsis jizdni vlastnosti vykon brzdeni proste vso Navic penu bys nemel kupovat ze jsi je dobre sehnal ale jsou dobre prece si nedam na auto nejake nakgang nebo linglong ci roadstar jen proto ze jsem je dobre sehnal...
EX........ Celica sti 16V (1993).
Celica GT 125kw (1998)
Avensis T25 combi 130kw (2007)
Celica GT 125kw (1998)
Avensis T25 combi 130kw (2007)
obvod a hmotnost nieje vsetko
ak mam 18" a 16" s rovnakou hmotnostou a obvodom ta 18" ma zarucene vacsi moment zotrvacnosti (toto je ta parazitna velicina, ktora brani stojacemu kolesu v rozbehu a rozbehnutemu kolesu v zastaveni. je to taka hmotnostna velicina rotacneho pohybu, udava rozlozenie hmotnosti okolo osi)
problem by som videl hlavne v tom ze moment zotrvacnosti rastie so stvorcom vzdialenosti
ak mam 18" a 16" s rovnakou hmotnostou a obvodom ta 18" ma zarucene vacsi moment zotrvacnosti (toto je ta parazitna velicina, ktora brani stojacemu kolesu v rozbehu a rozbehnutemu kolesu v zastaveni. je to taka hmotnostna velicina rotacneho pohybu, udava rozlozenie hmotnosti okolo osi)
problem by som videl hlavne v tom ze moment zotrvacnosti rastie so stvorcom vzdialenosti
priklanam sa k tomu co pise stenky..a k tomu rozmeru 235 na 8palcov balon nebude...pri vyske 40 urcite nie. A dozadu by som sirie nedaval ked mas FWD auto. bud 225 alebo 235 na vsetkych štyroch(moj nazor)
AE111 1.6 20V Black Top 6speed
20V + N/A mood = integra food
20V + garrett = vrchol potravinového reťazca
20V + N/A mood = integra food
20V + garrett = vrchol potravinového reťazca
Souhlas, velká kola = vše k horšímu - vyšší spotřeba, horší brzdění, namáhání nápravy atd.elviiis píše:podle mne celkove nevhodne zvolene kola na celicu... CO jet o za zlozvik davat tak velke rafky a nizke pneu na sportovni auta? ze s tim jezdej negri v humeru pac je cool neznamena ze je to ok... Pripravuji celicu poslat na 400hp a mam 225/45 17 a to jen proto ze by se mi do mensich kol nevesli velke brzdy... celica nema vykon na takove kola ani brzdy ani na to nema konstruovane napravy... neni jednodusi zahodit ty 18ky a koupit nejake 16ky zlepsis jizdni vlastnosti vykon brzdeni proste vso Navic penu bys nemel kupovat ze jsi je dobre sehnal ale jsou dobre prece si nedam na auto nejake nakgang nebo linglong ci roadstar jen proto ze jsem je dobre sehnal...
Oni zase ty konstruktéři nejsou takoví blbci, aby neuměli spočítat, co je pro dané auto nejvýhodnější. Taky se mi velká kola líbí, ale na celicu bych si je nedal.
Jinak se musím zastat Nankangů - mám zimní a max. spokojenost.
- Hug0
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No s rozdilnou sirkou mam zkusenost jen na passatu, predek 225/40 R17 a zadek 245/40 R17 myslim ze kdyby byly vzadu stejny tak rozdil nepoznam, ale to auto je vykonove i brzdama dimenzovany na 15", 16" a to opravdu znat bylo... sice v zatackach drzelo jako pribyty, ale akcelerace v haji a brzdy taky.. ted jsou na nem zimace 195/60(55 nevim) r15 a je to ohromnej rozdil - akcelerace znatelne lepsi, brzdeni take a spotreba cca - 2 litry. je to 1.9tdi 81kw
taky sem chtel na celicu 18" ale kdyz pominu to ze mam hodne snizeny auto tak nechci prijit o ten uzasnej zatah motoru o kterej na tehhle kolech urcite z casti prijdes... nakonec sem se rozhodnul pro 215/50 R16 mozna by byly lepsi 205 ale okolnosti tomu neprali max bych opravdu sel do 17".... jinak rozdil sirky podle me asi nepoznas ale profil (vysku) to chce stejnou, 225 pokud mas seriovy vykon je podle me taky hodne.. ale je to jen muj nazor vim ze na 18" bude vypadat uzasne, ale zrovna u tebe si myslim ze ti jde o jizdni vlastnosti...
taky sem chtel na celicu 18" ale kdyz pominu to ze mam hodne snizeny auto tak nechci prijit o ten uzasnej zatah motoru o kterej na tehhle kolech urcite z casti prijdes... nakonec sem se rozhodnul pro 215/50 R16 mozna by byly lepsi 205 ale okolnosti tomu neprali max bych opravdu sel do 17".... jinak rozdil sirky podle me asi nepoznas ale profil (vysku) to chce stejnou, 225 pokud mas seriovy vykon je podle me taky hodne.. ale je to jen muj nazor vim ze na 18" bude vypadat uzasne, ale zrovna u tebe si myslim ze ti jde o jizdni vlastnosti...
Today:
KTM 625 SMC - for fun
BMW e46 coupe - daily fun
ex. Toyota Celica 2.0 GT st202 - sold
ex. Toyota Celica 2.0 GTi - burned
ex. Toyota Celica 1.6 STi - crashed
http://www.sportovnivozy.cz
KTM 625 SMC - for fun
BMW e46 coupe - daily fun
ex. Toyota Celica 2.0 GT st202 - sold
ex. Toyota Celica 2.0 GTi - burned
ex. Toyota Celica 1.6 STi - crashed
http://www.sportovnivozy.cz
no jo no... tak sirku necham rovnaku, takze pojdem do max 225...
ale 18 ostanu, kedze kolesa OZ ultraleggera 18 sa ako dar odmietnut nesmu! dalej sa uvidi
este pripomeniem, kotuce tam budu 324mm.... 16 tam nacpem na milimeter... a to je riziko.... ale taky kotuc uz 18ku kolo ubrzdi, myslim.
ale 18 ostanu, kedze kolesa OZ ultraleggera 18 sa ako dar odmietnut nesmu! dalej sa uvidi
este pripomeniem, kotuce tam budu 324mm.... 16 tam nacpem na milimeter... a to je riziko.... ale taky kotuc uz 18ku kolo ubrzdi, myslim.
Naposledy upravil(a) gabko24 dne ned 27.02.2011, 22:52, celkem upraveno 1 x.
IS 300
IS 300
- stefancelicaT20
- Manager Týmu
Ak by sme brali do uvahy len disky bez pneu "16" "17" budu mat rovnaku vahu, ktory z nich bude mat vacsi moment zotrvacnosti?stenky píše:obvod a hmotnost nieje vsetko
Alebo je potrebne zaratat aj pneu?
Ale šířku poznáš a to zcela zásadně - viz tady bylo téma "kradení volantu" - čím širší, tím víc namáhaná náprava.Hug0 píše:Nmax bych opravdu sel do 17".... jinak rozdil sirky podle me asi nepoznas ale profil (vysku) to chce stejnou, 225 pokud mas seriovy vykon je podle me taky hodne.. ale je to jen muj nazor vim ze na 18" bude vypadat uzasne, ale zrovna u tebe si myslim ze ti jde o jizdni vlastnosti...
Měl jsem R19, který měl sériově 175/15/50, já jsem tam měl 195/15/50 a měnil jsem čepy a ložiska na každou technickou. Kolega měl seriová kola a byl bez problémů. Nájezd km jsme měli zhruby stejný.