celne sklo

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
jozko
Člen Týmu

celne sklo

Příspěvek od jozko »

caute,

myslite, ze ma nejaky vyznam nechat vymenit celne sklo priamo v toyote alebo ked to dam vymenit v nejakom autoskle, tak to je zajedno ?
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

To záleží na rukách a hlavě personálu. Nechal jsem si měnit nejprve čelní sklo ve specializovaném servise na autoskla - odlézala časem guma a začalo téct. Pak mi tam měnili boční sklo v zadních dveřích - rozbili mi ho zloději. Servisák nevyčistil od střepů mechanizmy zámku a ty mi časem odešly (4700 Kč). Tak jsem s tím zajel do Toyoty, oni zámky vyčistily a řekli, že to nevydrží, následně nutná výměna - je to dva roky, dodnes fachčí. Vše na Carině. Nedá se to ale zobecňovat, vše záleží na personálu. Jak natrefíš na lempla, tak nepomůže ani značka...
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
jozko
Člen Týmu

Příspěvek od jozko »

kar202 píše:To záleží na rukách a hlavě personálu. Nechal jsem si měnit nejprve čelní sklo ve specializovaném servise na autoskla - odlézala časem guma a začalo téct. Pak mi tam měnili boční sklo v zadních dveřích - rozbili mi ho zloději. Servisák nevyčistil od střepů mechanizmy zámku a ty mi časem odešly (4700 Kč). Tak jsem s tím zajel do Toyoty, oni zámky vyčistily a řekli, že to nevydrží, následně nutná výměna - je to dva roky, dodnes fachčí. Vše na Carině. Nedá se to ale zobecňovat, vše záleží na personálu. Jak natrefíš na lempla, tak nepomůže ani značka...
no islo mi skor o to, ze ci dostanem v autoskle take iste sklo ako original v toyote alebo ako to vlastne je...
co sa tyka personalu to je dost tazko odhanut asi.... :-(

pozeral som na autosklo hornet v ba na galvaniho... mate niekto skusenosti ?
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

...měl bys dostat, jaké si řekneš, jenže originál je téměř 2x dražší. Takže mám na Carině už 2x měněno a vzhledem k ceně jsem origo nechtěl. Mám na skla smůlu. Na Aviku už ho mám taky ťuknuté od kamínku.
jozko
Člen Týmu

Příspěvek od jozko »

kar202 píše:...měl bys dostat, jaké si řekneš, jenže originál je téměř 2x dražší. Takže mám na Carině už 2x měněno a vzhledem k ceně jsem origo nechtěl. Mám na skla smůlu. Na Aviku už ho mám taky ťuknuté od kamínku.
original je drahsi lebo je original alebo je tam iny dovod ?
ja tam mam oznacenie ze Toyota a pod tym vyrobca Pilkington...
otazka je, ci to je dva krat drahsie len preto, ze je tam aj ten napis toyota a inak je to to iste... ?

Mam tam taku okruhlu prasklinu o priemere asi 2 cm...
pytal som na to ci sa to da opravit, povedali, ze je to tak na hrane...ze opravit sa da, ale ze to bude urcite vidiet...

ale na tom kolko to bude stat mi az tak nezalezi lebo mam vinnika, takze by to malo ist z jeho poistky...
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

Tak to neřeš a dej origo. Jaký je v tom rozdíl nevím. Na aviku jsou senzory, tam budu muset jít do originálu, ale naštěstí mám na skla pojistku.
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

Ja som menil v r. 2009 tiez som mal original toyota a pod tym pilington. Objednal som si firmu ktora prisla kde som povedal doniesli sklo na ktorom uz nebolo toyota pilington ale uz len pilington. Zalozili sklo hodinu som pockal kym zatvrdne tmel a mohol som sa vozit. Podla mna bude rozdiel len v tom nazve Toyota a nasledne aj cene.
teraz Avensis, r.2016, 1.8 Valvematic, 108 kw, 23000 km
predtým Avensis T25, r. 2004, 2.0 D-4D, 85kw, 330000 km
gooffyy
Věčnej rejpal

Příspěvek od gooffyy »

A co když si nechám vyměnit sklo na pojistku??? je to přece jedno, ne???
ať už v toyotě nebo v jakém koli servisu, co řeší pojistky....
Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW
elvie
Člen Týmu

Příspěvek od elvie »

Chcem sa pridať k debate, a tak sa vás pýtam, či mi porieši havarijná poistka aj vandalizmus na odstrekovači svetlometov. Odtrhli mi príklopku od motorčeka.
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

elvie píše:Chcem sa pridať k debate, a tak sa vás pýtam, či mi porieši havarijná poistka aj vandalizmus na odstrekovači svetlometov. Odtrhli mi príklopku od motorčeka.
To záleží, jak je sjednána pojistka. Dnes se dá sjednávat hodně individuálně, takže jde o to, zda v pojistce vandalizmus sjednán je či není. Při uplatnění je dobré zvážit, kolik je spoluúčast, kolik dostanu a o co příjdu - bonusy. Někdy vychází u menší škody lépe, když se škoda neuplatní a zůstane zachovaný bonus.
JirkaOP
Člen Týmu

Příspěvek od JirkaOP »

Někde jsem četl, že při neautorizované výměně přestane fungovat čidlo stěračů. Jak je to s přestěhováním zpětného zrcátka?
od 2009 Toyota Avensis Liftbag T25 2004 - 2.0 D-4D 85 kW
od 2018 Genesis 3.8 V6 232 kW
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

preco by malo prestat fungovat cidlo stieracov? Je tam na to urobeny priestor a zrkadlo sa len prelepy.
teraz Avensis, r.2016, 1.8 Valvematic, 108 kw, 23000 km
predtým Avensis T25, r. 2004, 2.0 D-4D, 85kw, 330000 km
Odpovědět

Zpět na „Avensis“