Zajíždění Yarise 1.0 VVT-i
Díky všem za názory.Od pondělka,kdy jsem auto přebíral,jsem zatím najel ca.230km,80% z toho město,zbytek okresky.Průměr zatím 5.5l,nejvyšší rychlost zatím 110km/h.Ještě nějakejch 1000 km počkám a potom začnu postupně víc přikládat pod kotlem.
Yaris Dream 1.0 VVT-i Modrá ostrovní metaliza + 15" ráfky ORANA
A já bych ho zase nešetřila, naopak bych mu do 1000 km dala trošku záhul.
Svého Jarouše jsem zajížděla na parkovišti u supermarketu asi hodinu poté, co jsem si ho přebírala. Tu "vůni" spojky cítím dodnes
Nechce to žádné trvale vysoké otázky, na jedničku fest přidat plyn, rychlozáběr a od té doby motor šlape jako hodinky, spotřeba kolem 4,5 l.
Svého Jarouše jsem zajížděla na parkovišti u supermarketu asi hodinu poté, co jsem si ho přebírala. Tu "vůni" spojky cítím dodnes

Nechce to žádné trvale vysoké otázky, na jedničku fest přidat plyn, rychlozáběr a od té doby motor šlape jako hodinky, spotřeba kolem 4,5 l.
????
Myslím, že je to přesný návod na zajíždění, jak se to dělat nemá! Výrobce poskytuje záruku na vozidlo a dává k němu návod k obsluze, jímž se maji majitelé řídit, jinak je nebezpečí poškození motoru a následné neuznání záruky! Člověk, který měl pár motorů rozdělaných a ví o čem mluvím. Jako technik, který se pár let zabýval vyřizováním reklamací a vyslechl si mnoho historek "ono se to samo", zničeho nic, ani by mne nenapadlo......a jiné pohádky. Chudák člověk, který si po takovém zacházení vůz koupí. Před mnoha lety jsem viděl takto zajíždět syrový motor u technika z Togliati a měli jste vidět jeho oči, když vytekla jedna šála na klice a motor začal klepat!. Ať vám Yarísci jezdí k vaší spokojenosti !
Co mě řikal prodejce, tak to chce prvních 1000km volněji a pak pomalu přidávat a cca od 2000km tomu pořádně šlapat na krk, samozřejmě se zahřátým motorem. A těch prvních 2000km střídat rychlostní stupně a otáčky a pod 1500 ot./min. určitě netočit.
VW Golf 7 1,2 TSi Comfortline r.v. 2013
VW Golf 6 1,4 TSi Highline r.v. 2010
Yaris 1,0 VVT-i r.v. 2001 (na prodej v sekci Auta-nabídka)
VW Golf 6 1,4 TSi Highline r.v. 2010
Yaris 1,0 VVT-i r.v. 2001 (na prodej v sekci Auta-nabídka)