YARIS 1.0 50kW r.v 2000 Převodovy olej

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
hanzipv
Navigátor

YARIS 1.0 50kW r.v 2000 Převodovy olej

Příspěvek od hanzipv »

Prátelé všem děkuji za rady ohledně mot.oleje,hodně jsem se dověděl,přečetl,poučil.
Jak jsem již psal použil jsem olej f.Valvoline pouze z praktických důvodu,mám u baráku distributora se servisem,takže jsem auto přivezl,servisákovi byl u ruky takže vyměna oleje,vzd a olej.filru + chladící kapaliny byla do hodiny a za slušný peníz.
Servisák tvrdí že převodovkový olej ted měnit nemusím...no ja jsem pro to že radši ano.
Jen uvedu že auto je z Italie bez znalosti historie olejů.
Nemá najeto moc....nyní 80 000km jenže stáří jaksi jde k 11 roku a pokud je tam převod.olej původní.....i přesto že potíže s řazením ani v zimě nejsou.
Takže prosím o vaše zkušenosti a převodovym olejem,jen z již prakt.důvodu
chci zůstat u již zmíněné f.
Představoval bych si tak DURABLEND GL 4 75W-90 popřípadě GL 5 tentýž.
Manual doporučuje GL4,GL5 SAE 75W-90,mazací plám pro yaris rovněž.
Má yaris kontrolní otvor pro správnou hladinu oleje? Pokud ne tak se dává
dávka 1,4L ?
DĚKUJI VŠEM ZA ZKUŠENOSTI ! 8)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

zepředu na převodovce - v cca půlce výšky. Je to nalévací a zároveň kontrolní šroub. A durablend GL4 75W-90 je dobrá volba a hned bych to vyměnil, jestli to jezdilo tak dlouho tak málo na stejný.
Back in Czech.
hanzipv
Navigátor

Příspěvek od hanzipv »

Jezdím s ním druhy rok a najel 11000km samozřejmě bez problému a tim myslím žádné potíže....vlastně ano,selhalo mi čerpadlo ostřikovače,bylo špatně utěsněny a elektonika uvnitř se rozpadla.Sehnal jsem použité čerpadlo někde z Prahy z vrakače a plná spokojenost.
Všechny důležité kapaliny mám nové...kromě převod.
Ale zpět k oleju...díky za radu a jsestli jsem pochopil.....nalívám pomalu až začne z plnicího otvoru vytekat přebyt.olej.Na rovné podložce...nechám uklidnit hladinu a hotovo...?
Jsem spíš zvyklý z vrtulníků kde jsou přesné olejoznaky a olej po ustálení musí přesně odpovídat ryskám od...do...
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Tady tedy jak píšeš.... Dolejváš a dolejváš..... a až ti to leze ven, tak to zavřeš. :-) Ani ustálit to nemusíš nechat, abys příště po otevření hned viděl, že ti lehce leze ven. Není to extrémně jemná mechanika a maximálně přesné plnění. :-)
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“