Koupě Corollky

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Mirda
Člen Týmu

Koupě Corollky

Příspěvek od Mirda »

:D Nazdar přátelé Toyoty, potřebuji poradit s koupí vozu. V bazaru jsem viděl Toyotu Corollu 1,6 kombi z roku 1998. Stříbrná metalíza, klimatizace, tažné zařízení el.otevírání oken... Je vůz z dovozu (Itálie) má najeto dle tachometru 95000Km a cena je 129000,-Kč. Kdo má s tímhle vozem zkušenosti a jestli cena není vysoká. Díky.
peta
Manager Týmu

Re: Koupě Corollky

Příspěvek od peta »

Mirda píše::D Nazdar přátelé Toyoty, potřebuji poradit s koupí vozu. V bazaru jsem viděl Toyotu Corollu 1,6 kombi z roku 1998. Stříbrná metalíza, klimatizace, tažné zařízení el.otevírání oken... Je vůz z dovozu (Itálie) má najeto dle tachometru 95000Km a cena je 129000,-Kč. Kdo má s tímhle vozem zkušenosti a jestli cena není vysoká. Díky.
Koukni na http://www.tipcars.cz/
Bazary obecne dost nadsazuji ceny a myslim, ze za 120 by ti ji jeste radi prodali.
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
Jiří Stejskal
Řidič

Příspěvek od Jiří Stejskal »

S technickými věcmi kolem auta Ti neporadím, ale nedávno jsem ojetinu ze zahraničí kupoval, taky původem z Itálie, a tak můžu sloužit několika postřehy charakteru papírovacího.

1 - je vůz už přihlášený v ČR? R.v. 1998, to je 8 let, což je tuším hranice pro dovoz ojetiny. Pokud to není přihlášené, zkus si nejprve zavolat na úřad, kde budeš vůz přihlašovat a zeptat se jich, zda s tím nebude problém.

2 - pokud to přihlášené není, potřebuješ:

- doklad o odhlášení v zemi původu (pokud není, měla by stačit kupní smlouva, ale ten doklad je samozřejmě jistější)
- původní technický průkaz. U nás na úřadě chtěli k původnímu TP i jeho překlad do češtiny, jedna normostrana stojí cca 300Kč.
- STK, emise

S tím pak zajdeš na úřad, kde schválí vůz způsobilým k provozu, vystaví český TP a pak teprve můžeš vůz přihlásit na sebe.
K tomu potřebuješ ještě:
- evidenční kontrolu na svoje jméno
- povinné ručení (lze vyřídit i bez SPZ jen na VIN)
- kupní smlouvu

Je to docela dost běhání a papírování, mě to naštěstí minulo, neboť přestože původní domluva s bazarem byla, že mi udělají jen STK a emise (vzali si 3500Kč), ukázalo se, že technik zároveň "omylem" nechal vystavit i český TP, za což si ovšem vzali dalších 3000Kč.
Možná to ale za ty peníze stálo, přihlášení vozu pak zabralo jen jedno dopoledne.

Jedna rada na závěr. Pokud vůz už má český TP, k přihlášení je nutné doložit kupní smluvu, kde figuruje osoba, která nechala český TP vystavit. I když je TP bez vyplněného majitele vozu, dole v poznámkách je napsáno odkud vůz pochází a kdo (jméno, adresa) zažádal o vystavení TP u nás. Pokud tato osoba nebude figurovat v kupní smlouvě, tak úřad odmítne vůz přihlásit.
Toyota Corolla E11U, 1.6 VVT-i
Tygr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tygr »

Nejak se mi to cele za prilis komplikovane jiz od bodu 1.

Ale jen k tomu poslednimu odstavci: Ne vzdy se do kolonek dole do cistopisu dovozce pise..
Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Hlavně si vem sebou nějakého automechanika, aby se kouknul jak moc to auto bylo bouráno. Většinou jsou dovozy bouračky, ale pokud to byl jen nějaký ťukanec, který byl dobře opraven, tak to tak moc nevadí, ale pokud to bylo něco vážnějšího a opravoval to jen nějaký "lepič", tak pak můžeš mít problémy.
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
Jiří Stejskal
Řidič

Příspěvek od Jiří Stejskal »

Tygr píše:Nejak se mi to cele za prilis komplikovane jiz od bodu 1.

Ale jen k tomu poslednimu odstavci: Ne vzdy se do kolonek dole do cistopisu dovozce pise..
Možná jsem to jen komplikovaně napsal :)

Každopádně já bych auto s českým TP bez uvedeného dovozce nebo prvního majitele v ČR u nás prostě nemohl přihlásit. Tolik informace přímo od úředníka, který byl velice vstřícný a ochotně poradil, na co si dát pozor.

Každopádně Mirdovi radím, ať se informuje na svém úřadě, protože by se mohlo lehce stát, že by měl sice supr auto, ale nemohl by s ním jezdit.
Toyota Corolla E11U, 1.6 VVT-i
Tygr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tygr »

Jasne, to chapu :D
Nicmene je jeste dalsich par veci, ktere (bez toho, abych ze sebe delal chytreho, tak to hlavne prosim neber :( ) ani sami urednici nereknou. Nekteri to nemuseji vedet.

Momentalni situac je dost zmatena, a uprimne..obdivuji dobrodruhy, co se do techto veci pousteji, takze vlastne je i dobre, kdyz je urednik trochu (i nechtene) vystrasi.

V TP se dovozce mnohdy nepise, tuto zalezitost nahrazuje technicka prohlidka pred schvalenim technicke zpusobilosti, ktera je zaroven i evidencni kontrolou na jmeno dovozce. Tedy k prihlaseni je treba... TP, protokol o TK+ME, kupni smlouva, evidencni ko na jmeno noveho majitele (samozrejme uzavrene povinne).

Neni-li jeste zpusobilost (TZ) schvalena, je treba TP zeme puvodu s dokladem o radnem odhlaseni z registru, potom protokol s prilohou z STK, protokol z ME, kupni smlouva (ci jiny doklad o nabyti). A pak dalsi a dalsi veci, ktere se samozrejme mohou lisit pripad od pripadu.

Tak :wink:
Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
OndraS
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupě Corollky

Příspěvek od OndraS »

Mirda píše::D Nazdar přátelé Toyoty, potřebuji poradit s koupí vozu. V bazaru jsem viděl Toyotu Corollu 1,6 kombi z roku 1998. Stříbrná metalíza, klimatizace, tažné zařízení el.otevírání oken... Je vůz z dovozu (Itálie) má najeto dle tachometru 95000Km a cena je 129000,-Kč. Kdo má s tímhle vozem zkušenosti a jestli cena není vysoká. Díky.
Cena se mi vysoka vubec nezda - zalezi na stavu a hlavne kolik ma orpavdu najeto - za 8 let 95 tkm ... takove Batovske cislo, ne ? :wink:

Identickou Corollu z Italie, ale bez tazneho a 107 tkm, jsem kupoval presne pred 2 roky a ta cena po tech letech mylsim zhruba odpovida.
ex - Corolla 1.6, 16V 4A-FE, 81kW, '98 alias mouchomedvěd, vděčně vzpomínám ;)
Corolla 1.3, 12V, 2E, '89 53kW compact alias placaťák
Starlet 1.3, 16V 4E-FE, r.v 98, 55kW, 5dv alias drobeček
Odpovědět

Zpět na „Corolla“