Vymena zarovky H4 na strane ridice - Yaris 2005

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Vlado D.
Člen Týmu

Vymena zarovky H4 na strane ridice - Yaris 2005

Příspěvek od Vlado D. »

Ydravim uzivatele,

souhlasim, ze vzmena zarovky u Yarise 2005 (predchozi typ) je docela hrozna, ale da se zvladnout (viz predchozi prispevky).

Postup je nasledujici:
1. sundat konektor H4 - nejlepe asi "mirnym rozviklanim" do stran a tazenim ven (bohuzel, Japonci si docela potrpi na vnejsi kabelaz k zarovkam...)
2. Sundani gumove krtyky
3. Odepnuti pruziny, ktera drzi zarovku H4 - tlacit k reflektoru (dopredu auta a potom ke stredu auta -> pruzina se odklopi dozadu). Dopurucuji ji vyklopit uplne dolu, at nam nezavazi pri demontazi a montazi zarovky)
4. vyndani poskozene zarovky H4 ven (tak trochu jako jezek v kleci :-) ).
5. Namontovani nove zarovky H4 (pozor na odklopeni pruziny dolu, nesmi zavazet - potom to jde docela dobre) a jeji umisteni do spravne pozice (viditelne zepredu)
6. Zapnuti pruziny - opet potlacit dopredu a ven z auta - pruzina zapadne za hacek na zadni casti luzka zarovky (na reflektoru)
7. Pripevneni gumove krytky - otvor pro zarovku H4 je orientovan mirne nahoru (krytka neni symetricka) - uprosted otvoru musi k dispozici zustat vsechny tri konektory H4-kz pro pripojeni kabelaze
8. Pripojit kabelaz - na leve strane je nekdy docela problem najit tu spravnou polohu konektoru pro spojeni s H4-kou - ale jakmile se to povede, mame hotovo :-)

Docela hruza, v sevidu by meli zamestnavat mechaniky s malinkyma rucickama - mozna Japonce...
Nicmene svetlomety dela firma Valeo a musim smeknout pred jejich umenim vyjednavat - tato vymena opravdu nepatri mezi ty jednoduche - ale da se zvladnout.
Tak hodne stesti a trpelivosti - pokud k vymene dojde.

Mejte se, VD
miloshi
Navigátor

Příspěvek od miloshi »

mna strasil servisak, ze je to dost narocne... ale staci si pozriet navod, ktory mate k auto a za par minut sa to da celkom hravo zvladnut ;) aspon teda u mna to tak bolo
Obrázek
denso
Navigátor

Příspěvek od denso »

Kdo má malé ruce, tak není problém žárovku na straně řidiče vyměnit. Mám ruku akorát tak velkou, že ji narvu přes horní otvor nad světlem vedle pojistek. Drobné škrábance na ruce jsou při výměně žárovky jisté. Velikost ruky = obtížnost a časová náročnost výměny.
Toyota Yaris 998 r.v. 2001
Toyota Yaris 1,3 NG Terra Cool r.v. 2007
Toyota Yaris 1,8 T-Sport r.v. 2007
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

Už sem si taky užil při výměně. Nechtělo se mi ale nejdřív věřit, že to s tím prostorem pro ruku myslí opravdu vážně. Sem nejdřív přemejšlel o vymontování světla. To se nakonec ukázalo jako nereálné, tak jsem to zkusil tak jak to bylo v manuálu. No nadával sem jako špaček, ruce odřené, ale nakonec jsem tu žárovku přeci jen vyměnil.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

Poprvé mi výměna v Yarisovy trvala asi 30 minut a ruku jsem měl potom pořezanou takovým způsobem, že jsem další týden byl jako chodící reklama na branding. Nemyslím si, že bych měl nějak zvlášť velké ruce, ale mít je jen o trošičku větší, tak to vzdám a jedu jako blondýna do servisu.
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
kolebr
Člen Týmu

Re: Vymena zarovky H4 na strane ridice - Yaris 2005

Příspěvek od kolebr »

Ani u Yarise 1999 to není zase takový problém, ale potřeboval jsem odpojit a vyndat baterii. Pak to šlo skoro bych řekl dobře.

Vlado D. píše:Ydravim uzivatele,

souhlasim, ze vzmena zarovky u Yarise 2005 (predchozi typ) je docela hrozna, ale da se zvladnout (viz predchozi prispevky).

Postup je nasledujici:
1. sundat konektor H4 - nejlepe asi "mirnym rozviklanim" do stran a tazenim ven (bohuzel, Japonci si docela potrpi na vnejsi kabelaz k zarovkam...)
2. Sundani gumove krtyky
3. Odepnuti pruziny, ktera drzi zarovku H4 - tlacit k reflektoru (dopredu auta a potom ke stredu auta -> pruzina se odklopi dozadu). Dopurucuji ji vyklopit uplne dolu, at nam nezavazi pri demontazi a montazi zarovky)
4. vyndani poskozene zarovky H4 ven (tak trochu jako jezek v kleci :-) ).
5. Namontovani nove zarovky H4 (pozor na odklopeni pruziny dolu, nesmi zavazet - potom to jde docela dobre) a jeji umisteni do spravne pozice (viditelne zepredu)
6. Zapnuti pruziny - opet potlacit dopredu a ven z auta - pruzina zapadne za hacek na zadni casti luzka zarovky (na reflektoru)
7. Pripevneni gumove krytky - otvor pro zarovku H4 je orientovan mirne nahoru (krytka neni symetricka) - uprosted otvoru musi k dispozici zustat vsechny tri konektory H4-kz pro pripojeni kabelaze
8. Pripojit kabelaz - na leve strane je nekdy docela problem najit tu spravnou polohu konektoru pro spojeni s H4-kou - ale jakmile se to povede, mame hotovo :-)

Docela hruza, v sevidu by meli zamestnavat mechaniky s malinkyma rucickama - mozna Japonce...
Nicmene svetlomety dela firma Valeo a musim smeknout pred jejich umenim vyjednavat - tato vymena opravdu nepatri mezi ty jednoduche - ale da se zvladnout.
Tak hodne stesti a trpelivosti - pokud k vymene dojde.

Mejte se, VD
Odpovědět

Zpět na „Yaris“