Cvakanie
Cvakanie
Ahoj! Mám otázku. Manželka má Toyotu Yaris r.v. 2009 1.0l nabehané cca 15.000 km. Pri naštartovaní a rozbehnutí auta (pri zošliapnutom plynovom pedáli) počuť kovové cvakanie (dosť hlasité), keď sa motor zohreje počuť tento zvuk o niečo menej. Neviete čo by to mohlo byť? 

Ano...mbuky opisuje uplne inú situáciu,než na čo mierite chlapi.Neide o cvakanie pred startovaním (natiahnutie paliva,atd..) ale cvakanie počas jazdy...
Alebo nie???
No,mne to sice nerobí,ale to ti cvaká nejak pravidelne počas jazdy,
pri zošliapnutom pedáli plynu a teda pri státí na volnobehu to nerobí ?
Inak-píšeš,že máš r. 2009. Keďže je v záruke,nepremýšlaj a leť do servisu.
Aj ked je dobré vedieť,aký problém môže vzniknuť,čo to robí a ako to riešiť možno aj ak už auto v záruke nebude ..

Alebo nie???
No,mne to sice nerobí,ale to ti cvaká nejak pravidelne počas jazdy,
pri zošliapnutom pedáli plynu a teda pri státí na volnobehu to nerobí ?
Inak-píšeš,že máš r. 2009. Keďže je v záruke,nepremýšlaj a leť do servisu.
Aj ked je dobré vedieť,aký problém môže vzniknuť,čo to robí a ako to riešiť možno aj ak už auto v záruke nebude ..

Ale ked mu to cvaká pri jazde a nie ak pustí spojku na "volnobehu" pri studenom motore.Vy opisujete myslím si niečo iného .Asi to,čo som riešil s kalosom pred 4 rokmi...Pri pustení spojky po nastartovaní len ak bol motor studený ,začalo niečo šúchať(nie cvakať).Ked som spojku stlačil,prestalo to.Je to vraj nejaká nepresnosť v prevodovke medzi zubami.Vedeli o tomto probleme všetci,vrátane výrobcu no ked som to reklamoval v rámci zaruky,vymenili mi spojkove ložisko (nebolo to tým.) potom mi vymenili celé črevá v prevodovke-tiež to nepomohlo.Takže vlastne verdikt znel,že to vada nie je a tieto zvuky majú viacmenej všetky tieto autá(pri kalosoch).Je to vrodená neodstránitelná závada.
U mbuky to je o inom-nie ??
U mbuky to je o inom-nie ??
Ja som si teraz na niečo takého spomenul...raz mi nejaké cvakanie robilo a bolo to pri zošliapnutom plyne-dokonca ked som išiel čím rýchlejšie,tak o to viac to cvakani aj zrychlovalo.Vtedy som ho mal možno týždeň a teda nabehaných cca 300km.Cítil som mráz na chrbte-ako som sa zlakol.No aj cez to nejakú dobu som si to všímal,ale nič...Viem len tolko,že som išiel do tesca a ked som išiel domov,bol už OK.Odvtedy to nerobilo. Neskúsili ste zastaviť,vypnuť motor a znova nastartovať? Možno som napísal hroooznu kravinu ale skuste-nič za to nedáte (samozrejme ak to nerobí premanentne).