Cvakanie

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
mbuky
Člen Týmu

Cvakanie

Příspěvek od mbuky »

Ahoj! Mám otázku. Manželka má Toyotu Yaris r.v. 2009 1.0l nabehané cca 15.000 km. Pri naštartovaní a rozbehnutí auta (pri zošliapnutom plynovom pedáli) počuť kovové cvakanie (dosť hlasité), keď sa motor zohreje počuť tento zvuk o niečo menej. Neviete čo by to mohlo byť? :?:
Obrázek
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

mozno je to problem ze sa startuje len pri zosliapnutej spojke. auto si benzim dotiahne sam
PT
Navigátor

Příspěvek od PT »

ale ta spojka zosliapnuta musi byt...bez toho nenastartujes...
Yaris 1,0 r.v. 2006
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

bez spojky nie , ale ked pri tom ma aj zosliapnuty plyn tak to by mohol byt problem
mbuky
Člen Týmu

Příspěvek od mbuky »

Pri bežnej jazde
Obrázek
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ano...mbuky opisuje uplne inú situáciu,než na čo mierite chlapi.Neide o cvakanie pred startovaním (natiahnutie paliva,atd..) ale cvakanie počas jazdy...
Alebo nie???
No,mne to sice nerobí,ale to ti cvaká nejak pravidelne počas jazdy,
pri zošliapnutom pedáli plynu a teda pri státí na volnobehu to nerobí ?

Inak-píšeš,že máš r. 2009. Keďže je v záruke,nepremýšlaj a leť do servisu.
Aj ked je dobré vedieť,aký problém môže vzniknuť,čo to robí a ako to riešiť možno aj ak už auto v záruke nebude .. 8) 8)
PT
Navigátor

Příspěvek od PT »

tak tak, je v zaruke ... ako muco napisal daj do servisu nech sa na to pozru ... daj vediet co to bolo
Yaris 1,0 r.v. 2006
mbuky
Člen Týmu

Příspěvek od mbuky »

Ďakujem všetkým, už som sa objednal Určite dám vedieť.
Obrázek
Naďa
Člen Týmu

Příspěvek od Naďa »

To mbuky:

Mám Yarouše, rv 2009, najeto 23000 km, poslední 1000 km pozoruju ten samý problém, který popisuješ Ty. Je to při rozjezdu, když se přidává plyn, jakmile se plyn ubere, cvakání přestane. Asi tak do 5 minut od rozjetí zvuk přestane.

Takže se jdu taky objednat do servisu.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

moze to byt sposobene mrazom
paloo
Navigátor

Příspěvek od paloo »

Ale pri zoslapnutej spojke to neklepe ze?? to bude v zime vzdy takto,to bude prevodovka alebo nejake lozisko,ked sa to zahreje tak to vzdy prestane a v lete to robit nebude..
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ale ked mu to cvaká pri jazde a nie ak pustí spojku na "volnobehu" pri studenom motore.Vy opisujete myslím si niečo iného .Asi to,čo som riešil s kalosom pred 4 rokmi...Pri pustení spojky po nastartovaní len ak bol motor studený ,začalo niečo šúchať(nie cvakať).Ked som spojku stlačil,prestalo to.Je to vraj nejaká nepresnosť v prevodovke medzi zubami.Vedeli o tomto probleme všetci,vrátane výrobcu no ked som to reklamoval v rámci zaruky,vymenili mi spojkove ložisko (nebolo to tým.) potom mi vymenili celé črevá v prevodovke-tiež to nepomohlo.Takže vlastne verdikt znel,že to vada nie je a tieto zvuky majú viacmenej všetky tieto autá(pri kalosoch).Je to vrodená neodstránitelná závada.

U mbuky to je o inom-nie ??
Naďa
Člen Týmu

Příspěvek od Naďa »

tomko:

Parkuju v podzemní garáži pod domem, teplota je tam celoročně několik stupňů nad nulou.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ja som si teraz na niečo takého spomenul...raz mi nejaké cvakanie robilo a bolo to pri zošliapnutom plyne-dokonca ked som išiel čím rýchlejšie,tak o to viac to cvakani aj zrychlovalo.Vtedy som ho mal možno týždeň a teda nabehaných cca 300km.Cítil som mráz na chrbte-ako som sa zlakol.No aj cez to nejakú dobu som si to všímal,ale nič...Viem len tolko,že som išiel do tesca a ked som išiel domov,bol už OK.Odvtedy to nerobilo. Neskúsili ste zastaviť,vypnuť motor a znova nastartovať? Možno som napísal hroooznu kravinu ale skuste-nič za to nedáte (samozrejme ak to nerobí premanentne).
mbuky
Člen Týmu

Příspěvek od mbuky »

Bol som tam a srdce mi poskočilo. Sú to gumové dorazy (pryžové dosky) na výfuku. Boli zalepené a ako rezonoval výfuk (keď sa pridal plyn) vznikal ten kovový zvuk. Gumy vyčistili a všetko je OK. :shock:
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Yaris“