T22 Prosím poradte !!!!!!

vše ohledně modelové řady Avensis
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Já mám six¨ce motor 2,0D4D 85KW.V Toyotě je cena 7900 za oba.
Já jsem je sehnal levněji za 5900.Ale to proto že mi je sehnal kámoš.Dokonce byly dříve než v Toyotě.Objednal jsem je jeden den navečír a ráno v 8,00 jsem je měl.
J.
m_dufek
Člen Týmu

ja mam to same :(

Příspěvek od m_dufek »

Hmm - pekne, tak tenhle problem se mi objevil taky. Porve nekdy pred 2ma mesici - vyresil to novy palivovy filtr. Uz pred tim jsem zacal do nafty pridavat zimni primes, aby sem lepe startoval a hlavne procistil striky. Tedka se mi to objevilo znova - opet sviti kontrolka motoru a sila je taky v cudu. Uz jsem byl i na diagnostice a je problem s tlakem paliva - takze pravdepodobne cerpadlo. Kdyz jsem hledal na netu, tak jsem nasel ze by to jeste mohlo byt ucpane odsavani par z nadrze nebo ucpane palivove potruby. Tak dej vedet jak jsi dopadl.
Avensis 2.0 D4D 2002
2nd facelift kombi
T22,CDT220
motor 1CD-FTV
žafla
Navigátor

Re: T22 Prosím poradte !!!!!!

Příspěvek od žafla »

skullda píše:problém č.1 : auto nestartuje...točím někdy i 5 sek. a prostě nechytne..někdy 2sek a chytne v pohodě žačlo to tak před měsícem cca... někdy taky nastartuju až na potřetí :( cítím že se hodně trápí a já newím proč!zatím jsem vyměnil jen jeden žhavič který byl k.o. problém přetrval,dá se říct že se to spíš zhoršuje...

problém č.2 : opět se stalo během posedních max 2. měsíců že se mi rozsvítí žlutá kontrolka motoru a auto nemá výkon jako by netlačilo turbo..ani když se zahřeje...

nějaký rady by se opravduhodily ...předem děkuji :(
Měl jsem to samý a už sem to tu psal v jiném vlákně.Auto jsem dal do bosch diesel servisu a byly to scv ventily na vysokotlakém čerpadle.Bylo dobrý že v t 22 je čerpadlo comonrail na které ty ventily měli jako zkušební v servisu.Tak my je tam daly na zkoužku,aby zjistily zda jsou to oni.Jestli můžu poradit tak to hlavně dlouho netoč jinak odchází startér.Musel jsem ho dát na celkovou opravu.Ale auto teď naskočí jako nikdy před tim.Jinak ty ventily 11 500 i s prací a startér 3 700 s prací.Myslim že pořád lepší než nová ojetina,když to ostatní funguje.Ať ti to dobře dopadne.
varan
Navigátor

t22 prosím poradte

Příspěvek od varan »

Tak to je hezký!Mě by zajímalo jestli po startu byl znát rozdíl ve výkonu motoru nebo jestli auto vynechávalo nebo kuckalo.Mě to taky blbne ,ale motor pak tahá normálně a ani nevynechává.Mě to včera nechtělo vůbec naskočit až jsem zahýbal s relátky a poklepal tak to chytlo,ale stejně to blbě chytá,ale pak to jede.To jsem z něj už blázen.
Avensis 2.0 D-4D T22 kombi 99 / žralok/
žafla
Navigátor

Re: t22 prosím poradte

Příspěvek od žafla »

varan píše:Tak to je hezký!Mě by zajímalo jestli po startu byl znát rozdíl ve výkonu motoru nebo jestli auto vynechávalo nebo kuckalo.Mě to taky blbne ,ale motor pak tahá normálně a ani nevynechává.Mě to včera nechtělo vůbec naskočit až jsem zahýbal s relátky a poklepal tak to chytlo,ale stejně to blbě chytá,ale pak to jede.To jsem z něj už blázen.
Dlouho jsem ho musel točit a když to naskočilo rozsvítila se kontolka funkce motoru a auto nešlo přes 2000 otáček.Ty špatný ventily neudržely tlak nafty v čerpadle.
Hermi
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hermi »

No vidím, že nejsem sám. Já už se s tímto problémem potýkám tak rok a půl. Taky, auto startuje kdy se mu zachce, někdy chytne hned, za hodinu chytne až za 5 sekund, a někdy vůbec. Výkon je úplně v tahu i když auto chytne normálně. Ono to jde poznat, když chytne blbě, tak to jede v omezeném režimu a za chvíli se rozsvítí žlutá kontrolka motoru. Ale i když to chytne v pohodě, tak to jede jakby bez života. Měl jsem to na diagnostice a tam mi řekli že vyjíždí chyba snímače poholy vačkového hřídele. Od dalších opravářů jsem slyšel, že to jsou SCV Ventily. A tady na fóru, že je to naftou. Vykašlal jsem ne na Shell, OMV a tankuju jen Vervu Diesel. Od té doby musím říct, že pokrok tam opravdu je! Problém už není tak častý, nicméně je pořád. Nepomohla ani výměna palivového filtru, repas startéru, výměna oleje a filtu... takže uvažuju že dám na Vás a nechám vyčistit ty SCV Ventily. Mám T22 D-4D 2.0 kombi. Pokud to nepomůže, vyměním ten údajně špatný snímač polohy vačkového hřídele, a když ani to tak ty SCV ventily koupím nové. No a když nepomůže ani tohle tak sledujte inzerci, bude tam můj inzerát na Toyotu Avesis na díly :-D. Dám vědět jak jsem dopadl.

Zítra jde do servisu, podělal se mi silentblock, motor mi lítá v kapotě a dělá pěkný kravál.
Toyota Avensis 2.0 D-4D 81 kW kombi, 2000, klima, kožené potahy, el.okna, el.zrcátka, 4x airbag, 15" alu, hagusy, multi.volant, palub.PC, modrá metalíza
skullda
Navigátor

Příspěvek od skullda »

Hermi píše:No vidím, že nejsem sám. Já už se s tímto problémem potýkám tak rok a půl. Taky, auto startuje kdy se mu zachce, někdy chytne hned, za hodinu chytne až za 5 sekund.....

Zítra jde do servisu, podělal se mi silentblock, motor mi lítá v kapotě a dělá pěkný kravál.
ZDRAVÍM ...máš opravdu stejný problém...diagnostika mi taky ukázala snímač polohy ..... ten jsem dnes vyměnil a zdá se že je po problému...ještě uvidím zítra za studena jak se zachová ale řekl bych že to zabralo...vyšlo mě to na 1850kč...
Toyota Avensis 2,0D4-D 81kw
r.v. 2001 sedan...
skullda
Navigátor

Příspěvek od skullda »

skullda píše:
Hermi píše:No vidím, že nejsem sám. Já už se s tímto problémem potýkám tak rok a půl. Taky, auto startuje kdy se mu zachce, někdy chytne hned, za hodinu chytne až za 5 sekund.....

ZDRAVÍM ...máš opravdu stejný problém...diagnostika mi taky ukázala snímač polohy ..... ten jsem dnes vyměnil a zdá se že je po problému...ještě uvidím zítra za studena jak se zachová ale řekl bych že to zabralo...vyšlo mě to na 1850kč...
JE PO PROBLÉMU 1....i...2 !!!! snímač polohy váčkového hřídele....nicméně brzy odevzdávám avíka na výměnu dalších mnoha dílu,ale jede jak má!!!a na Vervu jsem přesedlal taky,myslím že to též mělo svůj význam...
Toyota Avensis 2,0D4-D 81kw
r.v. 2001 sedan...
Odpovědět

Zpět na „Avensis“