E11, r.v. 2001 - jak nainstalovat dětskou sedačku-vajíčko
E11, r.v. 2001 - jak nainstalovat dětskou sedačku-vajíčko
ahoj..
po prodeji "nemocné" E10 coby druhého auta pro ženu jsem byl donucen opět vůz pořídit a byla to opět Corolla.
Avšak nastal problém.
Primární důvod pořízení Corollky byl přepravit našeho "juniora" v době mé nepřítomnosti. Ačkoliv ve služebním 308SW nemám nejmenší problém, E11 má vzadu kratší pásy a ono "vajíčko" prostě ukotvit nelze.
Nemáte někdo tip, trik, zda lze tyto pásy prodloužit (chybí cca 10cm)??? Potažmo, neválí se někomu doma zámek spony pásu?? Jeden ze tří zadních nefunguje.. (možná půjde opravit..??) A nebo, co nějak prodloužít pás od tohoto zámku?? takové trochu "české" řešení...
Nevíte, zda lze nějak "snadno" deaktivovat airbag spolujezdce? Přepínač na klíček od zapalování, který znám, jsem nenašel...

po prodeji "nemocné" E10 coby druhého auta pro ženu jsem byl donucen opět vůz pořídit a byla to opět Corolla.
Avšak nastal problém.
Primární důvod pořízení Corollky byl přepravit našeho "juniora" v době mé nepřítomnosti. Ačkoliv ve služebním 308SW nemám nejmenší problém, E11 má vzadu kratší pásy a ono "vajíčko" prostě ukotvit nelze.
Nemáte někdo tip, trik, zda lze tyto pásy prodloužit (chybí cca 10cm)??? Potažmo, neválí se někomu doma zámek spony pásu?? Jeden ze tří zadních nefunguje.. (možná půjde opravit..??) A nebo, co nějak prodloužít pás od tohoto zámku?? takové trochu "české" řešení...
Nevíte, zda lze nějak "snadno" deaktivovat airbag spolujezdce? Přepínač na klíček od zapalování, který znám, jsem nenašel...
Honza
------------------

------------------
- Slam
 - Manager Týmu
 - Kontaktovat uživatele:

Nevím, co máš za vajíčko, ale já vzadu bez problémů upnul takový to standardní od Chicco..  Chce to jen dát pozor na jedinou věc. Pásy vzadu fungují tak, že když je vytáhneš do maxima a pak je trochu povolíš, začne v mechanismu "cvakat". Není to chyba - pás se úplným vytažením přepne do funkce "dětská sedačka" a pokud ho úplně nestáhneš, nejde vysunout. Je to z důvodu, aby byla dětská sedačka pevně přichycena k sedadlu. Takže si zkus usadit vajíčko, maximálně vytáhnout pás a při jeho zapínání si dávej pozor, abys ho nepovolil a nenechal ho popojet o kousek zpět. Ažo ho zapneš, zatlač rukou do vajíčka a přimáčkni ho k sedačce. pás se trochu zatáhne a nedovolí vejíčku žádný pohyb. Za mě má tahle funkce pásů obrovitánský plus..

Slam
EX Corolla E9 5D hatchback 1,3 rv. 08/89
EX Corolla E11 liftback 4ZZ-FE 1.4, rv. 11/01
EX Corolla E12 5D NG 4ZZ-FE 1.4, r.v. 12/06
EX Yaris NG 1.0 5d, r.v. 03/06
RAV4 2,0 1AZ r.v. 08/08
Yaris 1,5 Hybrid 5d, r.v. 05/2021

EX Corolla E9 5D hatchback 1,3 rv. 08/89
EX Corolla E11 liftback 4ZZ-FE 1.4, rv. 11/01
EX Corolla E12 5D NG 4ZZ-FE 1.4, r.v. 12/06
EX Yaris NG 1.0 5d, r.v. 03/06
RAV4 2,0 1AZ r.v. 08/08
Yaris 1,5 Hybrid 5d, r.v. 05/2021
Re: E11, r.v. 2001 - kterak nainstalovat dětskou sedačku-vaj
Každý pás má svůj vlastní zámek - takže do vedlejšího ho nezapnešdrobeq píše:...................Potažmo, neválí se někomu doma zámek spony pásu?? Jeden ze tří zadních nefunguje.. (možná půjde opravit..??) A nebo, co nějak prodloužít pás od tohoto zámku?? takové trochu "české" řešení....................
Jinak nikdy by jsem neposadil dítě dopředu protože řidič se má věnovat jízdě a ne dítěti. Jestli s tím má někdo problém nechat ho pár minut než dojede z nákupu křičet na zadní (bespočnější sedačce za řidičem) tak nemá sám s dítětem jezdit
(toť můj názor)
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...

Re: E11, r.v. 2001 - kterak nainstalovat dětskou sedačku-vaj
Nu, praxe hovori tak, ze pravy pas jsem bez problemu zapnul do spony pro prostredni (?).. a nebo jsou spony prohozene,zkusim zapnout prostredni pas a uvidime.Tonda píše:Každý pás má svůj vlastní zámek - takže do vedlejšího ho nezapnešdrobeq píše:...................Potažmo, neválí se někomu doma zámek spony pásu?? Jeden ze tří zadních nefunguje.. (možná půjde opravit..??) A nebo, co nějak prodloužít pás od tohoto zámku?? takové trochu "české" řešení....................![]()
Jinak nikdy by jsem neposadil dítě dopředu protože řidič se má věnovat jízdě a ne dítěti. Jestli s tím má někdo problém nechat ho pár minut než dojede z nákupu křičet na zadní (bespočnější sedačce za řidičem) tak nemá sám s dítětem jezdit
(toť můj názor)
Dopredu dite posadit taky nechceme, bylo to jedno z krajnich reseni.
Vajicko mame od Chicco a zkratka chybi cca 10cm, o funkci "detska sedacka" vim, sedel jsem vcera do noci na netu a studoval a studoval...
Honza
------------------

------------------
- vind.o
 - Navigátor

Přesně takSlam píše:Zámky na sedačce jsou prohozený.
Corolla E12 5D, 06, 3ZZ-FE 1598, 81 kW, černá, celoroční 6,6 l, 230 tis.km, SOL+ (park. senzory, tempomat, vyhř. sedačky)
Yaris XP13 5D, 14, 1NR-FE 1329, 73kW, bílá, celoroční uvidíme
), 40 tis. km, Trend
Ex-Corolla E11 3D, 98, 4E-FE 1332, 63 kW, bílá

Yaris XP13 5D, 14, 1NR-FE 1329, 73kW, bílá, celoroční uvidíme
Ex-Corolla E11 3D, 98, 4E-FE 1332, 63 kW, bílá
aktualizace:
dnes jsem mel konecne moznost a cas podivat se na ženy Corollku za svetla a rekapitulace je nasledujici:
- vsechny tri zadni pasy funguji, potvrdila se informace s nemoznou zamenou zamku. Navic je na jednom zamku napis "center"
 Jen me matlo, ze jsou pozicne prohozene, snad z vyroby? Kdo by to  a proč otáčel?..
- airbag spolujezdce neni, alespon dle standardnich znaku jsem tak usoudil. Neni ani logo na palubovce, ani samolepka z boku kokpitu.
- vajicko se mi dnes nejakym zahadnym zpusobem podarilo zapasat vpravo vzadu. Asi to chtelo vice trpelivosti, kazdopadne je to "tip top". 308SW ma vule daleko vice.
Podarilo se mi vymontovat motorek centralo LZ dveri, ktery jen chrcel a nefungoval. Zkusim ho rozpulit, ale neverim v moznost opravy - nenasel by se u nekoho za rozumny peniz?

Venku je zima jak v psirne, ale mam radost z prubeznych vysledku..
Vyhledove me ceka vymena PP loziska na kole a zadni stabilizatory trochu mlati (stejne jak v byvale E10), ale to uz projdu v odpovidajicich tematech..

dnes jsem mel konecne moznost a cas podivat se na ženy Corollku za svetla a rekapitulace je nasledujici:
- vsechny tri zadni pasy funguji, potvrdila se informace s nemoznou zamenou zamku. Navic je na jednom zamku napis "center"
- airbag spolujezdce neni, alespon dle standardnich znaku jsem tak usoudil. Neni ani logo na palubovce, ani samolepka z boku kokpitu.
- vajicko se mi dnes nejakym zahadnym zpusobem podarilo zapasat vpravo vzadu. Asi to chtelo vice trpelivosti, kazdopadne je to "tip top". 308SW ma vule daleko vice.
Podarilo se mi vymontovat motorek centralo LZ dveri, ktery jen chrcel a nefungoval. Zkusim ho rozpulit, ale neverim v moznost opravy - nenasel by se u nekoho za rozumny peniz?
Venku je zima jak v psirne, ale mam radost z prubeznych vysledku..
Vyhledove me ceka vymena PP loziska na kole a zadni stabilizatory trochu mlati (stejne jak v byvale E10), ale to uz projdu v odpovidajicich tematech..
Honza
------------------

------------------
nedalo mi to a neodpustim si jizlivou poznamku na sluzebni 308SW:
dalsi sluzebak rozhodne nebudu vybirat francouzsky - zlata corolla..
.
Auto mam pul roku, byl jsem na serv. prohlidce 40tis. km a probehla komplet vymena prednich brzd!!!!!! Zbytek "zavad" ani nekomentuju...
Byvale sluzebni byl VW a po 100tis. km jsem menil desticky..
Dekuju pekne...

dalsi sluzebak rozhodne nebudu vybirat francouzsky - zlata corolla..
Auto mam pul roku, byl jsem na serv. prohlidce 40tis. km a probehla komplet vymena prednich brzd!!!!!! Zbytek "zavad" ani nekomentuju...
Byvale sluzebni byl VW a po 100tis. km jsem menil desticky..
Dekuju pekne...
Honza
------------------

------------------
foto te nasi konkretne nemam, ale nasel jsem tu samou v inzeratu...Slam píše:Zámky na sedačce jsou prohozený.
A sedačka to byla tahle:

Uploaded with ImageShack.us
Honza
------------------

------------------
Ty pásy nebudou prohozené, ale nezapomeň, že je musíš zapínat jakoby od sebe. Na první pohled je to matoucí, na druhý pohled ne. Už proto je ten prostřední jiný, aby se to nepletlo.
Tuhle sedačku jsem v E10 vozil úplně v pohodě, vepředu i vzadu. Když jsem jel sám, tak vepředu, aby se dítě zabavilo, nepřipadalo si samo a neječelo. Ne že bych se mu po dobu jízdy nějak nadstandardně věnoval

Tuhle sedačku jsem v E10 vozil úplně v pohodě, vepředu i vzadu. Když jsem jel sám, tak vepředu, aby se dítě zabavilo, nepřipadalo si samo a neječelo. Ne že bych se mu po dobu jízdy nějak nadstandardně věnoval