Palici se guma

vše ohledně modelové řady Avensis
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

no az nekde na dalnici shori prvni avik tak to prestane bejt sranda :shock: :D
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

KarlosCZ píše:no az nekde na dalnici shori prvni avik tak to prestane bejt sranda :shock: :D
...zase Mikuláš v letě? :lol: :lol: :lol: Musíš jezdit rychle, ohníček to sfoukne... :wink:
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

tak sa pridavam k smradochom :)

pozorujem to od kedy mam toto auto (2r). Hlavne ale v zime (co je trosku zvlastne).

mam ale podozrenie ze to bude spojene s protipresmykovym systemom. Zda sa mi ze to hlavne citim, ked idem po snehu / lade / blate.

Stale si ale nie som isty, ako protipresmykovy system funguje.. mal by znizovat otacky pri presmykovani, ale toyota ako keby na to vyuzivala spojku (a s tym spojeny zapach?)

no neviem, kazdopadne zatial neriesim..
Corolla Verso D-CAT 130kw
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

no muzem nad tim dumat, n jare valim do ostravy do servisu na montaz taznyho zarizeni tak se vyptam :-)
meryz.07
Věčnej rejpal

Příspěvek od meryz.07 »

Mám pocit,že i já to párkrát cejtil....2.0 benzin
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

tak sme dneska nakodrcal asi 70 kilaku po praze a pritom sem 5x vystoupil z auta a po smradu ani pamatky, takze fakt nevim
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

KarlosCZ píše:tak sme dneska nakodrcal asi 70 kilaku po praze a pritom sem 5x vystoupil z auta a po smradu ani pamatky, takze fakt nevim
To je fakt zajímavé, já chtěl zrovna napsat něco podobného. Dokonce jsem to i na zmrazkách nechal schválně registrovat smyk...jestli nebude něco i na tom..... Prd, žádný zasmrdění. To jsem zvědavý kdy se to zase nečekaně objeví.
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

No hele, ja si toho taky vsiml ale prikladal jsem to vedle zaparkovanym autum...
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

awe_cz: :D vitej v klubu :twisted:
karlos76
Řidič

Příspěvek od karlos76 »

keko píše:tak sa pridavam k smradochom :)

pozorujem to od kedy mam toto auto (2r). Hlavne ale v zime (co je trosku zvlastne).

mam ale podozrenie ze to bude spojene s protipresmykovym systemom. Zda sa mi ze to hlavne citim, ked idem po snehu / lade / blate.

Stale si ale nie som isty, ako protipresmykovy system funguje.. mal by znizovat otacky pri presmykovani, ale toyota ako keby na to vyuzivala spojku (a s tym spojeny zapach?)

Nevim jestli avensis pri prokluzu kola (kol) snizuje vykon (nektery auta to maji, nektery ne), ale urcite se pribrzduje protacejici se kolo, aby se prenesl vykon (pres diferak) na druhe kolo. Teoreticky se muzou pribrzdovat kola obe dve, kdyz je nizka adheze na obou kolech. Pri delsi jizde na klouzavym povrchu jsou citit brzdy(oblozeni) ze zcela pochopitelnych duvodu. Aby jsi vyloucil tuto moznost, vypni si ten system (vlevo pod volantem). Jestli to bude smrdet dal, muze byt prirezle prasatko na nejakem kole a zase muzou smrdet brzdy. Jestli ani jedno, tak jsem se vypisoval na nic :)
Jeste se opravim, prasatko se asi rika hydraul. valecku u bubnovch brzd, nevim jestli se tak taky jmenuje valecek na kotoucich, ale snad je jasny co chtel basnik rici...
Prius + 2013
Auris HSD 2015
Ex. Avensis 2.2 D-CAT 2007, Corolla 1,3 1995
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

karlos76 píše:
keko píše:tak sa pridavam k smradochom :)

Nevim jestli avensis pri prokluzu kola (kol) snizuje vykon (nektery auta to maji, nektery ne), ale urcite se pribrzduje protacejici se kolo, aby se prenesl vykon (pres diferak) na druhe kolo. Teoreticky se muzou pribrzdovat kola obe dve, kdyz je nizka adheze na obou kolech. Pri delsi jizde na klouzavym povrchu jsou citit brzdy(oblozeni) ze zcela pochopitelnych duvodu. Aby jsi vyloucil tuto moznost, vypni si ten system (vlevo pod volantem). Jestli to bude smrdet dal, muze byt prirezle prasatko na nejakem kole a zase muzou smrdet brzdy. Jestli ani jedno, tak jsem se vypisoval na nic :)
Jeste se opravim, prasatko se asi rika hydraul. valecku u bubnovch brzd, nevim jestli se tak taky jmenuje valecek na kotoucich, ale snad je jasny co chtel basnik rici...
...obložení brzd (i spojky) smrdí jinak. Jedná se o připalovanou gumu - u mne spíše v náznaku. Jak jsem psal, myslím, že jde spíše o vlastnost, než o nějakou vadu. Ale záhada to je, obzvlášť, že se to objevuje jak u nafty tak benálu. Nějaká souvislost s tím prokluzem...? Ale jaká? Netuším...
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

no ja som si povodne myslel ze je to odchadzajuca spojka.. zvlastne vsak je, ze to citit hlavne pri dojazde a tam uz spojka nedostava zabrat..

s tym protipreklzom ma to napada hlavne preto ze ked som teraz v zime chodieval lyzovat, tak som to casto citil na tych zladovatelych parkoviskach..

a moje dalsie pozorovanie je, ze to skoro vobec necitim v lete..
Corolla Verso D-CAT 130kw
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Spojka a brzdove oblozeni smrdi jinak, u mne je to guma!
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

awe_cz píše:Spojka a brzdove oblozeni smrdi jinak, u mne je to guma!
Souhlas

Mám VVTi - sice Corollu ovšem smrdím taky- cítím to pokaždý když vytýčím víc motor než jak s ním jezdím denně.
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Gafa
Člen Týmu

Příspěvek od Gafa »

mam avensis cca měsíc a mám stejný pocit :-) cítím to vždy jen jednou během jizdy až po zahrátí motoru na v tuto chvíli nespecifikovanou teplotu ... potom jsem to už podruhé nikdy během jizdy necitil.

V létě Vám to dělá taky?
Toyota Avensis 2.2 D CAT 130Kw 2007
Odpovědět

Zpět na „Avensis“