Avensis 2.0 TD T22 nestartuje studený
Avensis 2.0 TD T22 nestartuje studený
Dobrý den,
pořídil jsem si výše uvedené vozidlo a po nějaké době mi přestalo startovat za studena. Jakmile je motor zahřátý, startuje již na první pokus. Navíc jsem zjistil, že mizí chladící kapalina (pod autem nic není). V servisu, ve kterém jsem byl jede mechanik na 14 dní pryč a zatím mi poradil startovat přes sprej. Moc se mi to ale nezdá. Obávám se, že je prasklé těsnění nebo možná i hlava. Na druhou stranu, ale voda v oleji není (neviděl jsem emulzi) a oleje neubývá. Lze nějak poznat, že praskla hlava nebo těsnění? Potřebuji totiž v sobotu přivézt přítelkyni cca 30km a nerad bych tomu autu ublížil.
pořídil jsem si výše uvedené vozidlo a po nějaké době mi přestalo startovat za studena. Jakmile je motor zahřátý, startuje již na první pokus. Navíc jsem zjistil, že mizí chladící kapalina (pod autem nic není). V servisu, ve kterém jsem byl jede mechanik na 14 dní pryč a zatím mi poradil startovat přes sprej. Moc se mi to ale nezdá. Obávám se, že je prasklé těsnění nebo možná i hlava. Na druhou stranu, ale voda v oleji není (neviděl jsem emulzi) a oleje neubývá. Lze nějak poznat, že praskla hlava nebo těsnění? Potřebuji totiž v sobotu přivézt přítelkyni cca 30km a nerad bych tomu autu ublížil.
Při problémech s hlavou, nebo těsněním většinou fouká tlak ze spalovacího prostoru do vody a zavzdušňuje se chlazení. Vzduch vybublává za jízdy přes expanzku, ta přeteče a tím celkem nepozorovaně může mizet chladící kapalina. Za chodu ohřátého motoru mrkni do expanzky, mesmí utíkat bubliny.
Další cesta "vody" může být do oleje, ale to by zase olej "přibýval".
Kolik ti tý chladící kapaliny vlastně mizí???
Další cesta "vody" může být do oleje, ale to by zase olej "přibýval".
Kolik ti tý chladící kapaliny vlastně mizí???
Avensis T-25 1.8VVTi 95kW
špatné starty u nafťáčka jsou způsobeny buď nefunkčním žhavením-žhavící svíčky a nebo také jeho opotřebením-tlaky...Záleží jak se to projevuje....S vodou jak bylo popsáno výše....
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
to je docela dost na to aby to nebylo pod autem vidět....jedině se ještě podívat v okolí čerpadla jestli neni únik a ta kapalina se nestačí odpařit-nedělá louži pod autem...
Já měl podobný problém u t 22,myslel jsem že se ztrácí kapalina tak jem ji dolil a zapoměl jsem se podívat na rysky z boku.Koukal jsem do nádržky velkým víčkem a samozřejmě jsem jí nalil hodně a ona šla přepadem pryč.Pod autem nebyla žádná louže,protože to vyteklo při jízdě a zbytek zůstal na plechu pod motorem.Vždy při dolití koukej z boku na rysky nebo tím kontrolním žlutým výčkem.V nádržce je nízká hladina kapaliny tak,že koukají na dně přepážky.Mě se to taky zdálo málo,ale je to tak.Jinak ten sprej moc neschvaluju,prý to nedělá motoru dobře.Mě to startování dělaly scv ventily na čerpadle.To auto ti nechytne ani po cvaknutí relé žhavení?Oupi píše:Bublinky v expanzní nádobce nejsou. Zjistil jsem, že během jízdy je kapaliny stejně, ale jakmile auto stojí, pomalu mizí. Ujel jsem 100km (kvůli bublinkám) a po třech hodinách klesla hladina o 1 cm. Po dojetí a 1,5 hodiny poté jí bylo stejně jako před jízdou.
Kapalinu kontroluju podle rysek. Auto od cca 10:30 stálo a teď je tam o 3 cm méně než před jízdou. Pod autem stále nic
Popíšu to polopatě, protože v tomhle jsem trochu blbec.
Otočím klíčkem, počkám, až zhasne kontrolka žhavení, zhasne airbag, něco cvakne (cca 5-7s po otočení klíčkem) a poté startuji. Startér točí, ale nechytne to. I když to opakuji třeba 4x, je to stále stejné. Zítra ho dám do garáže a šoupnu pod něj bílý hadr, jinak mě nic nenapadá (plech pod motorem je suchý.
Ten sprej mi taky moc nesedí, proto se snažím auto nepoužívat.
Otočím klíčkem, počkám, až zhasne kontrolka žhavení, zhasne airbag, něco cvakne (cca 5-7s po otočení klíčkem) a poté startuji. Startér točí, ale nechytne to. I když to opakuji třeba 4x, je to stále stejné. Zítra ho dám do garáže a šoupnu pod něj bílý hadr, jinak mě nic nenapadá (plech pod motorem je suchý.
Mě to taky točilo a nechytlo,protože ty ventily nedržely tlak nafty a vysokotlaký čerpadlo jí mělo na start málo.Poznal jsem to že jsem při vypnutým motoru tlakoval ruční pumpou na filtru a ona my nešla do tvrda a pořád v ní šplouchalo.Nevim s tou chl. kapalinou to je možná něco jinýho.Oupi píše:Kapalinu kontroluju podle rysek. Auto od cca 10:30 stálo a teď je tam o 3 cm méně než před jízdou. Pod autem stále nic
- JapanForever
- Řidič
U mího auta pomohla výměna a svíček a těsnění pod hlavou, ale mě šli bubliny do nádržky jak popisoval ztnext. Zkus ty svíčky.... Zatím startuj tak, že to necháš tak třikrát nažhavit a až potom startuj..mě to pomohlo
Anebo máš v pr**** žhavící rele, ale tím to asi nebude...
Anebo máš v pr**** žhavící rele, ale tím to asi nebude...
Toyota Avensis Kombi 2.0 D4D (2008)
Mazda 6 GH 2,2 92kW Kombi (2009)
EX - Toyota Avensis 2.0 D4D, Mazda 3 1.6 Di (2005), Nissan Almera 2.0D (1996), Nissan Almera 1.8i 16V (2002), Honda CR-V 2.0i (1998), Nissan Almera 1.4 16V (1996)
EX - Toyota Avensis 2.0 D4D, Mazda 3 1.6 Di (2005), Nissan Almera 2.0D (1996), Nissan Almera 1.8i 16V (2002), Honda CR-V 2.0i (1998), Nissan Almera 1.4 16V (1996)
ZDRAVÍM JÁ MÁM TAKY T22 A ASI PŘED DVĚMA ROKY MI NASTAL STEJNÝ PROBLÉM SE STARTOVÁNÍM NEJDŘÍV JENOM NĚKDY A POTOM UŽ I ZA TEPLA.VYMĚNIL JSEM ŽHAVIČKY A NIC.NAKONEC JSEM SI NAKOPL STARTÉR PAK JSEM TO ODVEZL DO SERVISU NA ČERPADLA A HROZIL SE JAK TO DOPADNE.NAŠTĚSTÍ ČERPADLO OK BYL TO VSTŘIKOVAČ PROPOUŠTĚL NAFTU TAKŽE NOVÝ A DOBRÝ.AKORÁT JAK JSEM HODNĚ DRŽEL STARTÉR TAK JSEM SI VYTAVIL SPÍNACÍ SKŘÍN JDOU TAM VELKÝ PROUDY TAK SE NEMÁ DRŽET NA DORAZ A DLOUHO JE TAM PLAST KTERÝ SE VYTHŘEJE APAK TO BLBNE.ZKUS NECHAT PŘEMĚŘIT ČERPADLO A VSTŘIKOVAČE.
Vstříčky jo....Že by to kvůli jednomu vstřiku nestartovalo vůbec?To je mi podivné pře špatné funkci jednoho vstřiku by to kuckalo a kouřilo...Ale docela zajímavě zní to těsnění čerpadla-nedokáže vyvinout dostatečný tlak na rozprášení nafty....Hm to bude zajímavé rozuzlení 

PRÁVĚ TO BYLO DIVNÝ AUTO JINAK NEKOUŘILO NEŠKUBALO JELO JAKO PŘED TÍM A SERVISÁK MI TO ŘEKL HNED ŽE TO VYPADÁ NA VTŘIKOVAČ.MĚ TO BLBLO JEN ZA STUDENA AŽ POZDĚJI TO ZAČALO I ZA TEPLA.PROSTĚ PROPOUŠTĚL A ŠLO TO ZPĚT DO PŘEPADU .NEVÍM JESTLI JE PŘEBITEČNÁ NAFTA TLAČENA ZPĚT DO NÁDRŽE SAMOSPÁDEM A NEBO ČERPADLEM.MĚ SE KDYŽ TO ZAČLO BLBNOU ZAČLO OZÝVAT JAKO KDYŽ SEPNE NĚJAKÝ MOTOREK A ZAČLO SE TO STUPNOVAT VIC A VÍC.DO SERVISU JSEM DOJEL ALE TAM UŽ HO NENASTARTOVALI.ZKONTROLOVALI ČERPADLO DÁVALO JAK MÁ A JEDEN VSTŘIKOVAČ PROPOUŠTĚL VYMĚNILI HO A VŠE ZAS FUNGOVALO A TEN MOTOREK SE PŘESTAL OZÝVAT.JÁ MÁM TUHLE ZKUŠENOST. :
- JapanForever
- Řidič
Když mě rozebrali vstřiky, tak u jednoho byl prasklej O-kroužek (těsnění), tak dali nový, vstřiky vyčistily a vše v poho...
Toyota Avensis Kombi 2.0 D4D (2008)
jo ták,jakože neudrželi v sobě tlak a šlo to zpět do přepadu,to by mohlo!!!já sem to pochopil jakože větřik ukapával....