štartovanie

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Roberto79
Člen Týmu

Příspěvek od Roberto79 »

Jirka píše:Tajemnej nejsem ,vždy jsem každýmu radil a ani jsem se nedočkal poděkování.O nic víc jsem nestál.Proto jsem se nikdy moc nerozepisoval.

Cena byla taková proto,že mám kámoše ,kteří umí opravovat a ne jenom vyměňovat.Byla to pro něj výzva a on je strašně rád,že to dokázal spolu se mnou vyšpekulovat.Už i vím jak to zjistit jestli je to těmi ventilly.
Cenu jsem dostal takovou,proto že vím kde to hledat.
Pokud někdo chce ttak dokážu přez SZ poradit,kde to sehnat.
J.
Dik moc Jirko,

este som nasiel tento navod
1/ Přiucpaný filtr (jestlipak tam nemás filtr paliva jiz celé věky????)
2/ Unavená dopravní pumpa vstřikovacího čerpadla (na vstupu do čerpadla, generuje do 5 bar pracovního tlaku)
3/ Unavený ovládací ventil SCV v sání nafty do čerpadla z dopravního čerpadla (ovládá mnozství a tlak nafty jdoucí do railu)
4/ Unavené vstřikovače s nadměrným přepadem paliva, nedostatek paliva při startu v railu
5/ Opotřebené vstřikovače, nedávají včas, špatně rozprašují, riziko zničení pístu/pístů
Jistě jsem Tě potěšil... Sorry.
V tomto pořadí je třeba věci přezkoušet, ale ne u Toyoty, jeď do odborného servisu Denso Diesel Service, příliš nečekej aby škody nebyly větší...
Servisy: Kladno, Praha 7, Soběslav, Poděbrady, Brno, Frýdek-Místek, Praha 4
tak si skocim do denso-dieslu necham to skontrolovat a potom aj s vysledkami na posledny servis pred vyprsanim zaruky :(...
Toyota Avensis 2,2 D4D, 110kw, r.v 2006, 156 000 km
žafla
Navigátor

Příspěvek od žafla »

Zdravim.Dneska sem dorazil z Bosch servisu a mám po výměně scv ventilů.Auto startuje perfektně plynule a připadá mi jako by mělo koně navíc.Bohužel nejsou žádné mrazy abych to pořádně vyzkoušel,ale je to velký rozdíl.Ventily 7000kč,práce 3000 kč,auto tam bylo 3 dny.Pro upřesnění rok 2000 D4D,150000 km.Hold je třeba občas předat auto odborníkum a kousnout tu cenu.Po mrazech ještě napíšu.
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

TAKY JE MÁM VYMĚNĚNÝ.JE TO ASI HODINA PRÁCE.ZA VENTILY JSEM PLATIL 5800.
Nevíš jestli se ty ventily musí nějak konfigurovat pomocí PC.
Díky
JIRKA
Martin_HnN
Manager Týmu

Příspěvek od Martin_HnN »

Klucíííí, pište tam prosím nejen cenu, ale i kde vám to dělali ... a jak jste s přístupem, servisem a prací u nich spokojeni.

Díky :wink:
Corolla Verso 2007 / 2,2 D-4D 100 kW
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Dělali jsme to s kámošem tak proto taková cena.
žafla
Navigátor

Příspěvek od žafla »

Bosch car servis České Budějovice,je to pobočka bosch servisu v Soběslavy www.rada-bosch.cz .S prací jsem spokojen.Zaplatil jsem zálohu 8000 a mám auto na vyzkoušení na čtyři dny,poté doplatím zbytek.
žafla
Navigátor

Příspěvek od žafla »

žafla píše:Bosch car servis České Budějovice,je to pobočka bosch servisu v Soběslavy www.rada-bosch.cz .S prací jsem spokojen.Zaplatil jsem zálohu 8000 a mám auto na vyzkoušení na čtyři dny,poté doplatím zbytek.
Tak sem šel doplatit opravu a cena byla o 1458 kč větší,ventily 3400 za jeden,zbytek diagnostika celková kontrola pal.systému a práce(11458 kč).Havně,že to funguje.Hodně zdaru.
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Tak to mě to vyšlo na hubičku.
5800 za stejnou muziku.
J.
Craken
Manager Týmu

Příspěvek od Craken »

no chlapi ja mam trochu podobny problem..
ked je motor studeny normalne nastartujem bez plynu, hoci aj pri -15.. akonahle sa motor ohreje, vypnem motor a chcem hned nastartovat motor sice chyti okamzite aj bez plynu na prvykrat, ale po 1 - 2 sekundach zdochne.... ked vsak hned ako chyti pridam plyn uz nezdochne....

co to moze byt?
Toyota Avensis 2,2 D4D, 150 HP, r.v 2006
Petr
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

dnes jsem přijel z Jeseníku ráno -17,včera -16 a auto jsem nastartoval tak na po 10 a to několikrát žhavil..asi špatný žhaviče jak je pod -10 tak je to problém
kdybych něměl dobrou baterku tak to startovací kabely jestí jinak nevím :D
Avensis T22 D4D,r.v.10/01
Celica 2.0.GTi r.v.05/90
Obrázek
Skleny
Člen Týmu

Příspěvek od Skleny »

Ahoj,
vím, že se tady řešil problém se startováním Avensisů, tak bych se zkusil zeptat na obdobný problém.
Mám Corollu Verso 2.2 D-4D 100 kW, rv 2005, najeto 180.000 km.
Už nějakou dobu mám problém se startováním... Při studeném startu auto asi po 1-2 sekundě v 95% zdechne. Občas se mi stane, že teda nezdechne, ale je během těch 1-2 sekundách zřetelný pokles otáček až na hranici chcípnutí.
Pokud to ovšem startuju s trochou plynu, auto chytí. Zaregistroval jsem to na podzim a tehdy byl studený start ve 25°C byl větší problém, než studený start v 10°C, což je divné. Jinak během jízdy vůbec žádný problém.
Podotýkám, že diagnostika neukazuje nic, čerpadlo hlásí dobrý tlak, vyměněn naftový filtr, nová baterka, orig. žhavičky nové asi před 20.000 km. V servisu mi neřekli vůbec nic, ale rád bych to vyřešil, jelikož nechci, ať mě někde nechá... Nemáte někdo tip, co s tím?

Děkuji
David
Corolla Verso D-4D 100kW
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

skus si zmerat baterku
Skleny
Člen Týmu

Příspěvek od Skleny »

Baterku mám úplně novou - Vartu Silver Dynamic 85 AH...
Corolla Verso D-4D 100kW
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

Skleny píše:.....už nějakou dobu mám problém se startováním... Při studeném startu auto asi po 1-2 sekundě v 95% zdechne. Občas se mi stane, že teda nezdechne, ale je během těch 1-2 sekundách zřetelný pokles otáček až na hranici chcípnutí.
Pokud to ovšem startuju s trochou plynu, auto chytí. ......
Mám naprosto stejnej problém :-( ...nejdřív jsem myslel, že to bude naftou, ale tuhle možnost jsem musel zavrhnout...
Craken
Manager Týmu

Příspěvek od Craken »

skus aktualizaciu SW
Toyota Avensis 2,2 D4D, 150 HP, r.v 2006
Odpovědět

Zpět na „Avensis“