Priemerna spotreba Vaseho Avensisa?
pavel: proto je dobry si pred koupi o tom danym aute neco precist... nez sem se definitivne rozhodl pro aveho tak sem si procital recenze, tohle forum a vsechno mozny co sem na netu nasel... i kdyz sem mel v planu 110kW verzi tak po prvni zkusebni jizde sem z D-CATu odmital vystoupit, tohle auto clovek fakt musi chtit... udajum v TP se verit neda, s timhle autem se da jezdit ja hodne malo, i za hodne... jak sem psal, cesta do Prahy z moravy se spotrebou pod 5 litru byla proste bomba a vim ze tak umim jet a to mi staci... ze to zere vic pri posunovani na kratky vzdalenosti je logicky aje to dan za pozitek z jizdy...
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
Přidám se taky se svojí zkušeností:
v zimě po Praze aktuálně 8,2 l (jezdím podle nálady - když mám chuť, tak na to trochu šlápnu
)
po dálnici s tempomatem 6,9 l (při rychlosti 132 podle navigace, tj tachometrových cca 140 km/h)
po okreskách jezdím tak 6,2-6,4 l
Asi by se dalo jezdit za míň, ale někdy mi to prostě nedá ...
v zimě po Praze aktuálně 8,2 l (jezdím podle nálady - když mám chuť, tak na to trochu šlápnu

po dálnici s tempomatem 6,9 l (při rychlosti 132 podle navigace, tj tachometrových cca 140 km/h)

T 27 Avensis 2,2 D-4D 150k Combi
Premium
Premium
150KW ???!!!! to je asi chybička, ne??? myslíš asi 150HP ne???bizonek píše:Přidám se taky se svojí zkušeností:
v zimě po Praze aktuálně 8,2 l (jezdím podle nálady - když mám chuť, tak na to trochu šlápnu)
Toyota Avensis D-CAT 130KW 2006 najeto 110000km
Re: Spotreba
No - a o to právě jde, že s tím všichni počítat nemusí. Teda aspoň ne pokud věříš údajům výrobce v techničáku nebo na webu. Když tam máš uvedeno ve městě 7,6l/100km a najednou jezdíš za 10l, hledáš problémy tam, kdy nejsou. Zátah motoru cítíš při první testovací jízdě, ale co za to si musíš domyslet nebo se nechat překvapit po koupi. No a někdo to ustojí a někdo ne.
A jinak souhlas, že ten požitek za to stojí, i když jsem o tom ze začátku trošku pochyboval - ale jen u pumpy s peneženkou v ruce
Hned jak jsem sedl za volant byly pochybnosti pryč...[/quote]
Zdravim
Ohledne spotreby udavane v TP jsem dostal vysvetleni v nemeckem servisu kam jezdim na pravidelne prohlidky.Vetsina modelu(plati pro evropu) je udajne testovana v Holandsku.Pro me celkem logicke vysvetleni,sama rovina a zadny kopec,tudiz spotreba podle TP tak "nizka".
Jestli ale nekomu stoupa spotreba v radu litru o proti prumeru a neni to tim,ze auto prohani,pak musi hledat zavadu.
Spoustu zakladních veci muze majitel ovlivnit sam(vse zde najde na foru):
např.:
kontrola/vymena pneu
vyzkouset jinou benzinku
pridat aditiva
pridat do nafty cistic vstriku
kontrola/vymena vzduchoveho filtru
vycistit EGR ventil
vyměna oleje a olejoveho filtru
kontrola vyfuku
atd.-vse v radu cca nekolika 100,-Kč a trochu času.
A kdyz z toho nic nepomuze,pak navštívit servis,kde by meli najit chybu:
např.někomu stačí treba jen přehrat data,bohuzel pak muze byt i vada nekde na motoru a to pak udela pruvan v penezence.
A jinak souhlas, že ten požitek za to stojí, i když jsem o tom ze začátku trošku pochyboval - ale jen u pumpy s peneženkou v ruce

Zdravim
Ohledne spotreby udavane v TP jsem dostal vysvetleni v nemeckem servisu kam jezdim na pravidelne prohlidky.Vetsina modelu(plati pro evropu) je udajne testovana v Holandsku.Pro me celkem logicke vysvetleni,sama rovina a zadny kopec,tudiz spotreba podle TP tak "nizka".
Jestli ale nekomu stoupa spotreba v radu litru o proti prumeru a neni to tim,ze auto prohani,pak musi hledat zavadu.
Spoustu zakladních veci muze majitel ovlivnit sam(vse zde najde na foru):
např.:
kontrola/vymena pneu
vyzkouset jinou benzinku
pridat aditiva
pridat do nafty cistic vstriku
kontrola/vymena vzduchoveho filtru
vycistit EGR ventil
vyměna oleje a olejoveho filtru
kontrola vyfuku
atd.-vse v radu cca nekolika 100,-Kč a trochu času.
A kdyz z toho nic nepomuze,pak navštívit servis,kde by meli najit chybu:
např.někomu stačí treba jen přehrat data,bohuzel pak muze byt i vada nekde na motoru a to pak udela pruvan v penezence.
Avensis 2,2 D4D D-CAT 130KW kombi 09/2006
s tym Holandskom to znie logicky, ale fakt je ten, ze europska direktiva ECE-15, podla ktorej sa robi normovana spotreba, umoznuje meranie na valcoch.... znie to ako totalna blbost? Ano, aj je, ved preto su normovane spotreby dobre iba k porovnaniu medzi jednotlivymi modelmi, o realnej spotrebe to nehovori absolutne nic.
Čau draci,
tak včera sem si vyčistil EGR ventil, byl zanešen karbonem skoro z půlky jeho kapacity.... a je to znát jak sviňa....
dnes sem jel na slovensko a mám o litr menší spotřebu, což je fakt poznat.
Dálková celkem 320km tam i zpět. z toho 40km po městě, 40 km po dálnici z brna, směr Uh. Hradiště a jinak zbatek km po okrcse do Bánovec nad Bebravou.... vetšinou na tempomat a díky spoustu obchvatům na cestě a malému provozu jsem se dostal (po dotankování do plna a vydělení kilometry) na spotřebu 5,7 a to jsem jel průmerně 100-120 km/h a na dálnici ten kousek 140km/h...
Fakt se stačí podívat po drobnostech, a nehledat složité závady.
Tímto děkuji "Mošťákovi" za jeho radu s EGR ventilem
tak včera sem si vyčistil EGR ventil, byl zanešen karbonem skoro z půlky jeho kapacity.... a je to znát jak sviňa....
dnes sem jel na slovensko a mám o litr menší spotřebu, což je fakt poznat.
Dálková celkem 320km tam i zpět. z toho 40km po městě, 40 km po dálnici z brna, směr Uh. Hradiště a jinak zbatek km po okrcse do Bánovec nad Bebravou.... vetšinou na tempomat a díky spoustu obchvatům na cestě a malému provozu jsem se dostal (po dotankování do plna a vydělení kilometry) na spotřebu 5,7 a to jsem jel průmerně 100-120 km/h a na dálnici ten kousek 140km/h...
Fakt se stačí podívat po drobnostech, a nehledat složité závady.

Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW
[/quote]
Zdar.
Me nedekuj,ja to nasel tady na foru a diky tomu jsem si to taky vycistil!!!
To ze jsme se potkali v Brne byla klika a ja ti jen ukazal kde to je a jak to vyndas.
Hlavne ze to pomohlo a az na neco dalsiho prijdes nebo si neco poladis,hod to na forum,at to poladime zase vsichni.

Zdar.
To ze jsme se potkali v Brne byla klika a ja ti jen ukazal kde to je a jak to vyndas.
Hlavne ze to pomohlo a az na neco dalsiho prijdes nebo si neco poladis,hod to na forum,at to poladime zase vsichni.

Avensis 2,2 D4D D-CAT 130KW kombi 09/2006
Mošťák píše:Tímto děkuji "Mošťákovi" za jeho radu s EGR ventilem
Zdar.

Tak pánové, to jsou krásné příklady.
Přidám ještě svou zkušenost s deklarováním průměrných spotřeb různých výrobců: Když jsem začal jezdit na Toyotách, poprvé jsem dokázal bez většího úsilí jezdit za méně, než udávaly údaje v TP. U jiných značek bylo vždy velice obtížné dostat spotřebu do korelace s TP. Totéž platilo např. i o max. rychlosti. Zatím co u Toy jí podle údaje v TP dokážete dokonce i překročit, u některých jiných značek potřebujete jet z kopce a mít vítr v zádech

Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
s tou rychlosti je to zavadejici, moje byvala E12 mela v TP max 190, realne umela 210 dle tacho ale vzhledem kde zkresleni bych si skoro rek ze 190 to ani nebylo...
ale nevim jak ty ale ja Toyo jezdim proto, protoze jsou na svete jen dve znacky aut ktery bych si koupil, Toyota a Honda
ale nevim jak ty ale ja Toyo jezdim proto, protoze jsou na svete jen dve znacky aut ktery bych si koupil, Toyota a Honda

Máš pravdu s tím zkreslením, ale Carinu přetáhnu i podle navigace
A s tou volbou to mám ještě jednodušší (já fakt nevím jak já to dělám
). Brácha má Hondu a měl takové problémy se servisem, že Hondu škrtám - zlodějna, neseriózní jednání, oblbování... Má s toho fóbii.. Vím, je to v lidech, ale to se už říkalo za Husáka.

kar202: tak zrovna na hondu mam jednoho z nejlepsich servisaku v cechach
akorat ta honda mi chybi 
jinak samozrejme zkousnu kusovky i od jinych znacek, treba Defender, Patrol, A5 ale obecne Japan only .-)

jinak samozrejme zkousnu kusovky i od jinych znacek, treba Defender, Patrol, A5 ale obecne Japan only .-)
já jsem pořád přemýšlel,že mám asi tvrdou nohu,když mám spotřebu kolem 8,3l.......ale asi to nebude pravda,i když jezdím dost razantně!!! Jak jsem jel vyměnit xenony,tak najedno mě spotřeba sama od sebe padla na 7,1 a to jsem se s tím nějak nemazlil ....150km z Brna do Bánovců jsem jel za 1h35m....... já vím,nevypadá to nějak extra,ale pokud chytnete před sebe kamion,tak vás to hodně potrápí,zvlášt od hranic směrem na Bánovce. Takže bych to viděl takhle...pokud jezdím jen tady po městě,tak než se mě auto ohřeje,tak zase stojí.Proto ta spotřeba,na dálkovou jízdu je to úplně o něčem jiném. Jooo a ještě k tomu čištění EGR ventilu....nezapomínejte si vyčistit taky nějakou trubičku,co jde k DPF.....já na ni zapomněl a začlo mě to házet " chybu motoru". A ještě ke spotřebě..... to,že šlápnu na plyn a auto jede jak z praku mě tak fascinujue,že jsem spotřebu přestal řešit

RAV 4 Hybrid 2021
ex: BMW 520 D 2012
ex Avensis 2,2D 2007
ex : CarinaE 2,0TD 1997
ex: BMW 520 D 2012
ex Avensis 2,2D 2007
ex : CarinaE 2,0TD 1997
DieselCat: Vždyť to je ono. Nedávno to tu tak krásně napsal CarlosCz. Nevím jestli si dokážu přesně vzpomenout....Psal, zkusil jsem si že to jde...(jezdit s dobrou spotřebou) a, že to dokážu....ale pak si jede, jak má náladu a jak chce ..... stádo koní potřebuje dostat nažrat...
CarlosCz, omlouvám se, vím že jsem jen hodně přibližný