Tempomat a spotřeba
Re: Spotřeba a tempomat
Odpověděl na to Mrazik a já s ním souhlasím. Myslím, že nejmenším rizikem je tankovat u Benziny - už jsem to tu psal, obsluha nemůže zasahovat do nádrží ani do cisterny, rafinerka je na automatiku, automatická kontrola nepustí nic co neodpovídá normě. Cisterny se plní od spodu, vše pod plombou. Nikdy nebylo zjištěno, že by tento systém byl prolomen - navíc dosahuji na jejich obě nafty lepší spotřebu, takže kdo lpí na ekonomice, také si přijde na své. Jestliže vidím i kultivovanější chod je jasné, že šetříš i drahé součástky motoru. Velkým rizikem jsou malé neznačkové čerpačky. I to jsem tu psal, na jednu jsem osobně poslal ČOIku, dohledáš to tu.CommonUser píše:Co ty na to kar202, ten chlap sa fakt neboji.Mošťák píše: Teplota kolem 0,nepouzivam aditiva,tankuji u Hypernovy
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
Re: těsnění pod hlavou
Já to nevím, jsem už dlouho z praxe někde jinde. Myslím, že ti na to odpoví Krosmen hned v prvnim vlákně.gooffyy píše:Zdarec... kolik stojí těsnění a popřípadná oprava??? díky
Obsluhaztnext píše:Záleží hlavně na obsluze čerpačky, čím a v jaké míře si dovolí vlastními silami paliva "aditivovat".

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
- CommonUser
- Věčnej rejpal
http://www.toyota.cz/about/news_and_eve ... _2011.aspx
Pánové, tady dneska chcípnul pes, tak si alespoň osvěžte, proč máte Toyotu. Musím být u compu do 22,00 tak jsem doufal, že mi Commone budeš oponovat kvůli tomu palubáku...
Moc to není vidět, ale je tam průměrná spotřeba 4,3.... Přiznávám, normální mám někde kolem 5,5...To mám takovou testovací trasu, když jí jedu jedním směrem, je taková, ale dám pak protisměr a je tam 5,3....prázdný. Jezdím ale hodně ložený a to jsem pak na těch 5,5...když to pohlídám.

Pánové, tady dneska chcípnul pes, tak si alespoň osvěžte, proč máte Toyotu. Musím být u compu do 22,00 tak jsem doufal, že mi Commone budeš oponovat kvůli tomu palubáku...

- CommonUser
- Věčnej rejpal
Vsetko sa da:kar202 píše:http://www.toyota.cz/about/news_and_eve ... _2011.aspx
Pánové, tady dneska chcípnul pes, tak si alespoň osvěžte, proč máte Toyotu. Musím být u compu do 22,00 tak jsem doufal, že mi Commone budeš oponovat kvůli tomu palubáku...![]()
Moc to není vidět, ale je tam průměrná spotřeba 4,3.... Přiznávám, normální mám někde kolem 5,5...To mám takovou testovací trasu, když jí jedu jedním směrem, je taková, ale dám pak protisměr a je tam 5,3....prázdný. Jezdím ale hodně ložený a to jsem pak na těch 5,5...když to pohlídám.
![]()
http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pi ... ic_id=4168
Este mi povedz ake cislo tam chces

Zdochol pes nezdochol ... treba aj robit

T27 2ZR-FAE Rice on wheels
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Ved ja nic, ja suhlasim ... ale aj po 100 km sa da ofajcit, staci znulovat BC v spravny cas.matus69 píše:ukazte taketo fotky aspon po 100km, nie po 3-4km.
Realne v tvrdom eko rezime viem ist za cca 4,5 - 5,0L. To je pre mna ale smrt ! Bezny jazdy su o 1L viac, s dialnicou o 2L a s nemeckym zapchatym mestom o 4L
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
...neplatí tady náhodou pánové přísloví "Podle sebe soudím tebe"? Je docela nefér předpokládat už předem, že podvádím.... Ta jízda je testovací, jak jsem vám poctivě napsal(...a nemusel jsem). Mám prostě zkušební trasu na které dokážu posoudit vliv různých paliv z různých čerpaček. Jak můžete na palubáku vydět, trasa je 21 km dlouhá a spotřeba na ní byla s VERVou oněch 4,3 (teplý motor, najeto na pumpu, natankováno a vynulováno). Druhý den výjezd se studeným motorem a jízda v protisměru, spotřeba průměrná na obě jízdy 5,3. Zdůraznil bych, že se nejedná o žádnou přísnou ekojízdu ale o běžnou spíše rychlejší jízdu městem a mezi městy Havířov, Ostrava v poměru asi 1:1, hodně na tempomat. Pět řízených křižovatek z čehož jsem u té první jízdy chytil na dvou červenou, ostatní se podařilo projet na zelenou, tu druhou si nedokážu vybavit, snad tam ale těch červených bylo více. Opakuji, že jízda je rychlejší než povolují předpisy a téměř vše co potkám předjíždím. Klidně to komukoli předvedu, ale nehodlám se tu z nikým dohadovat o tom, zda to jde či ne. A ještě vás trochu naštvu a řeknu vám, že kdo toto na stejném autě nedokáže, tak buď neumí jezdit a nepochopil charakteristiku tohoto motoru a takových je většina (a poznám to z mnoha vyjádření na různých diskusí, vždy se jen usmívám a nekomentuji) a nebo má auto v bordelu. Já když něco neumím, hledám vždy nejprve chybu u sebe....
Mimochodem, dnes mám na palubáku 5,6....chvílema jsem tomu šlapal na brka
Samozřejmě je pak okamžitá spotřeba někde úplně jinde, ale pak to jde opět rozumnou (rozumnou, ne žádnou přísnou eko!!) jízdou srovnat. Uvědomte si, že můžete klidně měsem letět stovkou na šestku s otáčkami 1900 (asi) a máte spotřebu někde kolem 4,5...Ale jak říkám, dohadovat se nehodlám, ukázat klidně komukoli. Ještě pro ty (už to slyším...), co chtěji tvrdit, že motor podtáčím.....říkám "ani náhodou" (chtěl jsem napsat "hovno", ale pak jsem si uvědomil, že je tu hodně lidí z krajů, kde se spíše říká "Ó nikoliv"....tak jsem napsal neutrální"ani náhodouů". Koho jsem pobavil - pohoda, koho jsem naštvat - však on to rozchodí
. Někdo se možná i zamyslí a pově si "Toš ne je boha, aj já to dokážem..." 

...když myslíšztnext píše:Tady není nic k zamyšlení, jen to, že měřit průměrnou spotřebu na trase kolem 20 km. je slušná blbost a nic neříkající údaj. Kdyš si chceš na takto krátké trase testovat palivo z různých čerpaček, zjistíš leda prd. Stačí mírný protivítr, nebo vítr do zad a máš v tom hokej.