Co vám svítí v noci??

vše ohledně modelové řady Corolla
enikybeniky
Řidič

Příspěvek od enikybeniky »

Psychologie určitě funguje... Sice mám E9, ale ono to bude podobný. Zrovna jsem se vrátil z čerpačky a silou vůle jsem tam nasázel rovných 40 litrů. Ještě by to šlo možná víc, ale pistole by se ucvakala.
Taky by mě zajímalo, jestli opravdu zůstává v nádrži cca 10 litrů paliva a proč. Chvíli si na hladový oko jezdit troufnu, ale je to max. párkrát do práce a zpátky. Tak do těch 50 km, pak už tankuju.

Jinak k tomu osvětlení - nedávno jsem zjistil, že mi nesvítí ukazatel teploty chladící kapaliny a taky tachometr nad 80 km za hodinu. Tak jsem po velmi ukrutném boji s palubní deskou vyměnil žárovičky za modré LED, tak až pojedu v noci, tak to zkusim vyfotit a hodit sem, myslim, že to vypadá docela dobře.

Mějte se chlapi. :wink:
již ex - Toyota Corolla E9 1.3i hatchback, r.v. 89, podívá se holka až do Angoly.... :(
Peugeot 406 sedan, 1.8 16V, r.v. 96, 81 kW, 110 HP
lizzard
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lizzard »

jóó psylogie hladovýho oka je dobrá to pak jezdim podle předpisů a na ukazatel economy :lol:
http://lizzzard.rajce.idnes.cz/

Autoskla za skvělé ceny,
montáže u vás,
bezplatné výměny...
www.autoskloroger.cz
drobeq
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

halejuja

Příspěvek od drobeq »

zdarec...

když to tu tak čtu, tak zjištuju, že mi svítí tak polovina toho, co by měla... a já to považoval za "normální" stav... :)

chci se zeptat - kde je na palubovce - je-li vůbec? - kontrolka rezervy paliva a kdy se rozsvěcuje. Corollku mám už tři roky a furt nic.. a to mi několikrát rafička skoro utekla až na podlahu...

a ještě jedna otázka - poslední dobou nějak často měním žárovky předních obrysových světel - proč to, čím to?.. :roll: btw, mám sedana...a nejspěí vlivem zavírání a otvírání kufru mi praskají i žárovky osvětlení spz, nemůže to mít souvislost?
zkušenosti? rady? tipy? triky?... 8)

nebo to mám povyměňovat za led? jde to? pročetl jsem tu pár threadů, ale nějak z tooh nesu moudréééé.... :oops:
Honza
------------------
medved.design
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medved.design »

Mám E9 a kontrolka svítí viz obrázek, ale taky mi nesvítila, odešlo mi čidlo pro rezervu, tak jsem ho vyměnil a je to OK, teď se rozsvicuje těsně před spodní čárkou

Obrázek

Tak zkus odpojit spínač osvětlení pro kufr a uvidíš, dokud praskaj normální žárovky, LED bych tam nedával, ty bych tam dal až to zpravíš
Toyota Corolla 1.3i 5dv hatchback r.v.92 55kw
http://www.medved-design.wz.cz/wordpress
drobeq
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drobeq »

medved.design píše:Mám E9 a kontrolka svítí viz obrázek, ale taky mi nesvítila, odešlo mi čidlo pro rezervu, tak jsem ho vyměnil a je to OK, teď se rozsvicuje těsně před spodní čárkou

Obrázek

Tak zkus odpojit spínač osvětlení pro kufr a uvidíš, dokud praskaj normální žárovky, LED bych tam nedával, ty bych tam dal až to zpravíš
aha, tak tam mi nikdy nic nesvítilo, takže bud žárovka nebo čidlo, zkusím tu pohledat, zda už ho nikdo nevyměnoval.. :?

jinak spínač osvětlení kufru s tím nemá nic společného, špatně jsi mě pochopil, myslel jsem to, že mi občas praskají osvětlovací žárovky spz a třeba kvuli tomu pak(?) prdne i přední obrysovka na stejně straně. Zatím jsem ale tuto zákonistost nepotvrdil...
Zadní žárovky osvětlující spz praskají dle me z duvodu silných rázů při zavírání kufru - vlákno se utrhne(?)
Honza
------------------
medved.design
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medved.design »

Jo tak to pak jo, ale je mi divný že je to na stejný straně, protože na mojí rollce jsou všechny obrysovky dohromady, rozdělený jsou jen tlumený a dálkový, tak to by ti v tom kufru vydržely ty ledky dýl, to má osvětlení SPZ na dveřích?
Toyota Corolla 1.3i 5dv hatchback r.v.92 55kw
http://www.medved-design.wz.cz/wordpress
Jimmi
Věčnej rejpal

Re: halejuja

Příspěvek od Jimmi »

drobeq píše:...a nejspíš vlivem zavírání a otvírání kufru mi praskají i žárovky osvětlení spz...
Hle, s kufrem třískáme všichni a nic. Už tam ty žárovky mám osm let ty samé. Nemáš problém s napětím....?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
drobeq
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: halejuja

Příspěvek od drobeq »

Jimmi píše:
drobeq píše:...a nejspíš vlivem zavírání a otvírání kufru mi praskají i žárovky osvětlení spz...
Hle, s kufrem třískáme všichni a nic. Už tam ty žárovky mám osm let ty samé. Nemáš problém s napětím....?

ok, dik za info, já to zatím stále přisuzoval práskání kufrem..
problem s napětím jsem nezaregistroval, po přidání plynu světla naberou lehce na intenzitě = dobíjení laickým odhadem ok..., přepěti ?? jsem neměřil...elektro vzdělání mám....

ale všiml jsem si, že ony prasklé žárovky nejen že nesvítí, ale banka je celá zevnitř pokryta stříbrným povlakem...
kupoval jsem jich asi 5 najednou a měním, že by vadná serie?...
Honza
------------------
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Mám ten samý motor a mě světla intenzitu nemění. Myslím, že dobrý alternátor dává správné napětí i na volnoběh.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
drobeq
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drobeq »

Jimmi píše:Mám ten samý motor a mě světla intenzitu nemění. Myslím, že dobrý alternátor dává správné napětí i na volnoběh.
no, já netvrdím, že je to patrné na první pohled, ale pokud si toho budeš všímat, tak zjistíš, že při volnoběhu je intenzita nepatrně nižší... teda.. lehce patrně... :) než při vyšších otáčkách. je to znamení toho, že alternátor dobijí baterii...bych řekl...
další věc je fakt, že na muj vkus mám volnoběh dost nízko, ale v servisu mi kdysi řekli, at to tak nechám...
Honza
------------------
mr.fatal
Člen Týmu

Příspěvek od mr.fatal »

vzkrisim stare tema :lol: Kluci, sviti vam v noci taky ta skvira, v ktere se pohybuji ty packy ovladani topeni?
Corolla E10 HB 1,4 4E-FE
Honda Civic SDN 1,5 VTEC
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

mr.fatal> Jasny, vyhoď rádio, odšroubuj 2 šroubky pod tím ovládáním ventilace a teď nevím, ale většinou jsem na to šel odspodu - šroubovákem vyloupnout přihrádku za řadící pákou a pak celej rámeček s popelníkem a zapalovačem vytáhnout směrem dozadu (bez kastlíku na kazety), pak se už nechá vypáčit aji ten vrchní díl, ale jde to blbě a musí se dávat pozor na packy a káble... Pak už jde ta žárovka vidět.
Holomek!
mr.fatal
Člen Týmu

Příspěvek od mr.fatal »

Diky rampo, dnes to vyzkousim vymenit 8)
Corolla E10 HB 1,4 4E-FE
Honda Civic SDN 1,5 VTEC
MC1980
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Ahoj všichni po letech :-)

Příspěvek od MC1980 »

S hrůzou zjišťuji, že mi svítí taky plovina a taky jsem to měl za normální stav :-) Mlhovky, vyhřívání zadního okna, topení, prostě nic z toho Tak se v tom budu muset pokopat... A když jsme u toho, nemůže někdo z majitelů Liftbacku doporučit nějaké lepší světlo do stropu? A jaké máte třetí brzdové? Mě doposud všechny,co jsem měl přilepený, spadly. A to to lepili v Origo Autosklo :-D
Teď mne napadá, nezkoušel někdo z Liftbackářů podsvítít panel mezi zadními světly? vím, že to bude asi prasárna, ale už se chytám stébla... :-)
Naposledy upravil(a) MC1980 dne pon 17.01.2011, 21:12, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
vibam
Řidič

Příspěvek od vibam »

LaBuS píše:u nás stojí v autotuningu ty žárovky i s paticí cca 40,-Kč. Jinak v jaždém obchodě s elektrosoučástkami koupíš jen ty žárovičky na drátkách kus 4,-Kč a použiješ tu původní patici :lol: takto to řeším já a již žádná vyměněná nevyhořela 8)
oukej, ale kolika Wattové jsou (1,2 nebo 2 nebovíce W?), já teď řeším problém, že mi odesly na E12 řárovečky v osvětlení tlačítka: výstražná světla+vyhřívání zadního skla a když jsem demontoval spínač, tak se tam nacházely prťavé zárovečky s pl.paticí, nikde je nemohu sehnat, tak jsem zarovečky vymotal a vytáhl z plastu, ale na samotné řárovce, ani na plastu není žádná hodnota - to že mají 12V jsem se dovtípil...díky za odpověď
Toyota Avenis 1,8 VVTi, 2007
Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c
Odpovědět

Zpět na „Corolla“