kontrolka airbagu

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
crazy.duck
Člen Týmu

kontrolka airbagu

Příspěvek od crazy.duck »

Ahoj kolegové,
mám opět problém a chtěl bych vás poprosit radu.Předevčírem jsem dal auto do servisu na montáž tažného a dovezl si auto domů.Dnes jsem nasedl a už se mu moc nechtělo startovat a odpoledne jsem ho nenatočil vůbec.Již při prvním startu mi svítila kontrolka airbagu a za celý den nezhasla.Navíc bylo vygumované radio,tak si myslím že musely odpojit baterku.Myslím,že zbytečně,když se dělá tažné,leda že by něco vařily,aby to lépe drželo :wink:

Proč mi ta kontrolka svítí,je to jen shoda náhod?
Jo je to E11 héč-bejk 1,3

Díky KaČer :wink:
bruno75
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bruno75 »

Skus reset riadiacej jednotky. Odpoj baterku na cca. 10 minut a po zapojeni by mala byt resetnuta RJ. Skus ci to nebude prave len nejako divne zblbnuta jednotka. V kazdom pripade ak mas aj teraz vymazane radio, tak vlastne uz o nic neprides a nic s tym nepokazis. Za pokus to stoji.
Ak by to ale nepomohlo, tak odporucam zbehnut do servisu na diagnostiku pripadne vymazanie chyb v RJ.
Yaris NG 1,3 VVT-i Terra Cool
crazy.duck
Člen Týmu

Vidíš,to mě nenapadlo.Hned ráno to odpojím,nebo tam zaběhnu ještě teď a nechám ho gumovat do rána.To by se nemělo nic stát,ne?
Vďaka
aevn
Řidič

Příspěvek od aevn »

to že jsi nenastartoval znamená, že byla slabá baterka nebo že startér točil, ale motor nechytil? Kdyby byla slabá baterka tak poslední kód v diagnostice airbagu je právě svítící kontrolka z důvodu nízkého napětí na akumulátoru. I když se nakonec třeba podařilo nastartovat tak tam chyba mohla zůstat zaznamenaná, odpojení baterky v tomto případě asi pomůže aby kontrolka zhasla, ale kód pořád zůstane v paměti. Vyvolání i vymazání kódů z airbagu sice dokážeš udělat i doma, ale radši bych se stavil v tom servisu, kde vědí co měli rozdělanýho a zkontrolovat to po sobě.
crazy.duck
Člen Týmu

Ahoj kolegové,
baterka bude asi nejspíš umřelá.Měřil jsem ji bez motoru a s nastartovaným motorem a vše je v pořádku.Auto dobíjí.Baterku jsem měl celé odpoledne na nabíječce a tak jsem ji nechal odpojenou.Ale kontrolka nezhasla,svítí stále.Volal jsem do servisu,kde mi montovali tažné,ale s baterkou,nebo s airbagem nic nedělali,alespoň mi to do telefonu tvrdí.Ale už si nejsem ničím jist,protože je to ŠMEJD.Nadruhou stranu,proč by s tím něco dělali.
Projížděl jsem celé stránky Toyotaklubu a nenašel jsem nikde jak tu chybu vyrušit.
Díky,přeji krásný zbytek víkendu všem Toyotářům a mnoho šťastných kilometrů.
aevn
Řidič

Příspěvek od aevn »

šmejd je co? baterka, auto, telefon, airbag nebo to tažný? :)
v diagnostice propoj svorky E1 a TC a napiš kolikrát blikne kontrolka airbagu
crazy.duck
Člen Týmu

Ahoj AEVN,
Tak jsem to propojil a bliklo to celkem 3x.... 1x pak chvilku pauza a pak 2x rychle po sobě.
Hledal jsem na těchto stránkách a našel jsem jen o samodiagnostice motoru,ale o airbagu nic.
Díky ti zatím mnohokrát.
Ten šmejd je šmejd ze zervisu.
aevn
Řidič

Příspěvek od aevn »

ten kód se opakoval? jestli jo tak je to zkrat řidičovy roznětky na B+.
divná závada, teoreticky porušený kabel pod volantem. Vyzkoušej kód smazat a pokud se objeví znova tak zkus vyndat relé HORN v motorovém prostoru a smazat znova. Když tam bude znova tak je to na větší měření, když ne tak zkus změřit ten kabel.
Na mazání kódů je nejlepší mikrospínač, když to mažeš dvouma kabelama tak se to většinou nepodaří na poprvé, před každým dalším pokusem je lepší na chvilku vypnout klíček.
VYMAZÁNÍ DTC (S POUŽITÍM PROPOJOVACÍHO
KABELU)
(a) Propojovacím kabelem spojte konektory Tc a E1 diagnostického
konektoru.
(b) Otočte klíček ve spínací skříňce do polohy ACC nebo ON
a počkejte přibližně 6 sekund.
(c) Střídavě propojujte kontakty Tc a AB na jednu sekundu na
kostru. Začněte kontaktem Tc a vše proveďte dvakrát. Propojen
í na kostru musí být dokonalé. Nakonec nechte kontakt
Tc propojený na kostru.
TIP:
Při střídavém ukostřování kontaktů Tc a AB odpojte jeden kontakt
a okamžitě připojte (ukostřete) druhý v intervalu 0.2 sekundy.
Pokud poruchové kódy nejsou vymazány, opakujte postup tolikrát,
kolikrát bude k vymazání kódů třeba.
Naposledy upravil(a) aevn dne ned 28.05.2006, 17:44, celkem upraveno 1 x.
crazy.duck
Člen Týmu

Je vidět,že jsi machr.Můžu poprosit o telefon???Nejsem si jist,zda jsem to pochopil správně a raději bych to i slyšel.Kdyžtak můj mail je crazy.duck@seznam.cz
Tak se prosím nezlob a díky
crazy.duck
Člen Týmu

Tak jsem dnes zkoušel resetovat RJ.Bez výsledku.Známí mi poradil,že by závada mohla být pod volantem,co je přechod kontaktů ke klaksonu a airbagu.Vím z praxe,že je tam takový přítlak,jako je v motůrku u stěračů na doběh.Když jsem to ale vykuchal,že to pročistím a pocákám Kontoxem,tak nic.Je to dělané páskovým vodičem.Koukal jsem tedy na kontakty a na kabely pod volantem a nic podezřelého jsem nenašel.Budu muset nejspíš obětovat nějakou korunu a zajet do servisu,tedy pokud nemá ještě někdo nějaké řešení.
Nedá se třeba sehnat program co mají v servisech a kabel na diagnostiku?
Díky KaČer
aevn
Řidič

Příspěvek od aevn »

posílal jsem ti SZ, dostal jsi ji?
Páskový kabel pod volantem je potřeba změřit ohmmetrem aby byla jistota, že je neporušený. Jestli vypadá všechno OK tak bude třeba proměřit vedení od ŘJ k volantu.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“