mne to skor pride tak, ze chces a musis mat pravdu za kazdu cenu ty a cim mas pocit, ze ta ludia menej pocuvaju tym viac kricis.CommonUser píše:Na mna prestavaju reagovat, lebo im flusam pravdu do tvare, co uz ... budem plakat

mne to skor pride tak, ze chces a musis mat pravdu za kazdu cenu ty a cim mas pocit, ze ta ludia menej pocuvaju tym viac kricis.CommonUser píše:Na mna prestavaju reagovat, lebo im flusam pravdu do tvare, co uz ... budem plakat
lenze tdi je iny vesmir co sa tyka spolahlivostiCommonUser píše: Skor by som to definoval, ze teraz som spokojnejsi, lebo auto zatial funguje bez akehokolvek problemu, na rozdiel od predchadzajuceho TDI.
prva otazka je, kolko sa v sr preda benzinov a kolko nafty. Mas na nu odpoved?Na padne argumenty sa tu trieskaju kraviny, co na to napisat. Kazdy dieslista tu pri kazdej moznej prilezitosti vytahuje spotrebu a ako to taha.
Co problem na fore, to na 90% diesel. Na to sa argumentuje, ze spokojni nepisu ... to je nejak s rozporom, co tu pise kar202, krchovman a aj ty. Neviem ako to mam chapat. Ti co nemaju problem s dieslom nemaju internet ? Alebo ako ?
ty zasa zijes v tom, ze benzinovy motor je zarukou bezproblemovosti. Ako keby v nom nebolo tiez dost elektroniky a napr variabko... takze pockajme kym budes mat 200tis km a potom mozme debatovat.Dohladaj si fora, kazdy diesel je tu bez problemov, zere to stale 5L dokonca naftu z JRD (to su len lacne prkotiny, co zmakne kazdy vidlak - tesnenie pod hlavou, DPF, turbo, EGR, vstreky, dvojhmota)
Nemyslim si to. Teba niekto nuti citat to ?hanz píše: mne to skor pride tak, ze chces a musis mat pravdu za kazdu cenu ty a cim mas pocit, ze ta ludia menej pocuvaju tym viac kricis.
Fuha, esteze si na TTT fore.matus69 píše: lenze tdi je iny vesmir co sa tyka spolahlivosti
a na druhu stranu treba povedat, ze napr dielce na tdi stoja velmi malo...
V SR neviem, v DE 53% benalov. V SR to bude asi inak ze, ale kolko ludi si vobec v SR moze dovolit novy Avensis ? Kolko toho bude na firmu ? Kolko je tu na fore ludi, co si kupila novy Avik privatne?matus69 píše: prva otazka je, kolko sa v sr preda benzinov a kolko nafty. Mas na nu odpoved?
TTT uz mala 2,4, ale nejake vazne-drahe problemy som nezachytil (problem typu odtahovka uz vobec nie)matus69 píše: druha otazka je, kedy spravi toyota z 2.2 benzinoveho motora 177 koni a potom uvidime ci ten motor bude bezproblemovy.
Ja som nasiel az jeden problem s IS250, ak vies posli link, lebo inak je to len jedna baba povedala.matus69 píše: ty zasa zijes v tom, ze benzinovy motor je zarukou bezproblemovosti. Ako keby v nom nebolo tiez dost elektroniky a napr variabko... takze pockajme kym budes mat 200tis km a potom mozme debatovat.
Co myslis ze IS250 bola bez problemu? Aj tam ludia riesia zvolavacky... a 1.8vvti?
boli tam 2 alebo 3 problemy - moc to nesledujem, kedze ten motor nemam.CommonUser píše: Ja som nasiel az jeden problem s IS250, ak vies posli link, lebo inak je to len jedna baba povedala.
o problemoch neviem - nesledujem to, ale vsetko co sa moze pokazit sa aj pokazi...Variabko ma 1,8 uz pekne dlho, ale nevidim tu nejake zahuly, ty ano ?
tak si schvalne pozri, co mas v manuale teraz. Lebo povolenu spotrebu 1l/1000km mam aj ja....1,8 2003-2005 zrala olej, to bol asi najvacsi problem (a jediny vazny, kde oprava stala viac ako je zdrave), a to mi robil aj 1,9 TDI, ale reklamovat som to nemohol - manual hovori, ze az 1L moze zmiznut na 1000km. Svine.
Takze JPP. Ja dieslove problemy mozem dolozit. Ale nebudem tu znova rypat ...matus69 píše: IS 250 - boli tam 2 alebo 3 problemy - moc to nesledujem, kedze ten motor nemam.
Zasa JPP. Takze ak zavediem korelaciu medzi zlozitost a castost poruch - cista matika - vypadne mi diesel poruchovejsi a to min o jeden rad.matus69 píše: o problemoch neviem - nesledujem to, ale vsetko co sa moze pokazit sa aj pokazi...
Ano mas pravdu, preto som napisal, ze SVINE ! To plati na vsetkych. Len ja mam skusenosti take (moje vlastne), ze benal mi olej nikdy nezral - do vymeny.matus69 píše: tak si schvalne pozri, co mas v manuale teraz. Lebo povolenu spotrebu 1l/1000km mam aj ja....
ma to tak aj opel a urcite x dalsich znaciek.
ty to mozes dolozit tiez iba tak, co si kde pocul, kedze naftak nemas. Takze tiez vravis JPP?CommonUser píše:Takze JPP. Ja dieslove problemy mozem dolozit. Ale nebudem tu znova rypat ...matus69 píše: IS 250 - boli tam 2 alebo 3 problemy - moc to nesledujem, kedze ten motor nemam.
ved aj je. O tom sa nikto neprie.Zasa JPP. Takze ak zavediem korelaciu medzi zlozitost a castost poruch - cista matika - vypadne mi diesel poruchovejsi a to min o jeden rad.matus69 píše: o problemoch neviem - nesledujem to, ale vsetko co sa moze pokazit sa aj pokazi...
uz len to, ze hovoris, ze ANI DECI, je riadne nadsadene. Kym to nevypustis a nezmerias, tak podla tycinky to nemas ako zistit.matus69 píše: Ja mozem len napisat, ze novy motor, ktory stala sada (este nemam ani 10 tkm) nezobral ani deci. Pri vymene ale chcem prejst z lahkobezneho na normal full synth, lebo tento sa mi zda ako voda.
Prosim Ta, mohol by si este raz, nejak som nezachytil o co ide ...hanz píše:Common User, este raz: Je jasne ze idesle su poruchovejsie ako benziny. To ti to tu mame napisat kazdy 100x ako bart simpson po skole aby si nam uveril?
2,4 nemala problemy? browsuj..
www.avensis-forum.de
www.toyotas.de
Nie, nasukam sem vsetky linky na toto forum,ak chces, co sa tu nieco riesilo.matus69 píše: ty to mozes dolozit tiez iba tak, co si kde pocul, kedze naftak nemas. Takze tiez vravis JPP?
OK serme na IS, toto je o TTT. Tak co tu gibicujes ... TTT nemas.matus69 píše: A co mam ja teraz kvoli tebe sledovat vsetky mozne poruchy vsetkych aut? Okrem tohoto fora este chodim na UK lexus forum a ver tomu, ze sa tam riesi aj IS250. Naco to ale budem detailne sledovat? Sledujem to, co je pre mna podstatne...
No konecne to niekto povedal na plnu hubu.matus69 píše: Vsetko je iba otazkou penazi. Naftovy motor sa niekomu oplati aj napriek vyssim servisnym nakladom.
Myslis 1,8 147 PS bez turba a priameho vstreku vs 2,2 D4D 150 PS ? Tu mi asi nieco uslo alebo zeby tebe ?matus69 píše: Len ako som uz spomenul, pockajme kedy budu mat benzinove motory z rovnakeho objemu ako nafty podobne vykonu a az vtedy budeme stat pred korektnym porovnanim.
Za par rokov tu bude nieco uplne ine ... filter pre benal podla mna nebude, urcite nie v takej forme ako DPF. Podla mna bude pokrocily katalyzator bez "zatky" vo vyfuku resp. hybrid a pod. EU5 ku splni aj nepriamy vstrek napr. 1,8 VVti - bez castic. Ale suhlasim, ze je to hovadina tak ako tak.matus69 píše: Vies, keby nebolo DCAT, nemal by si na co nadavat. To je dnes snad jediny toyotacky motor, ktory ma nedoriesene veci. Vsetky ostatne verzie naftakov, vratane 2.2 150k nemaju zasadne problemy.
A potesim ta - za par rokov bude musiet mat filter pevnych castic kazdy benzinak s priamym vstrekom.... takze budu na rovnakej lodi aj s tymto.
Hmmm, na 1,9 TDI ubytok 1 deci bol viditelny na tycinke volnym okom. Tu je to inak ? No to este zistim.matus69 píše: uz len to, ze hovoris, ze ANI DECI, je riadne nadsadene. Kym to nevypustis a nezmerias, tak podla tycinky to nemas ako zistit.
Ale asi ta to nepotesi, ani mne to nezerie olej tak, aby som si vsimol ubytok.
Aj ja som hladal graf, ale nemam.matus69 píše:nemas nahodou grafy vykonov k tej 1.8vvti 147k?
co sa tyka filtrov pevnych castic pre benziny - priamovstrekove motory produkuju pevne castice, takze do buducna to bude nevyhnutnost.
CommonUser, já tě vítám v reálném světě, vidím, že občas i něco správně přečteš a pochopíš. Jsem opravdu rád, že sis všiml, že jsem několikrát uznal a zdůrazňoval, že diesel má větší problémy než benzín. Ještě ti ale připomenu jinou maličkost a pak ti možná vyjdou i jinak ty celkové náklady. Vzpomínáš, jak jsem psal, že bych asi za D CAT 130 kw (ten můj) milión sto čtyřicet nedal, ale za dvěstě mi stojí za to? A to kryje případné riziko. A to jsem tam měl ještě jednu pojistku o které tu nehodlám vůbec mluvit. Ona ta krize je na něco výhodnáCommonUser píše:Prosim Ta, mohol by si este raz, nejak som nezachytil o co ide ...hanz píše:Common User, este raz: Je jasne ze idesle su poruchovejsie ako benziny. To ti to tu mame napisat kazdy 100x ako bart simpson po skole aby si nam uveril?
2,4 nemala problemy? browsuj..
www.avensis-forum.de
www.toyotas.de(to bol for).
Mam ti tu napisat vsetkych, co nieco riesili, ale ked niekto chce poradit ohladom motora pre nove auto (aj moj pripad), tak naftaky od TTT nemaju ziadny problem. Hovori sa tomu selektivna pamat.
Dokopy to uznali asi traja - ty, kar202 a tusim ze awe_cz. Sorry ak, som niekoho este opomenul. Takze prestaneme onanovat pri spotrebe a zacneme realne pocitat celkove naklady ?
Ludi s DCATom by som vynal, lebo ak niekto chce 177 PS, tak inu volbu proste nema a myslim, ze tito ludia (vacsinou) uz vedeli do coho idu. Nieco za nieco.
2,4 ano mas pravdu boli tam problemy, ktore TTT menila na kulanz (motor elektronika). Cize naklady na opravu 0. Alebo myslis nieco ine ? Neviem to najst. Pomoz.
- Kvalifikovane jizde soudruzi nazdar !kar202 píše: Jsem opravdu rád, že sis všiml, že jsem několikrát uznal a zdůrazňoval, že diesel má větší problémy než benzín. Ještě ti ale připomenu jinou maličkost a pak ti možná vyjdou i jinak ty celkové náklady. Vzpomínáš, jak jsem psal, že bych asi za D CAT 130 kw (ten můj) milión sto čtyřicet nedal, ale za dvěstě mi stojí za to? A to kryje případné riziko. A to jsem tam měl ještě jednu pojistku o které tu nehodlám vůbec mluvit. Ona ta krize je na něco výhodnáJinak jsem rád, že se s tebou kolegové baví a přeji ti, ať ti nálada dlouho vydrží. A za sebe ti slibuji, že až se mi něco na D CAT posere, tak to poctivě napíšu. Zatím OK. Sám jsem zvědavý, jak hodně se dá ovlivnit funkčnost a spolehlivost těchto motorů kvalitní naftou a řekněme, poněkud neskromně, kvalifikovanou jízdou. Možná budu nemile překvapený a ovlivnit to nedokážu, ale nebudu přece nadávat už teď, když je vše OK. Zatím jsem přesvědčen, že to ovlivnit jde a že většina známých problémů je způsobena tím, že tyto technologie jsou méně odolné na nesprávné zacházení. Do foroty přece nadávat nebudu