pomateny venkovni teplomer 7G
- Vazli
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
pomateny venkovni teplomer 7G
tak uz asi tejden sleduju ze kdyz nastartuju celdu tak mi venkovni teplomer ukazuje neco kolem 30 stupnu takze bude asi v haji naky cidlo nebo neco takovyho ale jaky a kde ho najit?
- MichalS
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Zkus to odpojit / připojit - třeba bude pouze zixidovaný kontakt - sem tam se to stane na Nissanu
Po 5ti letech jsem obnovil web s Celicama - schemata, linky, navody, fotodokumentace - http://www.t18.wz.cz
- Vazli
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
jeste sem to neresil az na jare se v tom postouram ale podle obrazku o par postu vejs to je nekde za naraznikem tak nvmzejdy píše:Našel jste někdo to čidlo? Já ne. Před chladičem není a v zrcátku, kde obvykle bývá, taky ne. Tak kde je?
Zajímavé je, že teplota venkovního teploměru koresponduje s teplotou, udávanou váhou vzduchu. Že by šel signál odsud?
- vendys
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Zejdy, zdravím do Ústí.zejdy píše:Našel jste někdo to čidlo? Já ne. Před chladičem není a v zrcátku, kde obvykle bývá, taky ne. Tak kde je?
Zajímavé je, že teplota venkovního teploměru koresponduje s teplotou, udávanou váhou vzduchu. Že by šel signál odsud?
Jako člověk co se něco naměřil elektronicých kravin tě můžu ujistit, že jestli ta teplota opravdu koresponduje natolik, že se obě ty teploty mění zároveň a sedí to i číselně, tak je to určitě z jednoho senzoru, nikdo by v dané cenové relaci, takhle přesně stejné dva různé senzory nevyrobil. Stačí když se to rozjíždí o pár desetin stupně (což je u senzorů za pár korun normální) a už to poznáš, přitom z hlediska přesnosti měření to není na závadu.
Koneckonců není pro dva senzory ani důvod - přivedl jsi na myšlenku dobastlit si takhle "venkovní" teploměr i na 6.g (taky saje zepředu zespodu a má v airboxu senzor), to je jediná funkce, kterou ve srovnání s novějšíma autama fakt postrádám.
Toyota Celica 6.gen (ST202), 3S-GE 125kW
Ve vaze jsou dve cidla-jedno na teplotu,druhe na prutok vzduchu.Kdyz odejde prutokove,tak to nenatocis.Teplomer jen udava chybnou teplotu a na to ECU neprijde,nema to s cim porovnat.Musel by se poskodit tak,aby vubec nemeril,pak by to hlasilo chybu.Vazli píše:takze je mozny ze mam v prdeli vahu vzduchu? ale kdyby byla spatna tak by to tocilo jen tak co 3000ot/min ne?