Vypnutie airbagu
Vypnutie airbagu
Zdravím, hladal som toto téma na fóre, no nenašiel som odpoveď na môj problém. Ide mi o toto:keď zapnem klúčik zapalovania tak mi na kontrolke vpravo od rádia zasvieti "airbag off" a za chvílu zhasne. Na boku prístrojovej dosky po otvorení dverí je vypínač na airbag, ten je v polohe on. Keď ho dám do polohy "off" a zapnem klúčik, znovu mi kontrolka oznámi že airbag je "off". Teraz neviem či je airbag zapnutý alebo vypnutý. Ďakujem za každý námet.
TOYOTA Yaris 1.0 VVTi, r.v. 2009, spotreba 4.7l.
Možno som ťažko chápavý, ale akú má funkciu tá kontrolka vpravo od rádia vedla výduchu vetrania, ktorá je označená ako "Passenger", keď stále na nej svieti "airbag off", bez ohladu na to, či na boku prístrojovej dosky mám zapnutý alebo nemám zapnutý airbag?
TOYOTA Yaris 1.0 VVTi, r.v. 2009, spotreba 4.7l.
Konecne som ta pochopil... Airbag OFF na chvilu svieti, lebo ten napis sa nemeni podla okolnosti... Stejne ako ti kontrolka pasov nesvieti na zeleno (nemeni farbu) podla toho, ci si zabnuty, aj napis Airbag OFF je tam tak napisany a pri starte a kontrole systemov v aute preblikne, ako akakolvek ina kontrolka... Neni na tom co tiesit podla mna...
No škoda,že sa zapájam do tejto debaty až teraz,lebo toto som riešil v prvý deň,kedy som auto kupoval...(teda v r. 2008).bigjoe píše:Je zapnutý a cez to všetko svieti Airbag off.
Tiež mi to prišlo nelogické a začal som "plašiť"

Potom som zistil,že je to kontrolka,ktorá sa rozsvieti-ako"kontrola funkčnosti" a ak je airbag zapnutý ,kontrolka potom zhasne.Ak je vypnutý,tak nezhasne a bude ďalej svietiť.