Převodovka
- stefancelicaT20
- Manager Týmu
- stefancelicaT20
- Manager Týmu
Dnes som z prevodovky spustil olej spravil som na nom cca15 000km 75w90 bol trosku sfarbeny dohneda ale neboli v nom ziadne ulomky zeleza aj som ho prefiltroval. Predsa ak odchadza lozisko musia sa tie ulomky ukazat v oleji?
Chcel by som predsa spravit test nalit tam PP80 samozrejme spravit len par km a vypustit mohol by poskodit synchronom alebo celej prevodovke ten olej? Ved je aj tak pomaly KO.
potom tam naspat nalejem 75w90 Gl-4
Chcel by som predsa spravit test nalit tam PP80 samozrejme spravit len par km a vypustit mohol by poskodit synchronom alebo celej prevodovke ten olej? Ved je aj tak pomaly KO.
potom tam naspat nalejem 75w90 Gl-4
stefancelicaT20 píše:Nielenze mam inu prevodovku ale aj repasovanu ale asi nie dobre (kedze je tam "cerveny" silikon) lebo huci, chrasce... Hovorili mi ze to mozu sposobovat aj loziska. Keby to chrastanie prevodovky mali robit opotrebene loziska hucalo by to stale. No najviac to pocut na 1 prev. st. postupne slabsie az k 5 prev. st. Ked mam napr 2 rych. st 3000 ot.-min a uberiem plyn zacne to kvalitne chrastat. Keby to boli loziska malo by to hucat jednak pri prudkom rozjazde aj ubrati plynu nie? No huci to len pri ubrati plynu. Tak mi nejak vychadza ze bud to je na tie loziska vacsi napor pri ubrati ako pridani plynu alebo su to ozubene kolesa, mozno aj diferencial??? Ten sice je volnejsi takych 15 az 20 stupnou no kamarat ho ma volnejsi na Honde s 340tis km a nehuci mu vobec...
Tak bud, alebo a mozno este nieco ine len co????
Možná je to v tomhle případě blbost, ale z vlastní zkušenosti vím, že ložisko může hučet právě jen při ubrání plynu, příp.brzdění motorem. Neumín vysvětlit proč. Dělalo mi to načnuté ložisko na předloze a byl to docela rambajs. Ale to byl předkáč, ne 4x4. Už jsem to tu někde zmiňoval v souvislosti s 7g. Ale vůbec nevím, jestli to je u Toy vůbec možné - ber to jen jako možná blbej tip.
Celica 7g TS
- stefancelicaT20
- Manager Týmu
Cavte Celicar chcem sa spitat Prevodovkovy olej mi menili v Toyote pri 95000tis.teraz mam 135tis.a chcel by som ho preventyvne menit znova jazdim dost Mesto"davali mi tam Castrol a pri nem chci i zostat jen nevim jaky sa tam ma davat . .Cislo,do 7g. Tusim ze by tam malo ist 2Litre no niesom isty za kazdu radu vam budem vdacny . . .
pito píše:Cavte Celicar chcem sa spitat Prevodovkovy olej mi menili v Toyote pri 95000tis.teraz mam 135tis.a chcel by som ho preventyvne menit znova jazdim dost Mesto"davali mi tam Castrol a pri nem chci i zostat jen nevim jaky sa tam ma davat . .Cislo,do 7g. Tusim ze by tam malo ist 2Litre no niesom isty za kazdu radu vam budem vdacny . . .
Ahoj,
manuální převodovka: API GL-4 nebo GL-5, SAE 75W-90, 2.3 lt (hladina po spodek kontrolního (nalévacího) otvoru na boku převodovky)
automat.převodovka: ATF TYPE T-IV, 4.0 lt
obojí platí pro ZZT230 i ZZT231
Celica 7g TS
ja kdyz ho vypoustel, tak me vyteklo POUZE 1,5 litru, chudak prevodovka.. zpatky se veslo onych 2,3 litru po plnici sroub (u 6ti kvaltu)pito píše:Diky Moc Chlape . . "ked budu menit Motorovej tag objednam teda cislo cos Napsal cize asi kupim 3litre a 0,7 litra by mi malo zostati,sem zvedaf kolko Litra vypustim:o) predpokladam zes ho i menil -po kolkatich Kilometroch?
tak snad to nenechalo nasledky, jen me blbne z 90procent podrazeni z 5 na 4, ze to jde pres zuby, takze podrazuji az na 3 a tomu musim prizpusobit jizdu, asi synchron
Celica ZZT230, 2000, black
to sem zvedaf kolik stade vypustim ked to menili v Toyote tag mne nenapadlo spitati . . ,pises ze 120tis. Ja mnel vtedy 95tis. A normalne sa cudovali ze proc ho chci Menit?! Az po naliehani ze ho proste chci a nevim kto stym jezdil tag pag ze Ok-Ok.ted ho budu menit kolem 50tis.dalsich - taka haluz je tam i naky filtr?:o)
moj tip je prevodovka z 2ZZ-GE motora,, je to 6-kvalt,, ktory ma 6 stupen presne taky isty pomer ako teraz mas 5-kvalt. PRoblemy tam budu s uchytenim jak na motor, tak asi aj na silentblok,, dalej je tam inak rieseny starter,, ale problemy sa na to aby sa riesili. NIekde som sa docital, ze E prevodovky 6-kvalty boli aj s LSD,, takze kombinacia ala tuti fruti,, ak by niekto mal napad ako to nahodit na motor 3S-GE,, tak sem s nimi,, aj ja by som to bral. Treba vymysliet ako vymenit veniec na prevodovke, ten co ktorym sa prichytava prevodovka na motor.stefancelicaT20 píše:Existuje na celicu T20 3S-GE nejaka kratsia prevodovka aby aspon 2,3,4 prevod. st boli kratsie?
PS: ak ma niekto kontakty v JAPAN,, tak tam sa davala 6-kvaltova prevodovka na motor Beams do Caldin,, ale to neviem na 100% potvrdit,, jedine co viem naisto potvrdit, ze 6-kvalty sa davali na Altezzy,, na motory 3S-GE,, akurat ze to je zadohrab,, takze ta prevodovka je pozdlzna,, tudiz dluha.