Rada - jaký koupit Avensis?

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

joeqr píše:dotretice dostanes tip na benzin :) ako bolo napisane kolegami vyssie, zalezi ake trasy budes jazdit primarne. ak budes jazdit primarne kratsie trasy, o dizly neuvazuj. ja som sa rozhodoval presne takto isto. to, ze raz za rok spravim sem tam naraz 1000-2000 km a budem mat spotrebu vyssiu o 1-2 litre na 100 km... sere pes, dolezite je, ze zvysnych 14 000 km motor nedostane nakladacku kratkymi trasami.

navyse, to ticho v benzinovom aute sa neda opisat, a ze toyota vie robit tiche benziny s nadhernym zvukom vo vyssich otackach, ti mozem smelo potvrdit :)
Dodam len, ze ta vyssia spotreba benalu plati voci 2.0 D.
DCAT je pre tych, co chcu 177 PS a 400Nm za "kazdu" cenu.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

ComonUser, přesedám z 1.6 TDCi Ford, takže možná pro někoho "slabé", ale táhne hezky a mě stačí.
Přesně chlapi, peníze jsou hodně důležité, ale u těhle aut jsou cena i náklady na provoz podobné, a nebo se liší tak málo, že u auta tédle ceny to nemá cenu řešit.
Jezdím relativně málo, tak kolem 20-25tkm, ale hodně mimo město nebo dálnice, minimum město. Proto dehet, ale už mi leze na nervy to klechtání, vibrace přenášené do auta apod. S benzínem mám strach, že když naložím ženu, dítě, kufry na dovolenou, a budu chtít někoho předjet v kopci, tak budu muset 2 stupně podřadit, vytočit tak na 5000 ot. a pak to možná pojede. Dehet jenom přišlápnu a neřeším. Nepotřebuju závodit. Prostě pouze pohoda a komfort.
Chlapi, jak vám táhne ta 1.8, jak to jede po dálnici, spolyká to do 9ti litrů? Píšeš 3500 ot. ve 150ti? to je docela málo? Asi je ta 6tka těžší a to je dobře!
Podle té tabulky ADACu to vypadá podezřele nízko ta postřeba. Pokud tam není moc rozdíl v zátahu, tak bych lehce preferoval benzín. Přecijen, mám rád svou peněženku a když uvalím takový balík za auto, tak riskovat další útraty za opravy vstřiků se mi nechce.
Ale v Ově nemají předváděčku v 1.8, bez svezení to nekoupím. Asi na ně zatlačím, ať ji prostě někde seženou. Něco říkal, že by to i šlo, tak se musí chlapík více snažit.
Díky za reakce.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Táhne jako čert ,furt někomu koukám na zadek :evil: moje prvotní hledisko nákladovosti bylo lít do toho benál a servisky a to plní na 100%
Je mi divné proč u nás v salonech se prosazuje hlavně dehťak, je to nějaký záměr čico :?
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
joeqr
Člen Týmu

Příspěvek od joeqr »

ja mam sice 2.0i ale rozdiel su len 4 kw. 2x som mu skusil slapnut na krk (nechcem moc experimentovat s nezabehanym mootorom, predsalen, mam najazdenych len 700 km :D) a islo to neskutocne.

ale ak jazdis prevazne mimo mesto ako pises, dizel nebude zla volba. po problemoch tu na webe by som sa urcite vyhol DCAT, teda ak beres z druhej ruky a nie nove.
T27 Avensis Combi Premium, 2.0 Valvematic Multidrive S (2010)
CommonUser
Věčnej rejpal

9 L na dialnici ???? K tomu som este ani nepriblizil, to myslim ulpne vazne. Mozno keby som to tlacil brzda - plyn. Ja mam vacsinou s plnou karou medzi 6,8 - 7,7 L pri priem. rychlosti 120 km/h (vacsinou 150 km/h tacho), len 2x som mal 8,1, ale to som fakt tlacil - casto aj 180.
Uz som to aj natacal na fon, ale ta spina mi zmrvila SD kartu, takze nic.
Faktom je, ze pri 120 - 130 km/h tam tecie okolo 6,5L, ale tazka 6ka do kopca dovoli predbiehat pozvolne (ovsem nie je to nemozne). 4ka zasa ale odprasi aj vacsinu TDI smejkov. 4ka taha skoro az do 200 km/h :D
Mne sa zda optimalne 150 km/h na 6ke s tempomatom. Ako som pisal, plna kara taha do kopca ... este ale nemam ani 10 tkm.
Ber to tak, ze rozdiel je 1 L voci 2.0D v rovnakom aute. Najhorsia spotreba je v zime so studenym motorom (co je normalne). Realne rozdiel medzi studenym motorom a zohriatym je az 3 L.
Dalsi aspekt je kvalita / cena nafty. Setris naozaj uz len na spotrebe.
Nemozes ale chciet od hladkeho benalu pri 2000 ot/min to co od diesla, kde ten vykon je hadam aj dvojnasobny, aj ked nie na kolesach.
Prijemna vec u VVTi je rovnaky priebeh vykonu nezavislo od pocasia. Budete sa smiat, ale ja som to na klasickom 16 ventile citil.

U mna to bolo o tom, ze robim vela km na dialnici (zapchy ako v meste) ale paradoxne aj v meste. A ked som nasiel benal lacnejsi v danom momente ako diesel o 3000 Eurakov, tak co k tomu dodat. Voci ceniku som siel ale az o 6000 Eurakov nizsie.
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

m5t píše:Táhne jako čert ,furt někomu koukám na zadek :evil: moje prvotní hledisko nákladovosti bylo lít do toho benál a servisky a to plní na 100%
Je mi divné proč u nás v salonech se prosazuje hlavně dehťak, je to nějaký záměr čico :?
přesně tak, ta cenová politika je jednoznačně dehtová, i ceny prohlídek tomu odpovídají, benzín je dražší. Zvláštní, ale je to prostě tak.
Dneska jsem to byl zas očumovat, vypadá krásně, ty xenony ve tmě, jedna báseň, v sobotu to pořádně projedu.....no jsem zvědav, jak dlouho vydržím otálet s objednávkou :roll:
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

dave456 píše:jj, si to nějak rozhodnu, doufám, mám teď naftu a do benzínu se mi moc nechce, vyhovuje mi, takový blbuvzdorný, pořád to jede, nemusí se podřazovat ani vytáčet. Ale třeba já sem na fordu v 60tkm měnil řemenici rozvodů (dvouhmotová, jak jinak že), jinak nic, ale i tak mě to lehce odrazuje. Prodejce tvrdil, že ten jejich 93kW diesel se nekazí, ale oni toho nakecaj :) .
už jsem v tom trochu jel, no a .......to auto hned nezaujme, prvních 5km ten motor s tím autem hrozně vibroval (za studena), jako kdyby jsme jeli po vyfrézovné cestě, fakt hrůza. Pak sem to uklidnilo, ale domluvím se na delší projížďce a zkusím tomu přijít na chuť. Pak zkusím ještě i ten benzín, pro jistotu.
...auto si kupuji kvůli jízdě. To znamená...MĚLO by mě zaujmout. Svezu tě, jestli chceš. Pak můžeme debatovat a můžeš to tu pustit...
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
CommonUser
Věčnej rejpal

kar202 píše: ...auto si kupuji kvůli jízdě. To znamená...MĚLO by mě zaujmout. Svezu tě, jestli chceš. Pak můžeme debatovat a můžeš to tu pustit...
Ja to mam hlavne kvoli tomu, aby ma to spolahlivo a pohodlne doviezlo do ciela. Niezeby sa Avensis zle soferoval, alebo bol uplne nudny NAOPAK! Ale na zabavu su ine auta ... nie 1,5 tonova limuzina.
Asi sa uz prejavuju na mne tie prejazdene km a cakania na servis pre TDI (koncert VW, nie TTT !!! - 3x nudzak, 1x odtah).
Radsej sa povoz na tom, co chces kupit teda ten 2.0D resp. nejaky benal.
Ano DCAT bude mat urcite velky huhu efekt, ale ak to nechces kupovat, tak naco ?
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

kar202: díky za nabídku, svezu se u prodejce :).
Avensis určitě nezaujme na první pohled nebo jízdu, třeba tak jak mazda6, k avensisu si musí člověk najít cestu a dát mu trochu čas. Vyloženě kvůli jízdě ta koupě určo nebude, kvůli jízdě bych hned vzal to subaru, to byla jízda 8).
V sobotu se povozím pořádně a uvidíme...
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

dave456 píše:kar202: díky za nabídku, svezu se u prodejce :).
Avensis určitě nezaujme na první pohled nebo jízdu, třeba tak jak mazda6, k avensisu si musí člověk najít cestu a dát mu trochu čas. Vyloženě kvůli jízdě ta koupě určo nebude, kvůli jízdě bych hned vzal to subaru, to byla jízda 8).
V sobotu se povozím pořádně a uvidíme...
Já ti musím oponovat i když je to jedno. Avensis zaujme a na první jízdu, ale ne to kopyto, se kterým tě tam vozí. Copak je to normální, aby se ti to tak klepotalo, jak popisuješ? To auto je vadné!!! Tohle přece není chování nového auta. Já tí, znovu zdůrazňuji, neradím, co koupit. To si na rozdíl od jiných moudrých nedovolím. Jen připomenu, že největší automobilka na světě s jedněma z nejkvalitnějších aut nemá šmějdy ani v benzínu ani v naftě. Pokud se jí něco vymkne, má svolávačky a problém řeší, na rozdíl od jiných. Přeji ti, ať dobře vybereš. Řeknu jen názor - než to co ti předvádí, raděj ten benál - to bych volil já, pokud bych už zavrhnul D CAT.
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

hele to záleží silně na vkusu, někdo rád holky a někdo vdolky. Mě to prostě nezaujalo, začínal jsem někdy v listopadu, kouknul jsem, nezaujalo. Obcházel jsem jiné auta, pak jsem se vrátil k Toy, už to bylo lepší, pak jsem se vrátil ještě jednou, o hodně lepší, svezl jsem se, no jízda standard ale komfort byl, ale jdu se svézt znova a myslím že to bude dobré. Takhle to prostě probíhá u mě, dávám mu čas mě přesvědčit :D.
Hlavně žádný stres, akční nabídka není, bavíme se o běžné ceně s nějakou slevou, která bude platit minimálně celé jaro, takže času dost. Zatím je ale Avik a Toy obecně horký favorit, ještě musím přesvědčit ženu, mele cosi o nové kuchyni :D.
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

...doplním: m5t ti rád poradí, jak ušetřit a dobře koupit nové auto v našem regionu v Polsku. Kdybych teď kupoval, určitě bych volil jeho cestu. Ušetří to balík peněz a jak píše, prodejce je seriozní.
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

jj, vím, četl jsem i tu jeho recenzi na moje auto. Díval jsem se do PL ceníku a ta výbava Business Plus (u nich tuším Sol plus) vyjde "zhruba" nastejno jako tady, pokud v PL nedají na místě nějakou slevu. Mají obrovský skok v té výbavě Terra, tam jsou asi o 100k levnější. Těžko říct, beru to na firmu, odpočet DPH, vůbec nevím jak to funguje a co by to obnášelo. Taky tady nabízí 50% zaplatit hned a 50 za rok. Super věc, člověk se nevytříská z peněz hned. Zkoušeli jste třeba řešit nějaké reklamace a servis tady s autem z PL?
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

...já ne, nikdy jsem žádné reklamace neměl :lol: :lol: ...ani na nových, ani na starším.
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

jo vlastně, bavíme se o Toy, ne o fordu :roll:
Odpovědět

Zpět na „Avensis“