Asi voda v benzinu - motor 1AZ-FSE - kovový klepot motoru
-
- Člen Týmu
Asi voda v benzinu - motor 1AZ-FSE - kovový klepot motoru
Prosím o radu.
Mám podezdření na vodu v benzínu natankovaného v Polsku.
Problémy se objevily rosvícením TRC, VSC a ikony chyby motoru. Po několika kilometrech motor zhasl a nešel nastartovat (venkovní teplota -8°C) Odtažení do teplé garáže a nalití do nádrže velfobin. Po rozmrznutí šlo motor natočit, avšak chod byl nepravidelný, z motoru se ozývali kovové klepající zvuky. Po delším chodu na neutrál se problémy ztrácely a zdálo se, že bude vše O.K. Při projíždce občas problikla i kontrolka mazáni. Natankoval jsem benzín u jiné punpy a předpokládal jsem, že problémy pominou. Chod motoru se vrátil do normálu. Po ujetí cca 250 km klidnou jízdou jsem zvýšil výkon na dálnici a opět se objevil nepříjemný kovový klepot z motoru a dokonce se rosvítila červená kontrolka mazáni. Jsem odtažen k domácímu mechanikovi a jsem na vážkách, jestli mu mám nechat motor rozebrat, protože ten tvrdí, že bude něco v motoru vadného.
Děkuji za vaše zkušenosti.
Avensis 2.0 VVTi, T25, (150 000 km)
Mám podezdření na vodu v benzínu natankovaného v Polsku.
Problémy se objevily rosvícením TRC, VSC a ikony chyby motoru. Po několika kilometrech motor zhasl a nešel nastartovat (venkovní teplota -8°C) Odtažení do teplé garáže a nalití do nádrže velfobin. Po rozmrznutí šlo motor natočit, avšak chod byl nepravidelný, z motoru se ozývali kovové klepající zvuky. Po delším chodu na neutrál se problémy ztrácely a zdálo se, že bude vše O.K. Při projíždce občas problikla i kontrolka mazáni. Natankoval jsem benzín u jiné punpy a předpokládal jsem, že problémy pominou. Chod motoru se vrátil do normálu. Po ujetí cca 250 km klidnou jízdou jsem zvýšil výkon na dálnici a opět se objevil nepříjemný kovový klepot z motoru a dokonce se rosvítila červená kontrolka mazáni. Jsem odtažen k domácímu mechanikovi a jsem na vážkách, jestli mu mám nechat motor rozebrat, protože ten tvrdí, že bude něco v motoru vadného.
Děkuji za vaše zkušenosti.
Avensis 2.0 VVTi, T25, (150 000 km)
FSE motor?Ten má své nepatrné mouchy v uchycení hlavy k bloku....jeho první generace....takže pokud to někdo rozebere připrav se na nemalou finanční investici....
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
-
- Člen Týmu
Tak nebyla to voda v benzinu
Dnes můj garažový mechanik vypustil olej, sundal olejovou vanu a zjistil, že je na klikovce prvního válce vůle (pohled na motor od předu vlevo). V oleji jsou znatelné asi stříbrné hlinikové okuje z ložiska (šálku). Na generálku si netroufá, tak stojím před problémem co s tím?
Věděl by někdo poradit, kde by mi motor opravili a za kolik?
Data vozu:
TOYOTA AVENSIS 2.0 VVTi automat benzín, r.v.2004, najeto 150 000 km
(kilometry nelze doložit, protože jsem druhý majitel bez servisky)
Typ: AZT250L-AEPGHW
Varianta: SFX02,04
Verze: T25
Motor typ: 1AZ-FSE
Děkuji za tip
m.morcinek@seznam.cz
Věděl by někdo poradit, kde by mi motor opravili a za kolik?
Data vozu:
TOYOTA AVENSIS 2.0 VVTi automat benzín, r.v.2004, najeto 150 000 km
(kilometry nelze doložit, protože jsem druhý majitel bez servisky)
Typ: AZT250L-AEPGHW
Varianta: SFX02,04
Verze: T25
Motor typ: 1AZ-FSE
Děkuji za tip
m.morcinek@seznam.cz
-
- Člen Týmu
Tak není problém pokud se nechce pouštět do opravy motoru tak ať motor vyndá a já si pro něj mohu doject a udělat rozborku,podle ní udělat opravu-nepoštěl bych se do sundavání hlavy,jen bych vyndal klikovku a přeměřil ji a podle toho by se vidělo co dál...ale jsi zřejmě z daleka tak uviíš sám jestli se ti to vyplatí nebo ne....
kontakt na mě je v podpisu.....
kontakt na mě je v podpisu.....
specializovaný servis Toyot tel 777193983