Nazdar Toyotaci,
mam Corollu Verso 2,2D-4D,rv. 2007, cca 110000km, auticko je pravidelne servisovano v autorizovanem servisu, ale dnes rano nechtelo nastartovat. Napotreti mi motor naskocil, ale cukal a chcipal. Pri pohledu na palubni desku jsem se nestacil divit, svitila jako vanocni stromecek. Pocinaje kontrolkou motoru, pres kontrolku trakce az po kontrolku VSC (a nebo SVC nejsem si jisty). Prolbem je, ze jsem momentalne na sluzebni ceste v nemecku. Budu muset asi zajit do mistniho toyota servisu, tak bych se chtel zeptat, jestli s tim nekdo uz mel zkusenost a na co vsechno se mam (po financni strance) pripravit. Cela ta situace je paradoxni, protoze pres svatky jsem nazejdil vic jak 2000km v brutalnich mrazech bez jedineho problemu, ted se krapet oteplilo a auto nejede.
Dekuju za kazdou radu.
k
Permanentne sviti kontrolka motoru
mrkni na inte temy, (staci vyhladat "VSC") alebo mrki forum avensis
mne sa stalo pred dvoma tyzdnami to iste, resetol som to (odpojenim baterie) a uz sa to neobjavilo.
moze za tym byt vselico, aj slaba baterka. Odporucam odpojit na chvilku bateriu (neviem ako dlho, ja som mal celu noc). Pripadne ju dobit a skusit, ci sa to objavi. Ak ano, tak sup na diagnostiku, kde sa dozvies viac.
mne sa stalo pred dvoma tyzdnami to iste, resetol som to (odpojenim baterie) a uz sa to neobjavilo.
moze za tym byt vselico, aj slaba baterka. Odporucam odpojit na chvilku bateriu (neviem ako dlho, ja som mal celu noc). Pripadne ju dobit a skusit, ci sa to objavi. Ak ano, tak sup na diagnostiku, kde sa dozvies viac.
Corolla Verso D-CAT 130kw
Vdaka za tip,keko píše:mrkni na inte temy, (staci vyhladat "VSC") alebo mrki forum avensis
no skusit ot mozem, ale neviem ci to pomoze. Auto normalne nastartuje , ale po pridani plynu zdochyna, az zdochne uplne. Kontrolky VSC a TRC sa rozsvietia, ked sa auto pohne. To sa mi podarili iba dvakrat, alebo trikrat.
Obavam sa, ze ked odpojim bateriu, tak sa vsetky chybove hlasky vymazu.
Napadlo ma, ze by to mohla byt vaha zvduchu, alebo ... asi 2500km som pretiahol vymenu oleja
Fakt netusim. Znamy, co ma ale uplne ine auto mi tvrdi, ze to je turbo ...
uvidim...
este raz vdaka
k
hm..tak to bateria nebude, ak sa ti neda pohnut..
to chce servis.. uz by sme len vestili.
Daj to odtiahnut do toyoty najblizsej, spravia diagnostiku a uvidis na com si.
Drzim palce aby to bol len palivovy filter, alebo nejaka ina drobnost.
Osobne si ale myslim ze turbo ani nahodou, to by sa prejavilo inak, pri zatazi..
to chce servis.. uz by sme len vestili.
Daj to odtiahnut do toyoty najblizsej, spravia diagnostiku a uvidis na com si.
Drzim palce aby to bol len palivovy filter, alebo nejaka ina drobnost.
Osobne si ale myslim ze turbo ani nahodou, to by sa prejavilo inak, pri zatazi..
Corolla Verso D-CAT 130kw