Nová spojková sada.

vše ohledně modelové řady MR2
_Petan_
Navigátor

Nová spojková sada.

Příspěvek od _Petan_ »

Čaute,
potřeboval bych novou komplet spojku,tak se jen ptám zda nevíte kde je nejlevnější máte s tím více zkušeností ;-) ale né žádnou Stárline nebo nějaké takové ........ :-D nejlépe Luk nebo něco takového ;-) děkuji za info :-)
MR2 2.0/129kw/r.v.94/klima/servo/targa

Ford Focus 1.8 TDDI/55kw (75HP)/r.v.02./klima/3 dveř.lehce v tuningu_pracant_
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

luk není spatný ale raedji jdi do aisin, exedy - japonské spojky , vetšinou elvnejší než luk a sachs a s kvalitou bych řekl i výše ( MUJ OSOBNÍ NÁZOR )--
_Petan_
Navigátor

Příspěvek od _Petan_ »

jj Sachs je perfektní dávaly sme ji na Hondu CRX a zatím vydržela všechno ;-)

_Petan_
Navigátor

Příspěvek od _Petan_ »

ale ty dvě neznám takže nemůžu říct proto si nechám poradit ;-)

Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

aisin je prvovyroba pro toyotu , v nasich toyotach slouzi leta
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
_Petan_
Navigátor

Příspěvek od _Petan_ »

Jo a ještě bych se zeptal na přístup při výměně :-D :-D :-D jaký je nejlepší řešení díky za info ;-) :-D

Toro
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Toro »

mam na prodej lamelu NKK na 3s-GE 129kW kupovanou pro ST202... Nakonec se nevyužila, takže je nová... Ani se nestartovalo!

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=16265
Darujte krev. Je i pro vás...
Omlouvám se za gr. chyby :sneaky: :blush:
Invader
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Invader »

cau kluci no spojka se da spodem,ale je to opruz delal jsem to loni
http://jikl.rajce.idnes.cz/nova_spojka/#
Auto je dar od boha ale buh urcite nepocital s tim ze bude mit clovek lepsi karu nez mel on

MR2 MKII rev 1 (Crash)
MR2 MKII rev 1 + klima (Crash)
MR2 MKII rev 2 + invader kit (in used)

Audi 80 1,8 B3 1990 (car for works)
mazda mx5 1.8NA 96kw
_Petan_
Navigátor

Příspěvek od _Petan_ »

ty si sundal celej motor???? :-O :-O :-O a nejde jen zvyhnout auto a spustit motor????? a sundat převodovku se spojkou??? tak jako sem to dělal zatím u všech aut???? vím motor je uprostřed ale i tak je to šílenos?:-D :-D :-D no zase bude na den vystaráno :-D :-D :-D ale jinak dík za info ;-) ;-) ;-) ty už si mi párkrát pomohl tak ti půjdu v patách dííííkec ;-) ;-) ;-) :-D

Invader
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Invader »

no neni vubec za co covece, popis je asi takovej zavezli jsme to na kanal, snazili jsme se povolit poloosu - marne, takze sme povolily a vyhodily do strany celej zaves na kolo, dale jsme sezhora zavesily celej motor na kocku jde to dobre motor ma na sobe pechy na zaveseni, potom vyndat vyfuk (predem doporucuju si sehnat tesneni ve tvaru "O" mezi svody a vyfuk jinak ti to bude uchazet neni to drahy v toyote asi 200,- za krouzek)dal sme povolili vsechny 4 silenbloky na kterech byl zavesenej motor nechal jsem akorat ten na strane rozvodu jinak sem je vyndal protoze potrebujes misto na manipulaci s motorem a hlavne prevodovkou kde to tam projde jen tip-top, (jo nejdriv si vypust olej s převodovky) je tam na ni sroub "ten nejniž" ,aby az vyrazis poloosu si nedostal sprchu, pak musis vyhazet jeste ten drzak radicich bohdenu, a zacnes povolovat postupne (u me nastal necekanej problem s tim ze jsem nemohl vyndat starter protoze ten musis vyndat jinak se nedostanes na jeden sroub kterej je perfekne skovanej pod nim(libova prace) nakonec se nam to podarilo a dat to zpatky bylo v pohode ale skakali jsme na tom 3 celej den,

uz je to rok co jsem to delal tak sem snad na nic nezapomel
PS. taky jsem z toho mel strach ale ted bych si to klidne dal znova
jinak co sem nejlevnej sehnal lidi co by to prehodily tady v plzni tak mi rekli 4-5000,- pro představu
Auto je dar od boha ale buh urcite nepocital s tim ze bude mit clovek lepsi karu nez mel on

MR2 MKII rev 1 (Crash)

mazda mx5 1.8NA 96kw
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

čaj. mě ji měnil kluk za Hradcem, kterej má autoservis a shodou okolnosti má celicu CS a tu samou keramickou spojku od XTD si měnil na svý celice-takže už s tím měl zkušenosti, což jsem bral jako výhodu a vyměnil mi to celý za 3000,-
kolja
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

_Petan_ píše:ty si sundal celej motor???? :-O :-O :-O a nejde jen zvyhnout auto a spustit motor????? a sundat převodovku se spojkou??? tak jako sem to dělal zatím u všech aut???? vím motor je uprostřed ale i tak je to šílenos?:-D :-D :-D no zase bude na den vystaráno :-D :-D :-D ale jinak dík za info ;-) ;-) ;-) ty už si mi párkrát pomohl tak ti půjdu v patách dííííkec ;-) ;-) ;-) :-D
čau,
hele pokud nemáš kanál, nebo el. zvedák jako já, tak jsem to udělal tak, že jsem si udělal na manipulaci s motorem a převodovky dvě trubky se základovou deskou na tři šrouby zadních tlumičů , nahoru trubek jsem navařil trubky asi 5cm průměr podle toho jakou trubku nebo jekl použiješ na zavěšení motoru. Propojíš trubkou nebo jeklem mezi tlumiči.
Na jekl nebo trubku jsem navařil oko na zavěšení zvedacího zařízení, (stačí pas s ráčnou) hlavně aby udržel motor a převodovku . ˇJinak jak popisuje Inv. povolíš držáky sil. po obou stranách a potom sil. pod filtrem plus táhla řazení a starter, nemusel jsem povolovat rameno šlo bez problému odpojit poloosu. Potom povolíš motor s převodovkou odpojíš cca 15cm převodovku od motoru. Výfuk jsem nepovoloval. Udělal jsem si čep na vystředění a v pohodě sám jsem tuto lamelu vyměnil ani ne za 10hod. Výhoda tohoto postupu a zavěšení je ta, že můžeš pokud to nestihneš ,pojíždět s vozidlem , protože nemám ani rampu ani zvedák. Použil jsem jen dvě panenky. A šlo to.
MR 2 TARGA 180 kW (245 PS)
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

on se musí popustit motor? my jsme ho myslím nespuštěli pokud si pamatuju
kolja
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

Yokohama píše:on se musí popustit motor? my jsme ho myslím nespuštěli pokud si pamatuju
no je to možné, já ho popustil asi o 10cm, ale je možné, že to jde i bez popuštění , když to budu dělat příště udělám si ještě přípravek na převodovku nějakou kozičku pro manipulaci a bude po problému,možná také po demontáži starteru dát tři delší šrouby aby se motor zbytečně neotočil po odělení od bloku motoru - když to děláš nebo dělám sám. Ale to mě napadlo terazky tak nevím zda to s těma šroubama bude OK.
MR 2 TARGA 180 kW (245 PS)
Invader
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Invader »

mi jsme ho nechali zavesenej na silentbloku jen na strane rozvodaku a jinak ho trochu svesis jinak ven prevodovku nedostanes jeste je tam takovej figl ze jsme rozdelili motor a prevodovku jen kousek od sebe aby nebyli zacvaknuty ty koliky na urceni polohy a s prevodovkou jsme trochu pootočily, je to kvuli tomu ze ti překaži ten kousek plechu (lemu) kde je sbodovana naprava tam to prochazi opravdu jen na "mm" jinak se neni az tak ceho bat rikam, jen si to chce vyndat ten starter mi se na nem zasekli protoze byl uplne "srostlej" s prevodovklou, to nam zabralo asi 3 hodiny nez sme ho vyndali. osobne si myslim ze je to chyba konstrukcni protoze je strater v tech mistech kde je svedena ta okapnicka pod mrizkama v kapote motoru a hlavne jestli to nikdo predemnou nedelal a asi ne tak to bylo 18 let hlinik na hlinik to uz je zli (rikam to jen proto ze se to muze nekomu stat taky)

MR2 MKII rev 1 (Crash)

mazda mx5 1.8NA 96kw
Odpovědět

Zpět na „MR2“