Brzdy celica
- stefancelicaT20
- Manager Týmu
Minule som isiel s kamaratom po jeho frajerku, isli sme cez usek kde sa jazdia preteky do vrchu. Cesta bola pokryta kasovytym- ujazdenym snehom, sem tam ladom. Kedze ja mam menej vyvinuty pud sebazachovy kazdu zakrutu sme sli bokom cez rucnu. Presli sme cely usek, potom vsak prislo prudke klesanie tak si idem do brzd a kolesa flekom( ABS svieti) doprzdil som, v pohode zastavil, nastartoval ABS znova funkcne. Moze za to rucna, ci skor popozerat cidla ABS?
Este jeden dotaz aj ked bolo ABS vyradene z cinnosti zadne kolesa nesli do fleku ako je to mozne? Je tam nejaky regulator ktory ich nepusti do smyku ako maju napr. felicie? Napr. na kamaratovej Honde Prelude idu do fleku vsetky 4 kolesa aj v lete na asvalte.
Este jeden dotaz aj ked bolo ABS vyradene z cinnosti zadne kolesa nesli do fleku ako je to mozne? Je tam nejaky regulator ktory ich nepusti do smyku ako maju napr. felicie? Napr. na kamaratovej Honde Prelude idu do fleku vsetky 4 kolesa aj v lete na asvalte.
Chvili jsem jezdil taky diky cidlu bez abs a nepodarilo s emi dosat kola do smyku az kdyz jsem na to slapnul docela hodne jinak ne. Mozna jsi nezabrzdil festovne. JInak pokud se rozne abs tak je system automaticky vyrazenej a nepouziva se.
Zkus se na ty cidla podivat, nejak do nich nedrbej a spis se podivej jestli je tam malej lem kolem nich (nekde je vetsi a nejde to videt) jestli tam neni bordel. Mezi cidlem a tim ozubem na kterym to meri.
POkud se ti jeste stane ze pojedes a rozne se to tak zastav a vyblikej kody, ostatne to muzes zkusit i ted.
Neco podobneho uz jsem u nekoho videl, rozlo se to jen nekdy a jinak zhaslo na funkci zadnej vliv, nejsem si jistej jestli je to na Gabkove a nebo to byl nekdo jinej. Jestli to byl Gabko a resil to tak mozna bude vedet. Kazdopadne kody napovi vic.
Zkus se na ty cidla podivat, nejak do nich nedrbej a spis se podivej jestli je tam malej lem kolem nich (nekde je vetsi a nejde to videt) jestli tam neni bordel. Mezi cidlem a tim ozubem na kterym to meri.
POkud se ti jeste stane ze pojedes a rozne se to tak zastav a vyblikej kody, ostatne to muzes zkusit i ted.
Neco podobneho uz jsem u nekoho videl, rozlo se to jen nekdy a jinak zhaslo na funkci zadnej vliv, nejsem si jistej jestli je to na Gabkove a nebo to byl nekdo jinej. Jestli to byl Gabko a resil to tak mozna bude vedet. Kazdopadne kody napovi vic.
"Jsem zly a zeru male deti"
Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
jo, ja mam odidene niektore z prednych cidiel, ale jazdim bez abs, uz druhu zimu a nejak mi to nechyba,... stve ma len ta svietiaca abs kontrolka... no pred predajom auta poriesim aj chybne cidlo, nech ma novy majitel komplet auticko.
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS 300
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS 300
A projevovalo se to tak ze to sem tam bliklo a zase zhaslo? A po case uz rozlo. A nebo se to rovnou rozlo a hotovo spatny cido. Protoze jestli ti to poblikavalo az rozlo tak to asi bude mit Stefan radost ze ho ceka mozna vymena cidla.
No tak to ma Stefo skoro vyreseno, takze jak bude svitit tak vyblikat kody a budes vedet ktere cidlo umira, jeste me napada zkontrolovat kablik od cidla do podbehu jestli neni prodrenej. Na jedny Celde jsem i videl ze kolo strejchalo o ten kablik kdyz byly kola vytoceny. V samotnym podbehu je pak konektor na kterym se da cidlo promerit jestli ma spravnej odpor.
Ja koupil jety cidlo (puvodni me prasklo kdyz jsem menil loziska na nabojich) a uz jsem myslel, ze je spatny taky, ale nastesti byl jen spatnej ten privodni kablik tak jsem to napajel u cidla na starej kabel, zafoukal a trada opraveno.
EDIT: http://www.nahraj.cz/content/download/9 ... a1502e718f
Ja koupil jety cidlo (puvodni me prasklo kdyz jsem menil loziska na nabojich) a uz jsem myslel, ze je spatny taky, ale nastesti byl jen spatnej ten privodni kablik tak jsem to napajel u cidla na starej kabel, zafoukal a trada opraveno.
EDIT: http://www.nahraj.cz/content/download/9 ... a1502e718f
Naposledy upravil(a) Kubrt dne sob 08.01.2011, 14:07, celkem upraveno 1 x.
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
minuly tyden mi prestaly fungovat postupne brzdy , tak jako kdyz je to zavzdusnene, dneska jsem to zkousel odvzdusnit - pul litru jsem prolil a nepovedlo se ani jedno , nekde to musi prisavat vzduch a tim se ptam asi ze nejpravdepodobnejsi pricina je netesny valec , je to mozne ? , setkal se s tim nekdo ? jak to probihalo , ma cenu ho pretesnovat ?
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Takže zase spousta omylů a mýtů vrtané koutouče mají menší brzdící účinek neb v kombinaci s normálníma destičkama je díky vyvrtaným dírám styčná plocha kotouče s destičkou menší....Vrtané kotouče mají smysl jen a pouze tam kde se dobře chladí(motorka,závodní auto s dobrým přísunem vzduchu...) a samozřejmě tam kde se systém zvětšuje a kde se používají závodní destičky ale na normální provoz normálního auta jsou naprosto k ničemu a navíc ano ve vývrtech praskají neb za tuhle cenu to není kvalitativně vhodná ocel....Ještě sem neviděl na opravdu závodním autě(formule) vrtané kotouče......
není nad vhodně zvoleného výrobce kotoučů a kvalitní destičky,mám dva favority na které sem zatím od zákazníků neměl žádnou reklamaci a to japonské NK a nebo HerthBuss jak desky tak kotouče.....
není nad vhodně zvoleného výrobce kotoučů a kvalitní destičky,mám dva favority na které sem zatím od zákazníků neměl žádnou reklamaci a to japonské NK a nebo HerthBuss jak desky tak kotouče.....
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
Evidentně jsi proti vrtaným kotoučům zaujatý Závodní auta...formule...taky jsem neviděl vrtané uhlíkové kotouče,popř.keramiku.S Tvojí teorií by se ani nemusely vyrábět ventilované kotouče,protože jsou schované v kolech a tudíž bez přísunu vzduchu Pokud někdo chce vrtané kotoče,tak proč ne.Taky bys mohl snést kritiku na vlnité kotouče.
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
- vendys
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Může to být ručkou, ono totiž když za jízdy zatáhneš ručku, tak z předních snímačů jde normální signál (kola se točí), ale ze zadku nejde signál (kola se netočí) - diagnostika ABS to vyhodnotí jako poruchu zadních čidel a ABS se deaktivuje...stefancelicaT20 píše:Minule som isiel s kamaratom po jeho frajerku, isli sme cez usek kde sa jazdia preteky do vrchu. Cesta bola pokryta kasovytym- ujazdenym snehom, sem tam ladom. Kedze ja mam menej vyvinuty pud sebazachovy kazdu zakrutu sme sli bokom cez rucnu. Presli sme cely usek, potom vsak prislo prudke klesanie tak si idem do brzd a kolesa flekom( ABS svieti) doprzdil som, v pohode zastavil, nastartoval ABS znova funkcne. Moze za to rucna, ci skor popozerat cidla ABS?
Toyota Celica 6.gen (ST202), 3S-GE 125kW
- stefancelicaT20
- Manager Týmu
vendys píše:Může to být ručkou, ono totiž když za jízdy zatáhneš ručku, tak z předních snímačů jde normální signál (kola se točí), ale ze zadku nejde signál (kola se netočí) - diagnostika ABS to vyhodnotí jako poruchu zadních čidel a ABS se deaktivuje...stefancelicaT20 píše:Minule som isiel s kamaratom po jeho frajerku, isli sme cez usek kde sa jazdia preteky do vrchu. Cesta bola pokryta kasovytym- ujazdenym snehom, sem tam ladom. Kedze ja mam menej vyvinuty pud sebazachovy kazdu zakrutu sme sli bokom cez rucnu. Presli sme cely usek, potom vsak prislo prudke klesanie tak si idem do brzd a kolesa flekom( ABS svieti) doprzdil som, v pohode zastavil, nastartoval ABS znova funkcne. Moze za to rucna, ci skor popozerat cidla ABS?
Nalogickejsie mi to vychadza podla tvojho popisu. Kedze ma ABS nezradilo a Celicu mam 2.5 roka. A v zime mi zblbne len ked uz to s rucnou prezeniem a sucasne brzdim aj s ABS a rucnou. Nechce sa mi to tu rozpisovat je jasne ze ked chcem ist bokom rucna jemny plyn a idem, vtedy nebrzdim...
Johoho bude to nejspis tak, puvodne jsem si neuveodmil ze jde o brzdeni s ruckou a cumakem zaroven. Myslel jsem ze ti to dela i normalne. Kazdopadne komu to problikne pri normalni jizde a brzdeni muze cekat spatny cidlo.
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
nevite kudy by se to mohlo zavzdusnovat ? kolem nadrzky treba ? nebo je to proste opotrebovanym valcem ?Pavo.B. píše:minuly tyden mi prestaly fungovat postupne brzdy , tak jako kdyz je to zavzdusnene, dneska jsem to zkousel odvzdusnit - pul litru jsem prolil a nepovedlo se ani jedno , nekde to musi prisavat vzduch a tim se ptam asi ze nejpravdepodobnejsi pricina je netesny valec , je to mozne ? , setkal se s tim nekdo ? jak to probihalo , ma cenu ho pretesnovat ?
jsou stejne h.b. valce na auto s ABS a bez ? mam tu navic 2 s ABS , ale moje auto nemam doma tak to nemuzu srovnat
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
- stefancelicaT20
- Manager Týmu