E12 Občas svítí kontrolka motoru

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Vlaďka
Člen Týmu

E12 Občas svítí kontrolka motoru

Příspěvek od Vlaďka »

Svoje vozítko jsem koupila 9/2010, údajně najeto v té době 67 tis. (nejsem až tak naivní, abych nevěděla, že to nemusí odpovídat, ale zároveň nejsem schopná si to nijak ověřit), ještě v září jsem auto vzala do servisu, aby na něj koukli, jestli není něco třeba, provedli v podstatě servisní prohlídku dle plánu na 60 tis. km a všechno se zdálo v pořádku.
Teď má najeto 75 tis. a zhruba v listopadu se objevil problém s kontrolkou motoru. Zajela jsem tedy do autorizovaného servisu, kde zhodnotili, že příčinou je chybová hláška z čidla VVTI, ale základní problém je v baterce, která hlásí nulovou šťávu. Rozhodla jsem se tedy vyměnit baterku, ovšem 2 dny poté se kontrolka rozsvítila opět. Ještě musím podotknout, že nesvítí pořád, ale zhruba při 2. nebo 3. jízdě zhasne. Opět následovala návštěva servisu a rozhodnutí o výměně čidla VVTI. To jsem si říkala, že jistě, nejspíš utrpělo při té slabé baterce. Ovšem po týdnu se opět rozsvítila ona oranžová kontrolka. Tehdy vezl auto do servisu přítel, aby tam bylo právě ve chvíli kdy kontrolka svítí. Diagnostika trvala 90 minut se závěrem, že chyba je hlouběji v motoru, ale protože je 23. prosince, nemá nikdo chuť motor rozebírat a na chod auta to nemá vliv, takže domluveno, že se na to zaměří při pravidelné prohlídce v 75 tis.
No a ten slavný okamžik se nyní přiblížil a já se děsím cenového odhadu nutné opravy, zvlášť když kontrolka už zase od té doby nesvítí. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Jak se nakonec problém uzavřel. Nemám chuť za své těžce vydřené peníze vyměnit půl auta a zjistit, že kontrolka svítí vesele dál. 8)
Corolla 1,4 VVTI E12 2003
Ne2d
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ne2d »

Záhada, když ani v servise neví :) , a chod motoru je normální? nebo to třeba trochu "cuká" občas, dusí se... já mám e11vvti a kontrolka motoru, která se rozsvěcela( ale zhasla,až když se na čas odpojila baterka) svítila kvůli špinavé váze vzduchu- je tu někde vlákno už. stačilo vyčistit, práce tak 15 minut i s pauzou na kafe a od té doby klid. taky mi v servise chtěli vyměnit prý čidlo abs za cca 4500 kč..
ale jsem laik a tohle je moje zkušenost...

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... motoru+e11

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... light=ne2d

Corolla E11 vvt-i 4ZZ-FE
Obrázek
Vlaďka
Člen Týmu

Příspěvek od Vlaďka »

Auto jezdí pořád stejně a tvrdí to i muj chlap, tekže to ebude tím, že nepoznám rozdíl. ;-) Každopádně děkuju za tip.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Hlavně rychle změnit servis, tohle je spíš drzost, než služba zákazníkovi.... :?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Vlaďka
Člen Týmu

Příspěvek od Vlaďka »

Tak jsem zkontrolovala váhu vzduchu a byla absolutně čistá. Tak nic, ještě jsem se chtěla zeptat Ne2de, když jsi z Budějovic, který servis jsi vybral?
Ne2d
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ne2d »

servis... aby člověk pohledal :) dobrý servis teda. Kdyby někdo z jihu čech o nějakém solidním věděl, určitě by se mohl podělit 8)

jinak vlaďka - SZ

Corolla E11 vvt-i 4ZZ-FE
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Corolla“