Rada - jaký koupit Avensis?

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Prostě jsi měl kliku :D ,protože jsi byl připraven a votom to je :wink:
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Tak nějak mi přijde, že nejproblémovějším motorem v Avensisu je snad ta 2.2 D-4D :(
Teď jsem se koukal po nějakém autě pro kamaráda a narazil jsem na inzerát na Avensis 2.2 110kW u kterého měnili polomotor z důvodu vysoké spotřeby oleje :shock:

http://ojetevozy.toyota.cz/detail-vozu. ... klad=ojete

Doufám, že je to výjimka a ne další výrobní vada jako u 1.8 VVTi.
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Nekde bylo psano, ze nejlepsi nafty v Ave jsou 93 a 110. Takze dle me to byla jen nejaka vada, nebo se k tomu majitel neumel chovat.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Pepinek89
Člen Týmu

Příspěvek od Pepinek89 »

Ahoj,

táta si chce kupovat nové auto. Nějak jsme koukali po netu a narazili jsme na jednu Toyotku. Je to Avensis 2005 2.2 D4D 130kw. Jsem z řemesla, ale už je to dýl co jsem vylezl ze školy a mechaničinu nedělám. Doteď jsem preferoval spíš němce ( VW koncern, MB, BMW ), ale vím že Toyotky jsou kvalitní. Jak jsem řekl, našli jsme jednu pěknou v Losiné ( jukněte na autolosina.cz ). Co si o ni myslíte? Zatím jsem ji neviděl ze zdviže, ale vypadá docela zachovale. Je to po ženské (řadička uplně zdeformovaná od prstýnků... :-) ) a bazárista potvdil. Co vím, tak na tomhle modelu odchází spojka a někdy i setrvák. Co najeté kilometry? Nejsou pro motor problém? Na co si dát pozor? Bazárista tvrdí, že je to z leasingovky, takže prej garance původu. Serviska nevím jestli tam je, ale v inzerátu nepíše. Řídil jsem a musím tedy říct, že na rozdíl od mé staré dobré Audi A6 1,9 TDI 66kw je to nebe a dudy.. Ten motor tahá krásně.

Díky za rady.

EDIT: Špatný odkaz.. :-)
jirkal
Navigátor

Příspěvek od jirkal »

Pepinek89 píše:Ahoj,

táta si chce kupovat nové auto. Nějak jsme koukali po netu a narazili jsme na jednu Toyotku. Je to Avensis 2005 2.2 D4D 130kw. Jsem z řemesla, ale už je to dýl co jsem vylezl ze školy a mechaničinu nedělám. Doteď jsem preferoval spíš němce ( VW koncern, MB, BMW ), ale vím že Toyotky jsou kvalitní. Jak jsem řekl, našli jsme jednu pěknou v Losiné ( jukněte na autolosina.cz ). Co si o ni myslíte? Zatím jsem ji neviděl ze zdviže, ale vypadá docela zachovale. Je to po ženské (řadička uplně zdeformovaná od prstýnků... :-) ) a bazárista potvdil. Co vím, tak na tomhle modelu odchází spojka a někdy i setrvák. Co najeté kilometry? Nejsou pro motor problém? Na co si dát pozor? Bazárista tvrdí, že je to z leasingovky, takže prej garance původu. Serviska nevím jestli tam je, ale v inzerátu nepíše. Řídil jsem a musím tedy říct, že na rozdíl od mé staré dobré Audi A6 1,9 TDI 66kw je to nebe a dudy.. Ten motor tahá krásně.

Díky za rady.

EDIT: Špatný odkaz.. :-)
ahoj,tak tu z losiné nebrat,byl jsem se na ní asi před třičtvrtě rokem podívat a je to v hroznym stavu,sice zachovalý kožený sedačky ale setrvák na výměnu a kolísavej volnoběh a nájezd dle oprejskaný haupny hodně stočenej a je to tedy takovej ten klasickej pochybnej dovoz,stojí tam už pěkně dlouho,určitě seženeš takovýhle autí v lepším stavu a se servisní historií. serviska tuším nebyla či byla jen málo vyplněná!!! auto tam stojí už hodně dlouho myslím,že to budou už možná dva roky(jezdím tudy každej den do práce).je to auto z takzvanýho operativního leasingu - to je současná hláška všech bazarníků :)
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

neviem preco ludia beru auto po zene ako vyhodu.

po babe by som naftu nechcel. Maloktora vie, ze treba zahrievat, dochladzovat, pretacaju, podtacaju...pre tie dnesne rozmaznane naftaky to je smrt.

a to uz nehovorim o tom ze kopec z nich prejde po kazdom vymole...
trca
Manager Týmu

Příspěvek od trca »

máš recht
T25 85kw
ex.corolla ts 141kw
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

ahoj toyoťáci,
mám obdobný zájem jako zakladatel vlákna, tj. koupi avensisu, bez automatu teda. Uvažoval jsem o naftě 2.0 D-4D DPF (jsem na naftu prostě zvyklý, bez DPF už dnes není), ale po přečtení pár diskuzí si nejsem ani trochu jistý :?. Chtěl jsem toyotu kvůli spolehlivosti. Začínám zvažovat ten 1.8 což mi asi m5t schválí a kar202 mi bude chválit naftu :). No dilema...jen si nejsem jistý, že ta 1.8 na dálnice stačí, na tak velké auto.
Ještě mě docela zaráží, jak se tu chválí dealer v Ově na Bohumínské, byl tam nějaký mladý floutek, na otázky k autu moc nereagoval, ale furt dokola se jenom ptal, kdy jsem schopný poslat peníze :evil:, tam asi ne. V hrabové, to byla jiná liga, mluvím teda o prodejcích, ne servis.
No, zatím jsem několik automobilek zavrhl už po přečtení různých fór (Subaru, Mazda), tady zatím nic extra vážného, až na tu naftu, tak snad už konečně dobře vyberu, budu spokojený a rozšířím vaše řady :D.
A teď teda tu flamewar benzín vs. nafta :wink: .

Dave
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

dave456 píše:ahoj toyoťáci,
mám obdobný zájem jako zakladatel vlákna, tj. koupi avensisu, bez automatu teda. Uvažoval jsem o naftě 2.0 D-4D DPF (jsem na naftu prostě zvyklý, bez DPF už dnes není), ale po přečtení pár diskuzí si nejsem ani trochu jistý :?. Chtěl jsem toyotu kvůli spolehlivosti. Začínám zvažovat ten 1.8 což mi asi m5t schválí a kar202 mi bude chválit naftu :). No dilema...jen si nejsem jistý, že ta 1.8 na dálnice stačí, na tak velké auto.
Ještě mě docela zaráží, jak se tu chválí dealer v Ově na Bohumínské, byl tam nějaký mladý floutek, na otázky k autu moc nereagoval, ale furt dokola se jenom ptal, kdy jsem schopný poslat peníze :evil:, tam asi ne. V hrabové, to byla jiná liga, mluvím teda o prodejcích, ne servis.
No, zatím jsem několik automobilek zavrhl už po přečtení různých fór (Subaru, Mazda), tady zatím nic extra vážného, až na tu naftu, tak snad už konečně dobře vyberu, budu spokojený a rozšířím vaše řady :D.
A teď teda tu flamewar benzín vs. nafta :wink: .
:lol: :lol: ...já ti nic vychvalovat nebudu, sám mám 3 benzíňáky a jen jeden nafťák :wink: ...Jsi už velký, je to na tobě, tvoje peníze i rizika... a u nafty jsou ta rizika větší, o tom žádná. Nafta je ale výzva, každý na to nemá a tím nemyslím peníze. Jen maličká podpoznámečka :lol: :lol: , od té doby co mám D CAT, tak se mi s těma benzíňákama moc jezdit nechce...zaměstnancům bych D CAT nesvěřil :lol: Přeji šťastnou volbu.

Dave
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

jj, si to nějak rozhodnu, doufám, mám teď naftu a do benzínu se mi moc nechce, vyhovuje mi, takový blbuvzdorný, pořád to jede, nemusí se podřazovat ani vytáčet. Ale třeba já sem na fordu v 60tkm měnil řemenici rozvodů (dvouhmotová, jak jinak že), jinak nic, ale i tak mě to lehce odrazuje. Prodejce tvrdil, že ten jejich 93kW diesel se nekazí, ale oni toho nakecaj :) .
už jsem v tom trochu jel, no a .......to auto hned nezaujme, prvních 5km ten motor s tím autem hrozně vibroval (za studena), jako kdyby jsme jeli po vyfrézovné cestě, fakt hrůza. Pak sem to uklidnilo, ale domluvím se na delší projížďce a zkusím tomu přijít na chuť. Pak zkusím ještě i ten benzín, pro jistotu.
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

pokial nemas silnu osobnu preferenciu, tak by som isiel cisto cez financie, t.j. vypocital si komplet naklady na jedno aj druhe (nie len spotrebu, ale aj servis, poistenia, eventuelne opravy a pravdepodobnu cenu pri predaji)

potom by som siel oba varianty vyskusat ako sa budu spravat pri tvojom beznou pouziti...
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

to Matus: no to je taky problém :D , cena je zhruba stejná +- 5000 kč, nafta bere o litr míň, benzín lehce dražší prohlídky, opravy jsou ve hvězdách, něco by měla pochytat záruka, pak je vyšší pravděpodobnost servisu u té nafty no. prodejní cena - netuším, asi nafta, lidi kupují hodně ojeté nafty.
Ale díky za tip. Ještě mi volali, že mají loňskou skladovku a ta je ještě bez DPF. Ekolog nejásá, ale účel světí prostředky.
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

dave456 píše:to Matus: no to je taky problém :D , cena je zhruba stejná +- 5000 kč, nafta bere o litr míň, benzín lehce dražší prohlídky, opravy jsou ve hvězdách, něco by měla pochytat záruka, pak je vyšší pravděpodobnost servisu u té nafty no. prodejní cena - netuším, asi nafta, lidi kupují hodně ojeté nafty.
Ale díky za tip. Ještě mi volali, že mají loňskou skladovku a ta je ještě bez DPF. Ekolog nejásá, ale účel světí prostředky.
Ja by som sa orientoval podla km na rok. Na predajnu cenu sa mozes ... kvoli tomu auto nekupujes. Mam benal a jazdim po DE dialniciach, naposledy som mal PRIEMERNU rychlost 125 km/h (za cca 8 hodin). Skus si to. Este som nemal max speed, tacho som siel 210 a zaujimave je, ze az do 200 ten motor taha stale. 6ka je tazka, ale od 150 km/h nemusis radit ani hore cez Salzburg s plnym autom ! Presadol som z TDI ... ono zalazi z akeho auta presadas, lebo Avik slusne maskuje rychlost (ticho, vyssie sedenie).
Diesel ma proste iny priebeh dynamiky, na zaciatku hojno (teda od 2000) a potom hovno (nad 3500). Benal taha pocitovo menej, hlavne kvoli lenivosti radit. Zober si, ze u mna pri 150 km/h toci len 3500 ot/min. Diesel ma kolko 3000 ?

29. miesto pre 1,8 VVTi:
http://www.autorevue.cz/nejhospodarnejs ... c-eco-test

http://www1.adac.de/Tests/autotest/TETD ... 18_Sol.pdf
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

dave456 píše:to Matus: no to je taky problém :D , cena je zhruba stejná +- 5000 kč, nafta bere o litr míň, benzín lehce dražší prohlídky, opravy jsou ve hvězdách, něco by měla pochytat záruka, pak je vyšší pravděpodobnost servisu u té nafty no. prodejní cena - netuším, asi nafta, lidi kupují hodně ojeté nafty.
Ještě vem v úvahu jaké trasy budeš jezdit, jám z 90% hodně krátké jízdy a to by asi ropáku neprospělo,ten bude potřebovat sem tam protáhnout po dálnici, a taky si prostuduj odkaz o úskalích moderních sázometů. Pak už je to jen na tobě, na spotřebu nehleď ta je+- stejná a cena paliva už je taky někde stejná.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
joeqr
Člen Týmu

Příspěvek od joeqr »

dotretice dostanes tip na benzin :) ako bolo napisane kolegami vyssie, zalezi ake trasy budes jazdit primarne. ak budes jazdit primarne kratsie trasy, o dizly neuvazuj. ja som sa rozhodoval presne takto isto. to, ze raz za rok spravim sem tam naraz 1000-2000 km a budem mat spotrebu vyssiu o 1-2 litre na 100 km... sere pes, dolezite je, ze zvysnych 14 000 km motor nedostane nakladacku kratkymi trasami.

navyse, to ticho v benzinovom aute sa neda opisat, a ze toyota vie robit tiche benziny s nadhernym zvukom vo vyssich otackach, ti mozem smelo potvrdit :)
T27 Avensis Combi Premium, 2.0 Valvematic Multidrive S (2010)
Odpovědět

Zpět na „Avensis“