Predejití zadření motoru

vše ohledně modelové řady Celica
Peter32
Člen Týmu

Predejití zadření motoru

Příspěvek od Peter32 »

Čau,prohledával jsem zdejší starší příspěvky ohledně zadření motoru VVTI,ale nikde jsem nenašel dotaz na který bych se rád zeptal,tak doufám že nezakládám xtej topic:-)
Takže takhle,podle toho co se tu píše je skutečnost taková,že budoucí výměna polomotru je u Celicy VVTI,takřka asi jistotou,proto by mě zajímalo zdali,kdyby se mi nepovedlo dojít,až ke zadření motoru,tzn kdybych stále i klidně po 100km furt dolíval olej,jestli by se s tím autem dalo normálně fungovat,až teda na ty výdaje za olej :-)....Na amerických forech sem četl o dvou borcích co tvrdili,že jim k odstranění toho nadměrného užíváni oleje stačila pouhá změna na lepší a hustější olej,poté problémy zmizely,myslíte si,že by to mohla být pravda?
Díky za odpověd
Vazli
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vazli »

podle me pokud tam mas olej tak se stim jezdit da uplne normalne
Toyota Celica TS (2003) Obrázek
Vše pro auto na jednom místě
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Dolevanim oleje se toho moc neoddali, protoze jak vime ze zminenych prizpevku olej zmizel i treba po vymene takze tudy cesta nepujde. Jit po pricine je spravne a urcite se nevyplati v tomhle pripade zanedbavat na ukor penez. Myslim, ze motor nema problem z ubytkem oleje, ale je to jen projev uplne jineho problemu. NO kazdej si musi zvolit sam jestli chce mit spolehlivy auto a nebo ma prostor cas zustat nekde pod kopcem :D
"Jsem zly a zeru male deti"

Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
Peter32
Člen Týmu

Příspěvek od Peter32 »

To je potom teda docela velkej průser:-),člověk by si rád koupil tak krásný a designově nadčasový fárko,jakým 7gCelica rozhodně je,zaplatí za ní nemalý peníze a vlastně v době kdy si už ji koupí,tak může začít sětřit dalších sedmdesát tyček.Super představa.Takhle je vůbec blázen ten kterej tomu vzhledu podlehne a koupí si ji...Opravdu ,ale není aspon malá šance,že by to auto ten problém nemělo,přece i lidé zde na foru psali,že je problém s olejem nepotkal.Kdyby tomu fakt tak bylo tak bych asi šel do 2g Eclipsa,ale byl bych sakra nerad:-(
vintrc
Člen Týmu

Příspěvek od vintrc »

záleží kus od kusu...někdo říká, že se olej ztratí z ničehonic..ale popravdě..můj názor je, že si auto olej veme ve větším množství, když autu dáváš zabrat..

pokud neplánuješ jezdit pořád v červeným poli..dej si pozor od koho a v jakým stavu auto kupuješ a mohl bys problému s motorem předejít :)
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

vintrc píše:záleží kus od kusu...někdo říká, že se olej ztratí z ničehonic..ale popravdě..můj názor je, že si auto olej veme ve větším množství, když autu dáváš zabrat..

pokud neplánuješ jezdit pořád v červeným poli..dej si pozor od koho a v jakým stavu auto kupuješ a mohl bys problému s motorem předejít :)
pochybuju ze jde podobne auto sehnat , jen malo ridicu vsech generaci celic jim nedavali na frak :twisted: holt tam vykon na vzhled vzdycky chybel
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Presne tak vem si kanystr oleje do kufru jezdi predpisove i kdyz radsi trosku min a moc to nehon, spis vubec. A pokazde kdyz zastavis i treba na semaforu radsi se koukni na olej a to by ti melo na predejiti problemu stacit.

Supr rada a nekup si pak celicu :D

Neni lepsi si fakt sednout a precist a napsat na papir.

A, Co je problem toho motoru, jak jde odstranit, kolik to bude stat?
B, Co je problem toho motoru, srat na to, kolik to bude pak stat?
C, Koupit silnejsi verzi ...

No a pekne si secist podtrhnout a rozhodnout se. Levnejsi bude vzdycky oprava pred nez po. Stejne te tak chytne ze bys i 100 tycek pak sehnal a bez setreni :D

Tady sice japoncik udelal chybu, ale kdo ne ze. Jenze kazdy auto mame takovy jak se o nej starame .... Ja jsem si furt rikal proc ty sedmicky ve VYskove jezdi jak posrany, voni se chlapi bojej :biggrin:

Peter32
Člen Týmu

Příspěvek od Peter32 »

Co třeba tadle ,ta se zdá být moc pěkná...http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... vděpodobně je z Italie,podle toho taky perfektně vypadá,ale podle toho taky může vypadat uvnitř,že...
Můžu tu vadu nějákým způsobem poznat,kdybych se v tom autě projel na místě?Po 1,po 2 ujetých kilometrech asi oleja moc neubyde....S tou Celikou je to asi absolutní vabank :?
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

mno tak auto musis obhlidnout, pekne takhle vypadaj vsechny. Co se tyce toho problemu tak tu myslim nekde Libor psal co a jak. Ale popojetim a svezenim to nepoznas.

Dam ti jedinou radu, uplne se vyser na to odkud auto je i kdyby ho prodaval eskymak a mel 10 vencu ze snow rally, musis to vzdycky prolizt a na vsechno se podivat. Severni nebo jizni polokoule neurcuje stav auta. To jen kdyby nekdo vykrikoval, ze itala ne.

:lol: nerikali sme ze cernou?

Peter32
Člen Týmu

Příspěvek od Peter32 »

Kubrt píše:Presne tak vem si kanystr oleje do kufru jezdi predpisove i kdyz radsi trosku min a moc to nehon, spis vubec. A pokazde kdyz zastavis i treba na semaforu radsi se koukni na olej a to by ti melo na predejiti problemu stacit.

Supr rada a nekup si pak celicu :D

Neni lepsi si fakt sednout a precist a napsat na papir.

A, Co je problem toho motoru, jak jde odstranit, kolik to bude stat?
B, Co je problem toho motoru, srat na to, kolik to bude pak stat?
C, Koupit silnejsi verzi ...

No a pekne si secist podtrhnout a rozhodnout se. Levnejsi bude vzdycky oprava pred nez po. Stejne te tak chytne ze bys i 100 tycek pak sehnal a bez setreni :D

Tady sice japoncik udelal chybu, ale kdo ne ze. Jenze kazdy auto mame takovy jak se o nej starame .... Ja jsem si furt rikal proc ty sedmicky ve VYskove jezdi jak posrany, voni se chlapi bojej :biggrin:
:-):-)né tak to by zas nebylo dobrý si koupit sportáka a pak s ním jezdit jak posranej,de o to ,že to auto stejně koupím ne za mín jak za 150 000,to auto je 10 let starý,dát za deset let starý auto ve výsledku 220 000kč,abych vůbec mohl jezdit,to je trošku blbovinka ne.Já bych pro takový auto i dýchal,ale pokud je prostě každý poruchový,tak to asi nemá cenu...No silnější verzi bych klidně bral kdyby se s tim při normální jízdě dalo jezdit za osmičku,čoz ale asi nepude,nebo jo?No a kdyby taky stála podstatně mín peněz.Je to těžká volba
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

No tak v podstate jsi odpovedel sam. POkud resis spotrebu a chces sportovni auto tak nevim nevim.Pocitej ze kazdy auto chce investice a ne maly. Jestli chces jezdit za levnej peniz kup si starsi Polo, z trochou stesti se s tim da jezdit i sportovne :D

A nikde neni napsany ze koupis auto za 150 a dalsich 50 do nej vrazis. Idelani je kdyz udelas kontrolu motoru pred koupi u nekoho kdo vi co a jak a ten ti rovnou rekne. Ukecej to na 130 a nebo si priprav 20 na opravu. Ono se to lehce keca. chce to vydet.

Jestli ale pocitas trosku s tim, ze koupis auto sednes a budes jezdit a uz do nej nic nedas tak nenene tytyty. I kdyby jsi koupil auto 5 let stary tak si budes muset nejakou tu kacku nachystat ...

Je to zase jednoducha rovnice :D

Jaky chci auto, co od nej chci a cemu ma slouzit, kolik mam penez a moznosti > kolik stoji vybrany auto, kolik stoji jeho udrzba, kolik stoji jeho provoz.

NO a je jasny ze cerveny veci neojebes :D pokud ojebes, driv nebo pozdeji na to doplatis a pokud zelenou stranu nedas dohromady tak aby jsi uspokojil cervenou zustane ti jen krasnej ale fakt krasnej sen ...

A ted mam otazku ja. Kolikaty porizujes auto a kolik ti je?

Peter32
Člen Týmu

Příspěvek od Peter32 »

:-)Tot originální otážečka..."táhne"mě na jednadvacet a bude to moje druhý auto. 8)
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Na tom prvnim bylo potreba udelat brzdy tak slo do sveta? :D

Delamsi srandu. Jaky mas moznosti musis vedet ty, hlavne ne na dluh = sebevrazda.

Ahold
Věčnej rejpal

Příspěvek od Ahold »

Peter32 píše:No silnější verzi bych klidně bral kdyby se s tim při normální jízdě dalo jezdit za osmičku,čoz ale asi nepude,nebo jo?No a kdyby taky stála podstatně mín peněz.Je to těžká volba
Nevím jak u Vcelik, ale já mývám na Corolle průměrnou spotřebu kolem 7,6. Otec dokázal Bruntál Praha a zpět za 6,8. Jen Celika má delší převody, tak nevím jak to bude se spotřebou.
Jsem Zoofilní plyšomil a nestydím se za to.
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
Peter32
Člen Týmu

Příspěvek od Peter32 »

:DTak každej se musí na nečem naučit poučit a vyřádit,byla to,nebo spíš furt je alfa 146 1.9TD,na splátky určitě ne,zkusím to někde ukacat na 135 tyčinek,novej rok,nikdo nemá prachy,tak by to mohlo jít...Ještě se musím pořádně rozmyslet do čeho vůbec pudu,chcu auto který hlavně dobře vypadá,než bůhvíjak rychle jede...To Celica 1ZZ splnuje pro mě dokonale.
A mám poslední otázku,na tý fotce to seš ty?
Odpovědět

Zpět na „Celica“