TURBO+SPOTŘEBA Corolla Verso 2005 2.0D-4D

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Corollak
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

TURBO+SPOTŘEBA Corolla Verso 2005 2.0D-4D

Příspěvek od Corollak »

1. Chci se zeptat zda ma nekdo zkusenosti s vymenou turba a vse kolem toho. Kolik ho stal repas nebo oprava a kolik zaplatil v servise za vymontovani atd. Pry je turbo hrozne blbe pristupne??? :shock:

2. Je mozne abych mel spotrebu 10l/100km? Je pravda ze tech 300km co jsme ted najezdily bylo jen po 10km vzdalenostech a v tech breckach co byly ale itak se mi zda ze je to moc. Muze to mit za pricinu treba to turbo?

Diky
Naposledy upravil(a) Corollak dne stř 22.12.2010, 10:10, celkem upraveno 1 x.
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

Aka motorizacia?

Ja som menil turbo, je vzadu za motorom. Vyberane bolo 2x.

1. Neautorizovanym servisom (trvalo to 5 dni)
2. Autorizovanym servisom (trvalo to 8 hodin von aj dnu). Ale podla mna dali von cely motor..

Repas som neriesil, moje sa nedalo, kupoval som nove.
(cenu sa ani nepytaj, lebo mam dnes celkom dobry den a nechcem si ho pokazit :) )
Corolla Verso D-CAT 130kw
Martin_HnN
Manager Týmu

Příspěvek od Martin_HnN »

U 2,2 - 100 kW když jezdím po Liberci - tak spotřeba klidně něco přes 9,5. Jednu chvíli jsem měl dokonce něco kolem 11,5 - ale to jen jednou a to bylo spíš takové skákání než jízda. Když pak vyjedu z města - na 4 proudý "průtah", tak to pak jde pomalu dolů.
Než dojedu domů, tak to pak většinou o 1 až 2 litry jde dolů (cca. 20 km)
Ale je to dost závislé na tom, jak moc startuju, jak s tím popojíždím a jak mu šlapu na krk ...
Průměr na dlouhé trasy - okresky + dálnice teď v zimě cca. 6,5 - hodně VIFu kvůli nízkým teplotám + Verva - údaje dle PP ...

10 l průměr při jedné cestě na 10 km ... zkus popsat styl jízdy, rychlost, kvalt, otáčky, terén, jestli stojíš venku, co tankuješ ...

http://www.toyodiy.com/parts/q.html tady vypln VIN a pak si najdi turbo, cenu vynasob cca. 3,5 a uvidis, za kolik to asi koupis.
Pokud pujde motor ven, tak u Toy to je cca. jeden den prace ...

Nech si udelat cenovou nabidku jak v CR tak v DE/AUT/PL
Zkus jeste diagnostiku abys nemenil neco co neni treba a pak si nerval vlasy. keko nekde jinde pise, kolik ho to stalo, tak si to najdi
Corolla Verso 2007 / 2,2 D-4D 100 kW
Corollak
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Corollak »

No tech 300km se spotrebou 10l/100km bylo fakt jen popojizdeni po meste (jednicka+dvojka+brzda, porad to hrabalo v tech breckach atak.). Ja mam diesla poprve a koupil jsem ho kvuli uspore a abych ho vyzkousel, ale uz to nikdy neudelam. Je pravda ze si na to asi musim zvyknout, ale radeji bych si nezvykal :-). Ta spotreba neni zase moc rozdilna od benzinu a ty naklady co me ted cekaji, bych se nejradeji obesil. Ale pravda je ze je to moje chyba!
Ted jsem poprve natankoval u benziny TOP Q potom co jsem se docetl o jejich nafte a uvidime. Na diagnostice jsem auto mel hned na zacatku a vse ok, zadna chyba. To turbo musim kazdopadne nechat udelat.
Nevite kde by mi v praze zkontrolovali+vycistily vstriky a EGR ventil? Popr. co by to mohlo stat.
Martin_HnN
Manager Týmu

Příspěvek od Martin_HnN »

Tak právě při 1 a 2 to žere nejvíc ... a jak píšeš, chce se s tím autem naučit jezdit ...
jak to vidím já ... pokud chceš jezdit na spotřebu, tak se s tím autem musíš "naučit jezdit" - je to hodně o citu ... už jsem měl možnost to pocítit.
Na to aby ti diesel šetřil (resp. se vyplatil) musíš ale mít dost vysoký nájezd ... a nejlépe na dlouhé trasy ... :-D

Co jsem měl felinu 1,3 MPI - 50 kW, kamarád říkal "to je MPI, žere to pořád stejně ať na to šlapeš nebo ne" - a já mu věřil ... popravdě - mým stylem jízdy, pokud neberu dálnice, tak jsem jezdil v průměru tak 7,5 v létě, v zimě i o litr víc. Po dálnici průměr kolem 10 při 130 - 135 km/h. Když jsem pak jel "na pohodu" - lážo plážo, tak najednou (po 3 letech) spotřeba 5,5 :-D ... přitom žádná extra brzda provozu - jen jsem tak často nepředjížděl a nesnažil se být všude o pár sekund dříve ... ale oproti Žigulu 1600 a 10-12 l při klidné jízdě to byla brnkačka :-D

Zkus to vzít po dálnici aspoň takových 30 km, minimálně tak 90 - max. 130 a pohodová jízda a spotřeba by neměla jít zhruba nad 6,5 ...

A co to turbo? Máš s ním nějaký problém? Popiš to, zajímá mne to ... dík.
Corolla Verso 2007 / 2,2 D-4D 100 kW
Corollak
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Corollak »

No turbo lehce piska a kdyz je zima tak vic ale jinak bych rekl ze tahne normalne....ted se chystam ho vymenit kdyz sezenu nekde za dobry peniz. JInak auto je fajn jen je potreba vychytat mouchy :) . Hezk vanoce :wink:
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Menší OT, ta modrá E10 je už pryč? Pamatuju, že jsem viděl nějaký inzerát.
Holomek!
Avesp
Člen Týmu

Příspěvek od Avesp »

Taky se v tom teď hrabu. Mám stejný auto i motor a s příchodem zimy mi motor čím dál častěji zůstával viset kolem dvou tisíc a nechtěl jet dál ani se sešlápnutým pedálem, potom se rozjel ale hodně kouřil a celkově nějak blbě táhnul. Už se to tu řešilo asi ve dvou jiných vláknech. Podle mě je to nejspíš špatným olejem, protože si ho dal i kámoš do Freelandra a tátovi jsem ho nalil do Astry. A oběma dělá podobný problémy. Vypadá to, že po několika tisících přestává mazat náročnější mechanický součásti jako je právě turbo. Mluvím o oleji Texaco Havoline 5W30 - požadovanou specifikaci pro motor splňuje, ale už ho nechci vidět (dřív jsme do všeho lili Havoline 10W40 a nikdy nebyl problém). Turbo bych repasoval až naposled. Zatím postupuju tak, že jsem včera vyčistil váhu vzduchu a rozhýbal a vyčistil EGRventil, dnes po 20 km zkušební jízdy bez problému jsem vyměnil olej za Shell a chystám se auto trochu protáhnout až budou lepší silnice ... Když to nepomůže potom bych jel natankovat lepší naftu (palivový a vzduchový se chystám vyměnit stejně, až mi přijde objednaný Champion, který stojí polovinu jako ostatní, ale nikde ho nemají). Turbo se snad vypálí a rozchodí a bude v pohodě ...

Jinak co se spotřeby týče, jezdím denně do práce průměrnou rychlostí asi 40km v hodině v létě ekonomicky za 6,5 litru. Teď mi to v tom marastu ukazovalo 6,4 tzn. s odchylkou něco přes sedm litrů ... Možná jsi natankoval, vynulovalo se počítadlo, coural po městě a spotřeba se nestihla ustálit ...
Toyota Corolla Verso D4-D 2004 ex
Toyota Verso 1.6 D4-D 2014
Corollak
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Corollak »

Rampa89 píše:Menší OT, ta modrá E10 je už pryč? Pamatuju, že jsem viděl nějaký inzerát.
JJ ta modra uz je 2 roky fuc.....bylo to super auto
Corollak
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Corollak »

No ja olej,zhavicky,filtry menil pred 3 mesicema takze tam ja problem nemam. Auto ma proste tri problemi.

1.Kdyz je mraz tak mu trva nez nastartuje a to piskani turba. Nekde jsem se docetl ze problem stim startovanim muze byt prasklinka na hlave. Asi bych mel si nechat zmerit tlak ve valcich a zkontrolovat vstriky, nevite co to muze stat?

2.To turbo je jasny ze zacina odchazet kdyz piska, ale kdyz se auto zahreje tak skoro prestane, tak se mozna na nej vyprdnu.

3.Spotreba je divna, me pocitac proste ukazuje pres 11l/100km. A pri ujeti 300km a dotankovani jsem si spocital spotrebu 10l. Co by mohlo zapricinit vyskou spotrebu? Je pravda ze ja jezdim vzdalenosti do 3km coz asi neni uplne super.

Psal jsi ze jsi cistil ten EGR ventil, neporadis mi kde ho najdu ze bych ho taky vycistil. Pral bych si uz aby bylo teplo abych mohl koncne neco na aute delat.

Jinak naftu jsem ted vzal u benziny a doopravdy motor je kultivovanejsi. Uz budu brat jen tam a jeste k tomu ji mam 200m od baraku :wink:
Avesp
Člen Týmu

Příspěvek od Avesp »

Těžko říct proč to blbě startuje a co je s tím turbem, mně to chytá hned, jen v mrazech to o chvilinku dýl žhaví ... Každopádně je to všechno pro počítač dobře sladěný a jak něco nefunguje jak má, motor jede blbě, kouří ...
Ježdění s tímhle nafťákem do 3km je průser, to v podstatě ani nezhasne modrá kontrolka studenýho motoru a spotřeba je zákonitě tak vysoká ... Nicméně s benzínem bys na tom v tomhle jízdním režimu nebyl se spotřebou líp.
Benzina nepatří zrovna mezi spolehlivé č. s., objevila se i na černé listině státní inspekce, ale pokud cítíš na chodu motoru, že je v pohodě, tak ji lej ...
EGR ventil je vpravo dole na boku motoru, pro dobrý přístup je potřeba vyndat baterii a airbox. Ventil je na 2 matkách a 1 šroubu, těsnění dvojitý plechový není potřeba dávat nový. Odpojil jsem jen konektor, komoru s ventilem vyčistil od černýho bordelu a rozhýbal šroubovákem u kořene ventilu. Ventil je mazaný olejem a je to dobře udělaný. Otázka ale je, když s tím takhle jezdíš, furt za studena, jestli se vůbec někdy má důvod otevřít ...
Toyota Corolla Verso D4-D 2004 ex
Toyota Verso 1.6 D4-D 2014
Corollak
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Corollak »

No co ja vim od spousta uzivatelu a z testu tak diesel od Benziny je ted nej. Jinak stou vzdalenosti mas pravdu ze je to naprd a ze kontrolka teploty obcas ani nezhasne. Prave proto uvazuji o koupi zpet benzinoveho auta. Ja se na ten EGR ventil asi vyprdnu nebot auto nema zadne priznaky ze by byl zapraseny. Me auto slape jak ma kdyz pominu spotrebu (coz rikas ze je normalni s moji jizdou) a startovani pri minusovych teplotach, vsak ono se oteply :-D.
Corollak
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Corollak »

Corollak píše:No co ja vim od spousta uzivatelu a z testu tak diesel od Benziny je ted nej. Jinak stou vzdalenosti mas pravdu ze je to naprd a ze kontrolka teploty obcas ani nezhasne. Prave proto uvazuji o koupi zpet benzinoveho auta. Ja se na ten EGR ventil asi vyprdnu nebot auto nema zadne priznaky ze by byl zapraseny. Me auto slape jak ma kdyz pominu spotrebu (coz rikas ze je normalni s moji jizdou) a startovani pri minusovych teplotach, vsak ono se oteply :-D.
Tak tento tyden jsem jezdil delsi useky a spotreba 6,8l/100km coz uz je parada. Takze ted uz jen vyresit ty studene starty a super. Mluvil jsem o tom v toyote a rikali ze to ted ma hodne aut ty spatne starty a hodne ze to dela kvalita nafty. Coz ale asi nebude muj problem.

!!!Stastny novy rok 2011!!!!
Corollak
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Corollak »

Dnes jsem byl na testu baterie v toyote a doopravdy baterka je v cudu. Proste auto startuje krasne ale ten prvni ranni studenej start neutahne ikdyz podle zvuku to nevypada. Az koupim baterku napisu zda to pomohlo. jeste samozrejme muze byt prblem s hlavou atak ale snad to bude ta baterie :wink:
adamant
Člen Týmu

Re: TURBO+SPOTŘEBA Corolla Verso 2005 2.0D-4D

Příspěvek od adamant »

Ahoj
Koupil jsem si Avensise T25 2.0 naftu motor CD
Najednou zacalo auto fakt nechutne cerne kourit a to i na volnobeh,pri pridani plynu se ze vzduchoveho filtru ozyvaji divne zvuky,zeby vrtulka v turbu?
Kamos to precetl diagnostikou a chyba zadna,je mozne ze je spatne turbo?
Zitra zkusim jestli je vrtulka v turbu volna jak jsem videl na nejakem videu,ale co me neni jasne ze to auto tak strasne cerne kouri to neni spalenej olej ale fakt karbonovej smrad jak z brikety.,
Odpovědět

Zpět na „Corolla“