Namrznutý ľad na ALU diskoch .

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
viliammmmm
Řidič

Namrznutý ľad na ALU diskoch .

Příspěvek od viliammmmm »

Ľad na zadných kolesách vie poriadne zneprijemnit jazdu.
Dnes asi pri 110km/h som pocitil neskutočne vibrácie zo zadnej nápravy.
Už som si zase myslel že to bude nejaka elektornika,ale bol to obyčajny namznutý ľad na zadných ALU diskoch.
Stačilo oškrabať a bolo po problemoch.

A ešte jedna vec.Aj vy máte tak neskutočné zasnešené podblatníky?
Normálne tam mam HALDY primrznutého snehu.
To aby som kpred každou cestou v zimnom období obehol komplet auto,a poprezeral ho zo zadu spredu a zospodu.
Ja mam pocit ze je tam normalne málo miesta od pneu k podblatníkom a to mam 16tky ALU disky.
Avensis 2,2 130KW, D-CAT.4D,Exlusive, 2006/7

Toyota RAV4 2021, 2.5 Hybrid AWD, Executive
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

mel jsem stejny problem, ale s prednimi koly. Mel jsem dost neprijemne vibrace zhruba od 90km/h, slo to hodne do volantu i cele auto se celkem klepalo. Taky to byl led v Alu.
Co se tyka snehu a ledu v podbezich, s tim amji ted asi problemy vsechny auta. Ja to tedy vzdy pred zajetim do garaze vymetam, jinak bych tam mel potom moc vody.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

...raděj to do garáže ani nedávám....opět jedna věc, která je horší než na Carině. Já vyjedu, cestou nalapu sníh pod podběhy, přijedu do skladu, naložím, auto si sedné.... a nechce se mu z místa...ale 130 kw to rozchodí :lol:
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

hudyss píše:.....Co se tyka snehu a ledu v podbezich, s tim amji ted asi problemy vsechny auta. Ja to tedy vzdy pred zajetim do garaze vymetam, jinak bych tam mel potom moc vody.
Sněhová břečka vypní jakýkoliv prostor, nejhorší je když přes den je kolem nuly a v noci hodně přimrzne, pak už s nanesenou vrstvou nejde nic dělat a při jízdě jdou na každém hrbolu do karosérie silné rány + možné problémy z zmrzlé masy a poškození plastů. Nečekejte,že se jízdou něco obrousí, spíš širokou gumou dohladka vyleští. Proto po zaparkování večer věnujte pár minut odstranění nánosu aspoň nahrubo klackem nebo opačnou stranou smetáku, jak to zmrzne už s tím nic bez teplé garáže neuděláte :(
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

....to bych nesměl být takový bordelář :lol: :lol:
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

Ja som s tym mal problem minule ked som vchadzal do dvora vzdy som chytil tym zmrznutym ladom zem a riadne to chrapstalo tak som zobral skrutkovac a male kladivko a ono to pekne poodpadavalo aj ked bolo okolo -10 stupnov a bolo toho za 5 sirokych lopat na sneh.
teraz Avensis, r.2016, 1.8 Valvematic, 108 kw, 23000 km
predtým Avensis T25, r. 2004, 2.0 D-4D, 85kw, 330000 km
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Nejenom hliníkové ráfky. Před několika lety mě to zastavilo krátce po vjezdu na dálnici, a to mám na zimu plecháče. Prostě se tam usadil led a jak jsem zvýšil rychlost nad sto, začalo se to neskutečně mlít, tak jsem musel zastavit na nejbližším parkovišti. Také mě to nejprve vyděsilo, protože v zimě člověk nikdy neví....
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Odpovědět

Zpět na „Avensis“