Generali-varování!!

vše ohledně modelové řady Celica
Keeek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Keeek »

A ještě něco-oceňuju,že se tady pan Smítka zaregistroval,uznal svojí chybu a nastínil možné řešení(pokud by nebylo pozdě-jako že je).
Nadále bych ho však poprosil(pokud nevlastní Toyotu,Lexus nebo Daihatsu)aby se odsud odhlásil.Toto je značkový klub
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
zejdy
Manager Týmu

Příspěvek od zejdy »

Nedá mi to, abych nereagoval:takových lidí, kteří se přiznají ke své chybě, je opravdu málo a já nevidím důvod, nemít takového člověka v klubu. Splést se může každý, ochota vyřešit svou vlastní chybu je ojedinělá a mít poradce ve věci pojištění není k zahození. Největším problémem je vždy váznoucí komunikace. A není vždy možné svalovat vinu pojišťovny pouze na jednu osobu.
Keeek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Keeek »

??? Špatnou pojišt'ovnu dělají chyby jednotlivců(kteří jsou k tomu v mnoha případech vedeni).Pokud se o Tebe Tvůj pojišt'ovák opravdu stará,tak se snaží aby k takovým situacím nedocházelo.A pokud je naopak způsobí sám,tak za to asi nestojí ne?Je to jeho práce.Každej má svejch starostí dost na to,aby ještě hlídal seky jiných.
Lidí,co by Ti tu v tomto oboru mohli poskytnout radu je myslím více,než dost a můžu jen zopakovat,že toto je forum značkového klubu majitelů a příznivců výrobků fy Toyota... Jsem kuchař a taky nechodím na fora třeba soudců,třebaže jim vařím a zkurvená právní úprava tohohle státu mi není lhostejná.
Mimoto už někdo,krom přiznání chyby projevil snahu jinou než slovní?Třeba finanční?Nějaká náplast za vynaložené náklady?Za nemalé nervy?
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

Keeku styčná osoba v řešení té nehody je vždy a pouze likvidátor pojistné události. A to pouze jeden konkrétní za pojišťovnu Generali. Telefon na něj najdeš v té korespondenci od Generali. Komunikuj v této věci pouze a jen s ním. Na infolinku se vyser. Ta je potřeba jen na začátku při ohlašování pojistné události než to dostane na starosti konkrétní likvidátor.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Keeek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Keeek »

:D To mi je jasný,jenže i likvidátor se v průběhu změnil a ani s původním,ani s nynějším není řeč.Oba pouze slibovali a nebrali telefony-proto ta infolinka.Tam mi to aspoň někdo vždycky vzal s tím,že předá vzkaz likvidátorovi a ten se mi nejpozději do pěti pracovních dní ozve...A? Ani hovno :D
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Maci
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maci »

Vim ze resite debatu kuci ja sem jen postnu to co mi dneska doslo a velmi pobavilo:

Predem rikam NIKDY jsem se nezpozdil s platbou za poviny....a je to HAsicska vzajemna....

Vážený kliente,

Velice si vážíme skutečnosti, že využíváte našich služeb při pojištění Vašeho vozidla, na základě smlouvy o sjednání pojistné ochrany č.***** (dále jen „Smlouva“)

Rádi bychom Vás s předstihem 6 týdnů upozornili na blížící se splatnost následné platby za Vaše povinného ručení, která je 21.2.2011.

Částka: ****Kč
Číslo účtu: **************
Variabilní symbol: **********

Předpis pojistného pro další pojistné období a podklady k platbě obdržíte poštou s dostatečným časovým předstihem. Upozorňujeme Vás, že v případě, že nebude k datu splatnosti připsána uvedená částka na výše uvedeném bankovním účtu, nemáme zájem na dalším trvání Smlouvy a uplynutím doby pojistné ochrany tak platnost Smlouvy končí. Pro pokračování Vaší Smlouvy a její prodloužení na další pojistné období je nezbytné uhradit předepsanou částku nejdéle k datu splatnosti.

S přáteským pozdravem,
Tým ePojisteni.cz

Takze ja platim ctvrtletne poviny ruceni a oni by me radi upozornili ze uz za 6 tydnu musim zaplatit jinak se mnou uz nechcou nic mit....Doufam ze fakt bude platit jak na novy rok tak po cely rok a pojistovny a banky se budou opet cely rok chovat "velmi slusne" jak je jejich obrym zvykem....
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

No to totiž je dopis který musíš dle zákona dostat jednou za rok a to dva měsíce před výročím smlouvy, kde tě má pojišťovna informovat jak to bude vypadat zejména z cenou na další rok. A jak jistě víš, aby smlouva zanikla musíš ve lhůtě nejpozději 6 týdnů před datem výročí pojišťovně písemně sdělit, že s nimi nadále nepočítáš.

Formulace dopisu je velmi necitlivá až drzá a popravdě bych jim moc nevěřil, že ti pojistku ukončí jen proto, že jim nepošleš včas peníze. Ale stát se to může.

Mám pocit, že tohle je prostě ovoce automatických tiskových systémů, které chrlí kupu dopisů klientům, ale vážně nechápu jak toto někdo může do toho systému zadat jako výstup.

Prostě se koukni jaké jsou ceny tvého pojištění momentálně na trhu a podle toho se zařiď.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Maci
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maci »

Myfune píše:No to totiž je dopis který musíš dle zákona dostat jednou za rok a to dva měsíce před výročím smlouvy, kde tě má pojišťovna informovat jak to bude vypadat zejména z cenou na další rok. A jak jistě víš, aby smlouva zanikla musíš ve lhůtě nejpozději 6 týdnů před datem výročí pojišťovně písemně sdělit, že s nimi nadále nepočítáš.

Formulace dopisu je velmi necitlivá až drzá a popravdě bych jim moc nevěřil, že ti pojistku ukončí jen proto, že jim nepošleš včas peníze. Ale stát se to může.

Mám pocit, že tohle je prostě ovoce automatických tiskových systémů, které chrlí kupu dopisů klientům, ale vážně nechápu jak toto někdo může do toho systému zadat jako výstup.

Prostě se koukni jaké jsou ceny tvého pojištění momentálně na trhu a podle toho se zařiď.
No popravde o tom nevim ze se to musi posilat kazdej rok neco takoveho ale budiz ale pochopil bych to aspon pred tim "vyrocim" smlouvy....ale to jsem mel v listopadu a to mi oni sami telefonovali ze mi dekuji za smlouvu a ze ceny neporostou atd tudiz sem toto uz s nima resil na zacatku listopadu tak me toto prekvapilo :D ale treba tam maji jen bordel ci co .... me spis obecne zarazilo jak je to napsane...
MichalSmitka
Člen Týmu

Příspěvek od MichalSmitka »

Keeek píše:Tak k těm radám:proč zrovna Generali patří k pojišt'ovnám s nejhorším plněním?
Před téměř rokem mi nedal přednost Váš klient(říkejme mu zjednodušeně Blb).Blb samozřejmě ihned přišel o bonusy a povinné ručení se mu tím pádem nemálo navýšilo.Můj vůz Toyota Celica GT4 nabyl takové újmy,že likvidátor,který ho přijel nafotit konstatoval totálku.Pro věci znalé není třeba zdůrazňovat jak je "jednoduché" sehnat třeba přední blatníky...nebo haubnu...nebo přední pozičky...nebo lištu mezi ně...
Vše se v relativně rozumném horizontu chýlilo ke zdárnému konci.Pak se ale komunikace ze strany pojišt'ovny zastavila.Úplně.Od operátorky na infolince jsem pořád(cca 2 měsíce) poslouchal,že nemají veškeré podklady od Vašeho pojistníka. A KOHO TO KURVA ZAJÍMÁ ??? !!! Ve finále jsem se nasral a i s tím dotyčným Blbem zašel na místní pobočku,kde v mé přítomnosti dodal chybějící materiály.Čekali byste poté změnu k lepšímu?Ani hovno-pořád stejná písnička.Když to celé trvalo asi půl roku,tak jsem se od likvidátora zabývajícího se tímto případem dozvěděl,že věc je přes měsíc uzavřená s výsledkem pochybností o průběhu nehody a tím pádem,že dostanu prd.Nějaké vyrozumění dopisem,telefonátem,esemeskou?Nic.S tím jsem rezolutně nemohl souhlasit a promptně se odvolal.Bohužel s absolutně žádným výsledkem.Ani komunikace,ani rekonstrukce,natožpak peníze.Dodnes.Když se náhodou ve špatném rozpoložení mysli rozhodnu zavolat na infolinku,tak mi operátorka sdělí co?No přece,že Blb ještě nedodal veškeré podklady...S jakou institucí to jednám?Partička amatérů,kteří akorát pro své manažery a špičky vybírají peníze z pojištění,které běžní občané v dobré víře platí,aby pak nic nevypláceli?
Trochu jsem tomuhle kšeftu nakoukl pod pokličku a je to velká zlodějna a špína.

k tý totálce: tě asi moc nepotěším, při určitý výši škody se škoda likviduje jako totální, bohužel, hodnota vozu (rozuměj těch plechů) je xy ale to že máš auto třeba vymazlený a ceníš si ho víc (a dost možná by se prodalo dráž než je "plechová hodnota" se dost dobře nedá zhodnotit, proto se v ojedinělejch případech kvůli amortizaci stává že částka nestačí. Jinak určitě když ti někdo způsobí škodu, je hodnoceno jako totálka a peníze na opravu nestačí, není nic lepšího než o zmíněnou částku napsat přímo viníkovi, je ze zákona povinnen zajistit její zaplacení, buď to Cashne sám nebo si to uhádá od pojišťovny.

k těm podkladům: máš v podstatě dvě varianty buď se dohodnete, a oba nahlásíte škodu jako normální lidi dodáte podklady a potom nic nebrání likvidaci události.
nebo: narazíš na ignoranta, kterýmu je to jedno, nedodává podklady apd. v lepším případě ho chytneš za flígr a dovedeš na pojišťovnu ať se to hne...., on vyjde z pojišťovny a za rohem zavolá že k tomu byl nucenej ...........
Na to existuje jediná rada při škodách ke kterým nejede policie, všechno fotit, zejména to, že ten ignorant sedí za volantem, bliká blinkr, polohu vozidel, všechno , náhodný svědky který koukaj, vozidla(SPZ) co projížděj atd. umí to potom tu likvidaci hodně ujednodušit, a předejít neprokazatelnosti.
vůbec nejlepší je záznam od policie - ale ta holt někdy nepřijede.

Celkem se s takovejhlema případama setkávám spíš z vyprávění, řekl bych že se tohle nestává, a Generali plní.
- Samozřejmě věřit mi můžete i nemusíte sem zaujatej, ale o tom co píšu sem přesvědčenej, a stojim si za tím.

k mojí registraci: nesmažu ji letos snad koupím LandCruiser 100 a nasávám od Vás Toyoťáků informace, předpokládám že Vám to nebude vadit když občas zareaguju..

MS
Keeek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Keeek »

Já vím,jak to je s totálkou.Je mi jasný,že třeba dvěře,blatník,kolo a okno můžou předčit tabulkovou cenu vozu.Totálka mi nevadí.Co mě nasírá je,že se z toho pojišt'ovna snaží vyvlíknout a pak dělá mrtvýho brouka.Viník nehody to sám nahlásil a už dávno podklady dodal.Vázne to tudíž jen na pojišt'ovně.Pár PU už jsem řešil a s takovým přístupem jsem se nikde jinde nesetkal.

LC100 je dobrá volba,ale dle mých zkušeností je v tomto ohledu lepší offroadforum(obrovská studna vědomostí a náhradních dílů)
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
MichalSmitka
Člen Týmu

Příspěvek od MichalSmitka »

samozřejmě jsem zaregistrovanej i tam i na 4x4nazory.cz .

problém vidím s píš v tom, že na offroadforu jsou nadšenci do terénu, ale já chci offroad spíš kvůli bezpečnosti a aby mě nepřekvapilo 15cm sněhu, když jedu na jednání na čas, tak Vám ráno zapadaný auto pěkně rozhodí časovej plán......

samozřejmě mám určitý dilema LC100 nebo Grand Cherokee vzhledem k ceně a taky výkonu LC má perfektní 4,2td Jeep má 8válec benzín a když bude na plyn.....to auto pak umí jet jako kráva.....

omlouvám se za OT.
Neus
Navigátor

Příspěvek od Neus »

Myfune: tohle je něco pro tebe :P

Taky mi generali stále píše sms že nemám uhrazeno:-)) a přitom dávno mám:-)))
že Myfune:-DDD
Odpovědět

Zpět na „Celica“