Ok takze baterkou to nebolo aj ked mi to nakoniec chytilo ale asi az na 25x...
no nic skusim tie vstreky a ak to nepomoze tak po novom roku idem aj tak na garancku (poslednu vramci 5rocnej zaruky) tak si necham prehrat RJ a uvidime... Chjooo
Toyota Avensis 2,2 D4D, 110kw, r.v 2006, 156 000 km
Já jsem taky dneska nenastartoval.Baterku jsem přeměřil zátěžákem a je v normě.
Večer jsem se vrátil z dovolený.Tam jsem měl taky problém se startováním.
Ráno jsem nastartoval a to taky s potížemi.Jel jsem natankovat k místní zn. pumpě,kde jsem tankoval už před tím.Po ujetí asi 20km a po dvou hodinách pauzy jsem už nenastaroval.
Musím podotknout,že problémy se startováním nastaly při mrazech.
Tak jsme auto odtáhli do teplý dílny a zjistili,že vysokotlaký čerpadlo nedává naftu.Ruční čerpadlo na filtru naftu dávalo.Šli jsme tedy po cestě dál.
Z čerpadla jsme odšroubovbali regulátor tlaku paliva a oby tyto regulátory vyčistili.Po zpětné montáži čerpadlo začalo naftu dávat.Odvzdušnili jsme vysokotlaké potrubí,včetně rampy a auto chytlo na otočení klíčkem.
Po ujetí asi 20km jsem auto zaparkoval v garážovém stání,kde samozdřejmě mrzne.Za 2 hodky jsem opět auto nenastartoval.
Tak nevím co s tím.
Nemáte někdo podobnou zkušenost????????????????????????
Díky za každou radu.
Jirka
Jirko tak to ti vobec nezavidim ja ked to uz raz nakopnem tak som v pohode skor mam taky pocit ze mi asi nezhavia dostatocne alebo vobec sviecky ako pisu tu http://www.toyotaklub.cz/forum/posting. ... ly&t=12916 bo vobec nepocujem cvaknut relatko nech cakam ako dlho po zhaveni chcem...
Toyota Avensis 2,2 D4D, 110kw, r.v 2006, 156 000 km
trca píše:je hned za celnicí na rakouské straně.ale nevím co je to za naftu,je tam napsáno jenom diesel.ona je to taková benzinka jako u nás ze 70tých let,ale ja sem spokojený protože auto jede pěkně a mám i lepší starty ted v zimě.jo a ten ultimate jsem tankoval asi před 14ti dny v mistelbachu ale rozdíl sem žádný nepozoroval proti tomu za mikulovem,jenom v ceně.
Tak to tam někdy zkusím. Jinak jsem objevil, že Shell a OMV mají na svých internetových stránkách v Rakousku dobrou věc, mají tam vyhledávač benzinek kde dokonce ukazují aktuální ceny benzínu a nafty na dané čerpačce. BP to bohužel nemá:
Jirka píše:Já jsem taky dneska nenastartoval.Baterku jsem přeměřil zátěžákem a je v normě.
Ráno jsem nastartoval a to taky s potížemi.Jel jsem natankovat k místní zn. pumpě,kde jsem tankoval už před tím.Po ujetí asi 20km a po dvou hodinách pauzy jsem už nenastaroval.
Tak jsme auto odtáhli do teplý dílny a zjistili,že vysokotlaký čerpadlo nedává naftu.Ruční čerpadlo na filtru naftu dávalo.Šli jsme tedy po cestě dál.
Z čerpadla jsme odšroubovbali regulátor tlaku paliva a oby tyto regulátory vyčistili.Po zpětné montáži čerpadlo začalo naftu dávat.Odvzdušnili jsme vysokotlaké potrubí,včetně rampy a auto chytlo na otočení klíčkem.
Po ujetí asi 20km jsem auto zaparkoval v garážovém stání,kde samozdřejmě mrzne.Za 2 hodky jsem opět auto nenastartoval.
Tak nevím co s tím.
Díky za každou radu.
Jirka
Zkontroluj gumové hadice ve kterých jde nafta.Jsou tam origo nacvakávací spony,já je vyměnil za šroubovací.S každou hadičkou pootoč jestli se nehýbe.Já jednu sponu špatně dotáhl a přisávalo to mikrobublinky vzduchu a špatně to startovalo.Čím větší mráz tím se ty ocelový hadičníky smršťujou a hadice která už je starší se tak nesmrskne a v mraze se uvolní.
tak snad opraveno.Startuje to i v zimě.Stálo to tedy 5 hodin na mrazu a nastartoval jsem bez problému.Právě je asi -10 tak to půjdu za 2 hodky opět zkusit.
J.
Jirka píše:tak snad opraveno.Startuje to i v zimě.Stálo to tedy 5 hodin na mrazu a nastartoval jsem bez problému.Právě je asi -10 tak to půjdu za 2 hodky opět zkusit.
J.
Jirka píše:tak snad opraveno.Startuje to i v zimě.Stálo to tedy 5 hodin na mrazu a nastartoval jsem bez problému.Právě je asi -10 tak to půjdu za 2 hodky opět zkusit.
J.
5 hodin je malo, kapota studena ako psi cumak ale motor je vo vnutri bloku este teply. nechaj vymrznut z poobedia do druheho dna rana.
Jirka píše:Já jsem taky dneska nenastartoval.Baterku jsem přeměřil zátěžákem a je v normě.
Tak nevím co s tím.
Díky za každou radu.
Jirka
Zkontroluj gumové hadice ve kterých jde nafta.Jsou tam origo nacvakávací spony,já je vyměnil za šroubovací.S každou hadičkou pootoč jestli se nehýbe.Já jednu sponu špatně dotáhl a přisávalo to mikrobublinky vzduchu a špatně to startovalo.Čím větší mráz tím se ty ocelový hadičníky smršťujou a hadice která už je starší se tak nesmrskne a v mraze se uvolní.
Tak spony pomohly,ale mam další problém.Ruční pumpička na filtru mi nejde natlakovat a jak mačkám tak v ní šplouchá.Myslim si že padá nafta,není tam nějakej zpětnej ventil kterej nedrží.Ještě se zeptám,když otočim klíčkem má být slyšet čerpadlo?U fiata ducato slyšet je.