Start & stop

vše ohledně modelové řady Yaris
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ja mám dojem,že TOYOTA ide do "súťaže" s inými konkurenčnými autami aj v tejto oblasti.Tu môže získať značný náskok pri porovnavaní - ktoré auto je na ktorom mieste na ten daný rok.START-STOP systém je dosť dobre hodnotené spoločnosťami,pretože dnes jednoducho šetrenie ovzdušia-teda Ekologie alfou omegou a toto môže robiť velké plus pre reklamu "naj.. auto" .
Takže neide ani o tie 3L ušetreného benzinu. A už vôbec nevytrhne z biedy yaris dnešnú kvalitu ovzdušia . Je to len o politike Toyoty.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
shallowhal
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shallowhal »

No, nevím jak vy, ale já bych uvítal, kdyby mi Toyota dala možnost systém Start/Stop vypnout, když ho nechci využívat. Systém je ale natvrdo zapnutý!

Žádná pojistka to nespraví. Osobně si myslím, že by to uměli v servisu přeprogramovat v řídící jednotce, aby to třeba implicitně bylo vypnuté raději než zapnuté. Bohužel to nemají řešeno jako trvalé tlačítko... Toyota mi však stejně na můj dotaz odpověděla negativně, ať se mi to líbí nebo ne, funkci nelze vypnout!

Určitě by se dal udělat takový "bridge", který by S/S po nastartování deaktivoval pomocí impulzu za nás, např. tímhle:

http://www.dnaelektro.cz/%C4%8Casovani- ... v-%2A.6620

Ovšem komu by se chtělo za ty peníze ještě do toho všeho vrtat...
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

a preco vam tak strasne ten system vadi ved ani neviem kedy pracuje ;)
mne to vobec nevadi ze tam je
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

shallowhal píše:No, nevím jak vy, ale já bych uvítal, kdyby mi Toyota dala možnost systém Start/Stop vypnout, když ho nechci využívat. Systém je ale natvrdo zapnutý!

Budeš asi prekvapený,ale Toyota ti dala túto možnosť !
Ja tu nechcem nikomu "kázať" . Ja 1.33 nemám a neviem o tom,že by robili 1.33 s nemožnosťou vypnuť tento systém . Ja mam "len" 1.0 z r. 2007,ale viem už aj ja,že START STOP sa dá vypnúť !!!!!!!!! Ledaže by robili aj typy,v ktorých sa to vypnuť nedá(ale o takých som ešte nepočul)
Len skús pekne pozrieť do manualu a ak si lenivý,tak ti poradím. - "čudlík" na vyp/zap. "START-STOP" systému je pri ručnej brzde (ak si dobre pamätám) !
shallowhal
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

muco píše:
shallowhal píše:No, nevím jak vy, ale já bych uvítal, kdyby mi Toyota dala možnost systém Start/Stop vypnout, když ho nechci využívat. Systém je ale natvrdo zapnutý!

Ja tu nechcem nikomu "kázať" . Ja 1.33 nemám a neviem o tom,že by robili 1.33 s nemožnosťou vypnuť tento systém . Ja mam "len" 1.0 z r. 2007,ale viem už aj ja,že START STOP sa dá vypnúť !!!!!!!!!
Len skús pekne pozrieť do manualu a ak si lenivý,tak ti poradím. - "čudlík" na vyp/zap. "START-STOP" systému je pri ručnej brzde !
Docela nechápu, že přispíváš se svýma názorama když to auto nemáš!!! Samozřejmě že říkáš bludy! To, že nejde vypnout, se píše už na začátku, vypnout lze jen přechodně do dalšího nastartování, takže kdo ten systém nechce, by musel po každém startu kouknout k šaltrpáce a zmáčknout tlačítko, tak to by bylo jak u blbejch!
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

vypnout přechodně znamená taky vypnout, ne? :P
Jinak ten systém je určený ne tak pro Tebe (jak ses zřejmě až doteď domníval) ale pro nás, co jsme za Tvým výfukem nebo na chodníku. :D

btw: jinak moc nechápu proč se divíš komunismu, který se rozmáhá všude kolem nás (to je ten systém "ty platíš a my určujeme za co.. !!" :P) at se to týká EU, eurozóny, nekontrolovatelného úklidu chodníků obcemi za společné naše peníze, anebo Číny, která je největším věřitelem světa a už brzo poznáme jak si s námi dělá co chce.. :P )

Vítejte ve štastném světe komunismu, konečně!!!
:D
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

shallowhal píše:
muco píše:

Ja tu nechcem nikomu "kázať" . Ja 1.33 nemám a neviem o tom,že by robili 1.33 s nemožnosťou vypnuť tento systém . Ja mam "len" 1.0 z r. 2007,ale viem už aj ja,že START STOP sa dá vypnúť !!!!!!!!!
Len skús pekne pozrieť do manualu a ak si lenivý,tak ti poradím. - "čudlík" na vyp/zap. "START-STOP" systému je pri ručnej brzde !
Docela nechápu, že přispíváš se svýma názorama když to auto nemáš!!! Samozřejmě že říkáš bludy! To, že nejde vypnout, se píše už na začátku, vypnout lze jen přechodně do dalšího nastartování, takže kdo ten systém nechce, by musel po každém startu kouknout k šaltrpáce a zmáčknout tlačítko, tak to by bylo jak u blbejch!

Presne tak,ako píše josuk.Dá sa vypnuť??? - dá !!!! - čiže Toyota ti tu možnosť dala !!!!!L
en ty o tom píšeš,akokeby ten čudlík tam ani nebol...(nepoviem,ak by bol niekde pri nastavovaní PP(to by bol trochu od ruky..-ale pri rýchlostnej páke...)
Kua - tomu hovorím lenivosť na druhú....
To je sakra taký problém to vypínať - keď to nechcem,aby bol aktívny ??

Myslím si,že podobne su na tom svetlá...nemám namontované aut.rozsvecovanie ,no zvykol som si - po nastartovaní zapnem sám vlastnou rukou svetlá.
Už mi to ani nedôjde ,že je to neprekonatelná záťaž pre vodiča... :roll: :roll:
Naposledy upravil(a) muco dne čtv 30.12.2010, 10:47, celkem upraveno 1 x.
shallowhal
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Hele, až na tuhle Start/Stop kravinu je Yaris výborný auto. Měl sjem jen problém s barvou, protože na salonech měli jen bílý a červený a nakonec jsem si vybral špatně :-/ Ale řekněme že za ty peníze přidali zimní kola a metalízu zdarma, navíc polovinu teď a druhou až za rok, no nekup to ;-)

Na ekologii se já osobně můžu vykašlat, já budu šetřit pár gramů čehosi, co nikdo ani pořádně neví jestli to opravdu škodí (viz doba ledová, kdy díky absenci CO2 zamrzla zeměkoule), a projede kolem náklaďák co exhaluje za 100 takovejch prcků, fabriky, co si koupí emisní povolenku a chrlí a chrlí...

Za dlouhejch zimních večerů asi udělám ten zpožďovací spínač, ten bude mít "paměť", takže už bude na mně, zda chci systém využívat či nikoli...

Mimochodem, v manuálu je poznámka, že pokud se jednotce nedostává energie na startování při ECO módu, může přechodně ztlumit nebo vypnout napájení audio aparatury. Tak to si můžou ty kurwy šikmooké zkusit!!! :-D
Odpovědět

Zpět na „Yaris“