Tak !!! Pravdu vravíš!!!Wario píše:
Yaris není zrovna levné malé velké auto .většina lidi si ho koupila kvůli spolehlivosti a pověsti značky .
Rovnako spokojny ludia, ktorych je urcite viac ako tych nespokojnych, nechodia len tak po webe a na toto forum, aby pisali, ako su s autom spokojny. Ja osobne sa musim nasho Yarisa zastat, po 2 rokoch pouzivania sa na nom spravilo asi toto... Tankoval sa benzin, vymenil sa olej a spravila sa geometria (ktora bola kusa rozhasena este po byvalej majitelke)... Takze mna mozete zo zoznamu ludi nespokojnych s Yarisom vyskrtnut (resp. ma tam nemusite ani dopisovat)...Bobešek píše:Tady píše svoje problémy jen malá část uživatelů Yarise. Většina lidí o tomto fóru vůbec neví nebo nechodí na net anebo žádná fóra nevyhledávají.
Problém je že se mi abs spustí už při lehkém zabrždění na náledí nebo ujetém sněhu. Už se mi dokonce spustilo i na suchém asfaltu když jsem potřeboval rychleji zabrzdit kvůli přehlédnuté odbočce do níž jsem měl odbočit. No nebylo to vůbec příjemné když jsem křižovatku díky tomu přejel a musel zpátky couvat abych odbočil. Navíc tady na Vysočině je opravdu málo silnic, které se solí. Přes celou zimu tedy jezdím jen po ujetém a maximálně posypaném sněhu. Tady se jen prohrnuje a posypává lehce šotolinou. Je to super že mi sůl nesežere auto ale na klouzačkách mi pořád brzďák vibruje. To mě dost štve.josuk píše:poznámka pro Bobeška: jak asi všichni dobře víme auto nejlíp a nejefektivněji brzdí těsně před tím než se kola zablokují. Dá se to naučit, ale chce to pravidelný trénink, což 90% řidičů nepraktikuje. V závodních autech taky ABS vubec nebývá.
Jestli ti vadí ABS můžeš brzdit tak, aby ani nezačlo pracovat. Pokud se smýká guma po asfaltu jedná se o velmi problematickou a proměnlivou formu brzdění, je mnohem lepší energii spotřebovat v brzdách.
Tvrdím, že většina řidičů jsou amatéři, kteří ABS nezbytně potřebují.
A víš co by se stalo, kdyby tam to ABS nebylo? Kola by se ti kousla. ABS reaguje až když se kola zastaví/kousnou. Takže kdyby jsi stejným způsobem zkoušel brzdit bez něj, nic by ti sice neklepalo, ale kola by se netočila.Bobešek píše:Problém je že se mi abs spustí už při lehkém zabrždění na náledí nebo ujetém sněhu. Už se mi dokonce spustilo i na suchém asfaltu když jsem potřeboval rychleji zabrzdit kvůli přehlédnuté odbočce do níž jsem měl odbočit.
no jo moment, ale potom tedy už stejně překračuješ hranici optimálního brzdění - a kdybys vypnul ABS nezabrzdíš zrovna tak, akorát se trochu víc obrousí pneumatika.Bobešek píše: Už se mi dokonce spustilo i na suchém asfaltu když jsem potřeboval rychleji zabrzdit ..