Corolla E10 - problém se stěrači!

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Corolla E10 - problém se stěrači!

Příspěvek od Ing_Mazi »

Čau, dnes sem tu opět jak jinak než s problémem.

Po nedávné sněhové nadílce, když jsem z auta odmetl 30 cm sněhu a pak ošrabala asi 1 cm ledu z oken, tak se mi nějak "zpomalily" stěrače. Nepouštěl sem je přimrzlé nebo podobně. Jak sem oškrabal led, tak sem je opatrně odlepil od skla a obouchal od ledu, páč byly taky celé zamrzlé, a když sem pak auto rozehřál a jel, zjistil sem že mi ty stěrače stírají asi 2_3x pomaleji než normálně. Dokonce na druhou rychlost nestírají skoro vůbec a na první jedou stejně pomalu jako při dávkování.
Koukali sme na to s tátou ale žádnej viditelnej problém sme neobjevili. Stěrače mají sílu stírat, ale prostě nejedou.

Nějaký dobrý tip čím to může být? Díky moc

P.S.: Všem Toyoťákům přeju klidné prožití vánočních svátků :wink:
Corolla E10 TSe Total Social edition r.v.96
1.3XLi 55kW / 75hp
Kola ENZO 175/65/R14 Mischel
Meine rudé eFko :P "Jsem rozenej tuner" :D

www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli :D
Bobeš.
Člen Týmu

Příspěvek od Bobeš. »

máš nejspíš přidřeny táhla .... já sem celej mechanismus vyndal,nahřál autogenem a rozhejbal,potom sem to promazal ruznejma volejema a čističema... ono se to nezdá ale když sem to měl vyndany tak ani ve svěráku sem s tim neotočil... moturek má fakt velkou sílu,tak dej pozor at ho nezničíš a co nejdřív to vyndej....
OLD school japan CARS

Obrázek
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

Bobeš. píše:máš nejspíš přidřeny táhla .... já sem celej mechanismus vyndal,nahřál autogenem a rozhejbal,potom sem to promazal ruznejma volejema a čističema... ono se to nezdá ale když sem to měl vyndany tak ani ve svěráku sem s tim neotočil... moturek má fakt velkou sílu,tak dej pozor at ho nezničíš a co nejdřív to vyndej....
takže stačí vyndat ten motůrek nebo je potřeba sundat i stěrače, na co si dát pozor při demontáži?
1.3XLi 55kW / 75hp

www.vune.info/mazi
Bobeš.
Člen Týmu

Příspěvek od Bobeš. »

moturek musíš vyndat.... a pak stěrače a celej mechanismus- táhla stěraču.... u E11 práce na 20min, drží to asi na 3 šroubech , jo pozor si dej akorát při montáži až budeš dávat zpět ramínka stěraču aby si je dal na správnou pozici.... aby si nestíral třeba na kapotu ...
OLD school japan CARS

Obrázek
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

Bobeš. píše:moturek musíš vyndat.... a pak stěrače a celej mechanismus- táhla stěraču.... u E11 práce na 20min, drží to asi na 3 šroubech , jo pozor si dej akorát při montáži až budeš dávat zpět ramínka stěraču aby si je dal na správnou pozici.... aby si nestíral třeba na kapotu ...
No s motorkem nemáme problém, ale jak sundat ty táhla a stěrače to nevíme, zkoušeli sme to, ale nějak to nešlo. Je to stejný jak u E11?
1.3XLi 55kW / 75hp

www.vune.info/mazi
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Musíš prvně sundat ramínka - pod krytkama po matce, pak to bývá zatuhlý, tak přinejhorším stahovákem, pak už akorát oddělat tu plastovou lištu pod oknem, drží na x křížových šroubcích, ale blbě se dostává ven, musí se zohnout a moc si ji nepoškrábej o hrany kapoty, pak už akorát pár matek, co drží ty tisícihrany a máš to venku.

Jo a nápodobně, šťastný a veselý.
Holomek!
Bobeš.
Člen Týmu

Příspěvek od Bobeš. »

řekl bych že to bude stejny... takže moturek máš sundanej... na stěračích je záslepka přes matku asi na 13klíč ... pak musíš se stěračem kroutit a kvrdlat aby slezl z kuželového tisícihranu,nebo použij stahovák... potom sundej torpédo (plast mezi kapotou a čelnim oknem) nejspíš tam bude na 5-6 šroubech,odpoj hadičku na ostřikovače, a pak uvidíš ten mechanismus, ten povolíš asi na 3 šroubech a musíš ho zajímavě vytáhnout ( takovej ježek v kleci) .
OLD school japan CARS

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Corolla“