kar202 píše: Jen ještě zmíním jeden postřeh byvalého servisáka.... Běžně se stává, že někdo dá auto do neznačkového servisu třeba jen na banální opravu - chce ušetřit. Mechanik celý rozjařený z neznámého auto bez tvého souhlasu "odzkouší" a to hodně ostře, aby si užil ..... studený motor...a těsnění pod hlavou je načnuté. Podívej, jak kdekdo servisuje..... .
Neviem ako u vas, ale na SK som videl ako funguje "znackovy" servis. Boh nas ochranuj ... ta nechut ... Auris na showroome mal popadane sroubiky v motorovom priestore - vraj sa mechanici ucili. No chudak kupujuci.
Su to hlavne menici dielov, nie mechanici. Co neukaze CAN, to tam nie je ...
Co sa da, to som robil doma - olej, filtre, vyfuk, brzdy (s pomocou), elektrika dveri, vaha vzduchu a pod. Na rozvody som uz nemal odvahu.
Citacka OBD pozicana od znameho.
kar202 píše:a co tankuje?..... A pak píše...."Teť tam mám Vervu"...., ale co tam bylo před tím? Měl auto vždy pod kontrolou...?? Jsem přesvědčený, že to je také jedna z příčin...Nic není zadarmo. Ušetří pár korun a prodělá desetitisíce...
Prave preto som presiel na benzin ... neriesim kde tankujem. To bolo asi najvacsie plus pre benal u mna. (samozrejme aj cena auta, rozdiel skoro 4000 Euro je podla mna priepastny - len za 2.0D).