tak jak první sníh, kdo jste nedojeli?

vše ohledně modelové řady Corolla
Alliq
Manager Týmu

Příspěvek od Alliq »

nebude to spis tim ESP, jel jsem v novym Mondeu a to cloveku nic nenecha, hned vse koriguje...
Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95
lemra79
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lemra79 »

Je jasne, ze vetsi hmotnost na hnanou napravu je pro trakci vyhodou. Nicmene zakony gravitace funguji a jsou neuprosne. Kdyz jsem u trabanta utopil zadek ze strane, vyhrabal jsem se sam. U takoveho prasatka, jako je O II, III... je to kazdopadne na traktor nebo podobnou mechanizaci.

Jinak ce se tyce trakce a prujezdu v zime, zatim nejlepe se mi osvedcila prazdna dodavka. Velka zatez na hnany predek, vetsi kola, bricho vysoko.....
corolla 3D, 1.3 63 KW, r.v. 1998, 165 000 km
Pepicek
Člen Týmu

Příspěvek od Pepicek »

Mě vyhovuje rollka se svejma 1125kg a skoro všema na předku zatim sem projel všechno :)))
Toyota Corolla e10 2.D
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

Panove, ale ja zde neresim co se s rolkou da nebo neda projet, ale jak se chova v zatackach na ujetem snehu, ledu, ve vyjetych kolejich. No a tady musim rict, ze lehka vaha + kratsi rozvor je spise ke skode. Jizda s jiz zminovanou oktavkou je vyrazne jistejsi. Samozrejme nesrovnavam srovnatelne - jiny "kus" auta 10 let rozdilu. Takze to berte jako muj subjektivni postreh. Jinak co tyce pruchodnost snehem, tak tady rovnez nemam problem.
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
Alliq
Manager Týmu

Příspěvek od Alliq »

lehci auto = mensi kineticka energie, tudiz tezsi se poveze v kriticke situaci mnohem dal... ja lehouckym swiftem ani neprejedu snih kolem silnice, ale na silnici se chova naprosto ukazkove a proti treba 1700kg tezkymu pickupu je to naprosta balada...
Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Dneska se mě povedla teda dobrá blbost, jel sem ve Zlíně a na jedné křižovatce červená, 2 pruhy přímej směr, vlevo jeden odbočovací, stál jsem v tom levým pro přímej směr jako první, ale neviděl jsem přes náklaďák vedle na semafor, tak sem se díval na ten na levé straně. Byl sem zakecanej a koukám a vidím zelenou, tak vyjedu a po asi 30 m se podívám a zjistím, že ostatní v přímým směru stojí dál.... No říkal sem si, jsem to ale vůl, že jsem se řídil podle semaforu pro odbočovací pruh, stát se mi to v jiné křižovatce - kde by krom odbočovacího pruhu dostal zelenou i třeba někdo z vedlejší, mohlo by to dopadnout fatálně.

Naštěstí jsem při cestě zpátky zjistil, že přímej směr měl akorát asi 5 vteřinový zpoždění.
:D
Holomek!
jedem
Člen Týmu

Příspěvek od jedem »

Pátek v noci jsem jel Olomouc - Zábřeh a zrovna trochu víc padal sníh, dálnice Olomouc - Mohelnice pravý pruh ještě sjízdný, levý byl na tom hůř. Předjíždět kamion znamenalo zahájit předjíždění daleko za ním a hlavně se vyvarovat prudkým pohybům, volantem a na brzdu jsem rovnou zapoměl. Auto drželo docela dobře. Silnice Mohelnice - Zábřeh to byl ještě lepší kafe, o trošku víc sněhu. Předjíždět naklaďák docela zajímavý pocit. Corolla držela stopu, ale jen v přímém směru, myšlenky na jiný směr a v rychlejším tempu by mě fyzikální zakony hned připoměli, že na takové myšlenky mohu zapomenout. Cestu jsem zakončil zdráv a s celým autem a to je cíl při přepravě autem.
Nenapsal jsem tu nic nového, někteří řidiči v tomto počasí jezdí pořád, ale pro mě to byl zajímavý jízdní zážitek.
Corolla E11 1999 facelift, 1.4 VVT-i, 3dv
Odpovědět

Zpět na „Corolla“