Fuceni na ridicove sloupku u 7g
-
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Fuceni na ridicove sloupku u 7g
Vim, ze auto bylo na levou stranu rozsvihane, ale kdyz jedu vic jak 120, tak slysim, jak mi fouka podel Asloupku, da se s tim neco provest nebo se s tim smirit?
Zkontrolujte si gumy kolem skel dveří a případně kouknout po nějakých nerovnostích nebo ploškách co jsou proti směru jízdy. Logicky je buď někde škvíra kterou to fičí a nebo nějaká nerovnost v povrchu kastle. Taky je důležité co nejpřesněji určit odkud ten zvuk jde. Tam někde pak hledat.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
cera> no u 5g je vítr slyšitelnej docela dost... při těch 120-140 můžou za to hlavně zrcátka- jsou pěkný, tvrdý, velký-výhled je luxusní, vypadaj aerodynamicky- ale to je jen zdání... a pak samozřejmě okna bez rámů. deflektor myslim že nepomůže, možná jen trošku
ps: zrcátka 5g maj např USA celicy jinak tvarovaný... sice nejsou sklápěcí, a nejsou tak hezký... ale ano američani by prostě nadávali, "what a fuckin noise?" kdyby na highwayi slyšeli ten šelest... problém je, že zase s nim drcneš a upadne, kdežto evropský se sklopěj, a vydržej pořádnej náraz.
ps: zrcátka 5g maj např USA celicy jinak tvarovaný... sice nejsou sklápěcí, a nejsou tak hezký... ale ano američani by prostě nadávali, "what a fuckin noise?" kdyby na highwayi slyšeli ten šelest... problém je, že zase s nim drcneš a upadne, kdežto evropský se sklopěj, a vydržej pořádnej náraz.
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Zatim na 7g nikdo... je tu celý dlouhý téma
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... &start=135
Nejzajímavější jsou na 7g cenově tyhle: otázka je, jak to bude se clem od ledna... ale všechno se dá obejít
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/AVS-Chan ... ccessories
Líbí se mi na nich ten designovej prvek- rozšiřujou opticky auto, pak je to supr když máš lehce pootevřený okna a kouříš, tak ti vítr nefouká na cígo/ doutník, jointa... když prší, neprší do auta se stáhnutým okýnkem, což je taky fest příjemný. Na 5g ty nissanovský držej teda perfektně... jak mrzlo a na střeše a i na deflektorech byla opravdu slušná halda sněhu a ledu, vydržej tu tíhu... naprostá spokojenost. + další vychytávka je v tom, že když máš zasněžený auto a otevřeš dveře, nespadne ti ta hromada sněhu na sedačku, nebo na koberec, což je bomba.
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... &start=135
Nejzajímavější jsou na 7g cenově tyhle: otázka je, jak to bude se clem od ledna... ale všechno se dá obejít
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/AVS-Chan ... ccessories
Líbí se mi na nich ten designovej prvek- rozšiřujou opticky auto, pak je to supr když máš lehce pootevřený okna a kouříš, tak ti vítr nefouká na cígo/ doutník, jointa... když prší, neprší do auta se stáhnutým okýnkem, což je taky fest příjemný. Na 5g ty nissanovský držej teda perfektně... jak mrzlo a na střeše a i na deflektorech byla opravdu slušná halda sněhu a ledu, vydržej tu tíhu... naprostá spokojenost. + další vychytávka je v tom, že když máš zasněžený auto a otevřeš dveře, nespadne ti ta hromada sněhu na sedačku, nebo na koberec, což je bomba.
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
- Yokohama
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
někdo tu psal že okna bez rámu se dají štelovat tj. přilačit to víc dovnitř na těsnění až bude čas tak po tom taky budu pátrat co je na tom pravdymicron píše:cera> no u 5g je vítr slyšitelnej docela dost... při těch 120-140 můžou za to hlavně zrcátka- jsou pěkný, tvrdý, velký-výhled je luxusní, vypadaj aerodynamicky- ale to je jen zdání... a pak samozřejmě okna bez rámů. deflektor myslim že nepomůže, možná jen trošku
Auto bouraný nemám a taky už jsem několikrát kontroloval, jestli mám dovřený okna. Ne že by táhlo, ale hluk .
S tím seřízením čistě teoreticky: když to nemá rám, tak to musí vést šíny ve dveřích, ve kterých to sjíždí dolů. Pokud by neměly štelování, tak by možná stačilo vypodložit spodní úchyt, aby se to vrchem přitlačilo - ale to jen teoretizuju. Když nad tím tak přemýšlím, tak při zavřeným okně ten zbytek skla v šínách (který vlastně drží a směruje sklo) nemůže být nic moc. Pak může stačit za ty roky vymačkaná sametka v šíně a už to nedotlačí ... Dveře jsem měl rozebraný kvůli centrálu, ale na tohle mě nanapadlo se podívat . Z fotek, co jsem si udělal nejde nic poznat.
To Yokohama: až na něco přijdeš, dej vědět, pls.
To Petan-7g a mweirdo: preventivně bych si zkontroloval místo spojení A-sloupku a prahem a podlahou. Upozorňovali mě, že pokud by auto bylo bourané, tak do tohohle místa pak rádo zatéká > koroze, ... Navíc by tam měly být konektory kabeláže, kterým vlhko taky moc nesvědčí.
S tím seřízením čistě teoreticky: když to nemá rám, tak to musí vést šíny ve dveřích, ve kterých to sjíždí dolů. Pokud by neměly štelování, tak by možná stačilo vypodložit spodní úchyt, aby se to vrchem přitlačilo - ale to jen teoretizuju. Když nad tím tak přemýšlím, tak při zavřeným okně ten zbytek skla v šínách (který vlastně drží a směruje sklo) nemůže být nic moc. Pak může stačit za ty roky vymačkaná sametka v šíně a už to nedotlačí ... Dveře jsem měl rozebraný kvůli centrálu, ale na tohle mě nanapadlo se podívat . Z fotek, co jsem si udělal nejde nic poznat.
To Yokohama: až na něco přijdeš, dej vědět, pls.
To Petan-7g a mweirdo: preventivně bych si zkontroloval místo spojení A-sloupku a prahem a podlahou. Upozorňovali mě, že pokud by auto bylo bourané, tak do tohohle místa pak rádo zatéká > koroze, ... Navíc by tam měly být konektory kabeláže, kterým vlhko taky moc nesvědčí.
Celica 7g TS