nesvítí žárovka v hlavním světle H4 jen žhne
nesvítí žárovka v hlavním světle H4 jen žhne
po prasknutí žárovky mi přestalo svítit pravé přední světlo vyměnil jsem žárovku H4 a ta jen žhne a na přístrojové desce svítí kontrolka dálkových světel !!! žárovkou to není to jsem zkoušel mám Yarise NG 2007 1.0VVTI
Niečo ti tam prebíja...môžu to byť zaoxidované kontakty,alebo skôr nejaký skrat...
Môžeš trochu kontakty prečistiť ak si trufaš-ale pozor,aby si niečo neskratoval - lepšie je najskôr odpojiť bateriu - ak nemáš istotu v prstoch.
No najlepšie by bolo,keby sa na to pozrel autoelektrikár ,ktorý to celé premeria so svojimi prístrojmi.
Ja by som do elektriky nešpáral a toto nechal na odborníka (konkrétne ja určite) .Takéto správanie sa elektriky v aute nie je sranda !
Môžeš trochu kontakty prečistiť ak si trufaš-ale pozor,aby si niečo neskratoval - lepšie je najskôr odpojiť bateriu - ak nemáš istotu v prstoch.
No najlepšie by bolo,keby sa na to pozrel autoelektrikár ,ktorý to celé premeria so svojimi prístrojmi.
Ja by som do elektriky nešpáral a toto nechal na odborníka (konkrétne ja určite) .Takéto správanie sa elektriky v aute nie je sranda !

- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Zkus kouknout na ten konektor. S největší pravděpodobností je tam špatný kontakt a je tam dost slušný přechoďák. Tohle už jsem řešil několikrát a vždy slabě svítila kontolka pro dálkové. A bylo to na starém golfu, i na nové fábii.
Je možné, že nová žárovka má trochu užší plechy a ty nesedí v konektoru tak jak mají a vzniká tam značný úbytek napětí.
Je možné, že nová žárovka má trochu užší plechy a ty nesedí v konektoru tak jak mají a vzniká tam značný úbytek napětí.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
- Martin_HnN
- Manager Týmu
bud pojistka
nebo rele
nebo zarovka na 24 V
pripadne vadna zarovka s propojenim uvnitr nebo vadnym odpor. dratkem, ktey vypada jako dobry - i to uz jsem zazil ...
dale prechodovy odpor (spatne kontakty)
doporucuji - pokud to jde - zmerit proud prochazejici zarovkou a napeti na zarovce ...
jeste by mohly byt zkratovane obvody s necim jinym - prokousane kabliky, provlhla izolace ... muze toho byt vice
nebo rele
nebo zarovka na 24 V
pripadne vadna zarovka s propojenim uvnitr nebo vadnym odpor. dratkem, ktey vypada jako dobry - i to uz jsem zazil ...
dale prechodovy odpor (spatne kontakty)
doporucuji - pokud to jde - zmerit proud prochazejici zarovkou a napeti na zarovce ...
jeste by mohly byt zkratovane obvody s necim jinym - prokousane kabliky, provlhla izolace ... muze toho byt vice
Corolla Verso 2007 / 2,2 D-4D 100 kW
to napětí se mi zdá nízký - baterka má normálně asi 12,4, při zátěži 2x55W - proud asi 10A - úbytek napětí píšeš tedy 0,7V - což odpovídá celkovýmu odporu 0,07 ohmů. Na vnitřní odpor baterky je to moc - to by byla už špatná, že bys nenastartoval. Takže to vypadá na velký odpor někde po cestě, včetně ukostření. Tahle vedení pro velké proudy musí být s minimálním odporem - při 10 (2x5) ampérech, když napětí na konektoru žárovky poklesne skoro o 10% tak se to na výkonu žárovky projeví exponenciálním poklesem.drakmrak píše:t na kontaktech 11,68V
zkontroluj dráty a kostru, musí být skoro bez odporu.
Oxidace spojů a kostry
To je jasná špatná kostra. Očistit(někdy je oxidace v zapertlování u očka) prostříknou WD a dotáhnout. Kde je vlhko a sůl tam je i oxidace. Já osobně každé léto zkontroluji a prostříkám všechny dostupné konektory a spojky. Mám dlouholetou praxi s Citroenem ZX, kde to byla nutnost, jinak by nic nefungovalo
Taky si myslím že je to nějáká kostra rozdělal jsem celý předek světla ven a jediné 2 kostry jsem našel ale za baterií očistil jsem je ale jak říkáte že by oxidace mohla být mezi to jsem nezkoušel opět to tedy rozeberu !!! jinak auto normálně startuje s tím problém nemám to napětí je nižší to připouštím . A když jsem překlenul kostru tak právě jsem ty světla nemohl vypnout i když jsem vytáhl klíček vše vypnuto a svítili . zkoušel jsem i kostry na zadních světlech a ty byli v pořádku .
- radys03
- Věčnej rejpal
měl jsem stejný problém na corolle
po dlouhém bádání se přislo na to že byla v pr...eli ta "zásuvka" - patice co se dává na žárovku. Koupil jsem v mototechně nový(na starou škodovku) za 60kč a už to ůspěsně pracuje přes tři měsíce
Světlo sotva svítilo a kontrolka na dálková světla se sotva rozsvítila....

Světlo sotva svítilo a kontrolka na dálková světla se sotva rozsvítila....
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG